Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nepheutes

mam 20 lat i zaczynają mi się żylaki !!!

Polecane posty

Gość nepheutes

na lewej nodze od przodu między kolanem a kostką, pojawiły mi się takie małe fioletowe żyłki pod skórą , czy to początek żylaków? od czego to może być? jestem szczupłą osobą, nie obciążam nóg długim staniem czy też nie siedzę bez przerwy. co mam robić? da się to zlikwidować lub powstrzymać? czy któraś z was też to ma lub miała w takim wieku?

Gość kredkkkaDOoczu
myśle ze panikujesz jak ja 3 lata temu (dzis mam 23l) wyskoczyla mi żylka latalam po lekarzach. TO NIE SĄ ŻYLAKI dzis jestem mamą i nawet podczas ciąży nic mi nie wyskoczylo. korzystaj z lata i nie zadreczaj sie

ja mogę czasem kiedyś mieć.....mam niektore żyłki widoczne ale na razie jest dobrze:) Bądź aktywna fizycznie, możesz brać rutinoskorbin profilaktycznie, odpoczywaj z nogami w górze i noś od czasu do czasu podkolanówki uciskowe antyżylakowe

Gość amelieeeeee
Tez mam podobny problem. Jakis rok (moze dwa lata?) temu zauwazylam malego pajaczka na udzie. Jest to u mnie szczegolnie widoczne, gdyz jestem b. blada osoba. Jakis miesiac temu przygladalam sie swoim nogom i zauwazylam, ze gdzieniegdzie na nogach mam widoczne takie male zylki pod skora, cieniutkie. Od 2 miesiecy pracuje jako kelnerka, wiec troche nogi obciazam. Czy to moze byc poczatek zylakow? mam 24 lata.

Gość rada dla Wszystkich,
nie tylko dla "żylakowiczek": 1.prawidłowe odżywianie 2.wysiłek, ale rekreacyjny, na poziomie potu, i tu najzdrowsze pływanie, na drugim miejscu rower "na ostrym trybie" 3.higiena 4.oczyszczanie organizmu z toksyn 5.pozytywne nastawienie psychiczne Szczegóły pod nw. linkami: www.vademecum.zdrowia.prv.pl http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość niezdecydowana Lenka
ja mam 23 lata i mam zylaki. Mozna miec to w tym wieku

Gość fajniesie poruuszam
mam kolezanki ktore nie znaja plaskich butow i dziewczyny 22l i maja juz pierwsze zylaki. ale w waszych przypadkach mysle ze sa to zwykle żylki badz pajaczki. Dziewczyny dbajcie o nogi:)

Gość zielonnnnkaaasz
takie pajaczki robią sie od tabletek antykoncepcyjnych. staraj sie nie kapac w bardzo gorącej wodzie :)

Gość niezdecydowana Lenka
ja mam zylaki dziedzieczne bo moja mama ma, mam po niej słabe krążenie, cienka skórę i uszkodzone zastawki zylne, a do tego celulit Przerąbane

Gość nepheutes
no własnie ja też mam bardzo niskie cisnienie może to od tego . ale obserwuje że z czasem jest ich coraz więcej nie chce by było ich jeszcze więcej i by sie pogłębiały , chce działać szybko by jak najszybciej zatrzymać proces .

trzeba walczyć jak się da z tym dziadostwem....sport naprawdę pomaga, ale broń Boże jakieś dźwiganie ciężarów itp

Gość elisss
Mam 16 lat i jakiś czas temu pojawiły mi się takie żyły zielone i widać je bardzo i jest to krepujące tym bardziej ze jest lato i głupio jest założyć krótkie spodenki bardzo się martwię. Czy to nie są żylaki? I czy da się je zlikwidować?