Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca mamusia

ile piją Wasze roczniaki ?

Polecane posty

Gość pytająca mamusia

Bo mój jak wypije 180 ml na dzień to jest sukces, zastanawiam się czy to nie za mało

zależy od nastroju. czasem walnie pół litra a czasem ma ochote na 0,7 ale potem głowa ją boli :P aha ma 1,5 roku hehehehe

Gość pytająca mamusia
to chyba mój jednak za mało pije, waży 12 kg powinien raczej więcej płynów przyjmowac w takie upały, tylko jak go zachęcić? :(

180 ml to trochę mało, zwłaszcza w te upały. mój rok miał w zimę i pił wtedy ok 500-700 ml dziennie. teraz to co najmniej litr pije.

z czego pije? może jakiś fajny bidon ze słomką mu kup, albo pozwól pić z normalnej szklanki? mój uwielbia pić ze szklanki!

Moja doi z pół litra wody dziennie a w gorące dni do litra dochodzi (3 x niekapek po 300 ml)

Gość mamakubusiaaa
okolo 1-1,5 litra ale on zawsze duzo pił ma 15 miesiecy

Gość pytająca mamusia
logopeda nam odradzała kubków niekapków ze względu na napięcie mięśniowe twarzy, ze szklanki popije raczej rekreacyjnie tylko, łyżeczką też nie lubi, próbowałam różne soki, herbatki, woda to w ogóle odpada, myślicie, że nie jest za mały na słomkę?

Mój synek ma 14 m-cy i pije ok. 1 l wody dziennie. A pije po prostu z gwinta, najbardziej mu się tak podoba, a 3 niekapki stoją i się ze mnie śmieją... Wiesz pytająca mamusiu, 180 ml to zdecydowanie za mało, zwłaszcza teraz w te upały. Może spróbuj podać ze szklanki lub z butelki albo przez słomkę - mój nie umie, bo dmucha zamiast ciągnąć :D

Gość pytająca mamusia
cholercia, zaczęłam się martwić :( będę cudowała z ta słomką a jak nie to do oporu postaram się go zachęcić do picia w większej ilości, już mam czarne myśli, że się odwodni i na kroplówce wyląduje :( a tfu... :(

Gość pytająca mamusia
dodam, że do 9 miesiąca wcale nie chciał pić, samo mleko tylko :( pediatra mówiła, że jeśli siuśki nie są gęste to nie trzeba się martwić, że mleko widac mu starcza, ale teraz mleka pije zdecydowanie mniej bo woli konkretniej sobie zjeść i nie było upałów...

możesz spróbować ze słomki :) ja daję jeszcze wodę kubuś, oni mają taką fajną butelkę z dziubkiem że woda sie nie leje bezpośrednio tylko trzeba delikatnie pociagnąć, nie tak mocno jak w niekapku :) mały ją uwielbia! dziś już pół butli wytrąbił (oprócz tego 3 bidony herbatki po 280 ml każdy). próbuj!

mój tez kiedyś nie pił. do 7 miesiąca życia nie pił nic oprócz mleka. potem przyszły upały i dawałam łyżeczką, strzykawkę, butelką, czymkolwiek żeby wypił odrobinkę. po 2 dniach upałów jak się dossał do butli to 120 ml wypił na raz :D i się skończył problem picia :D

Gość pytająca mamusia
mała_agatka woda kubuś mówisz :) dzisiaj przejde sie do sklepu, dzięki :)