Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilnepilnepilneeeee

czy ma tu ktoś doświadczenie ginekologa? PILNE

Polecane posty

Gość pilnepilnepilneeeee

Cześć. ze względu na to że mam bardzo mały biust, zaledwie A i skończone 18 lat, chciałabym przyjmować hormony żeńskie ( estrogeny) . Po umówieniu na wizytę ginekologiczną, lekarz będzie mnie badał, i przepiszę normalnie receptę? jak to mniej więcej wygląda? ile kosztują takie wizyty, i hormony ?

Gość pilnepilnepilneeeee
?!

Gość pilnepilnepilneeeee
halo

Lekarz na pewno przepisze ci tabletki antykoncepcyjne, które zawierają te hormony ale czy po tych tabletkach powiększy ci się biust może troszkę ; ale co z tego że masz mały biust to przecież nic strasznego, nie wiem w czym problem

Jeszcze przed przepisaniem lekarz da ci skierowanie na badania hormonalne na jakim poziomie są twoje hormony

Gość pilnepilnepilneeeee
ale po co mi tabletki antykoncepcyjne skoro w ogóle by mi się nie przydały,a chodzi mi jedynie o powiększenie biustu, a skoro transwestyci stosują hormony i rosną im piersi, to musi coś w tym być. xD chce większe piersi, bo czuje się niekomfortowo ;(

Gość pilnepilnepilneeeee
a takie badania kosztuje? i gdzie się je robi?

Gość akuratniee
a w czym Ci przeszkadzają małe?

Gość pilnepilnepilneeeee
we wszystkim ;D to jest mój kompleks

Gość ja robiłam prywatnie i płaciła
m około 220 za 7 hormonów. Zależy. Nie wiem czy można na ubezpieczenie

Gość pilnepilnepilneeeee
czemu tak drogo? ; o estrogeny są od 15 zł w aptekach, tyle że na receptę, z tego co sprawdzałam w internecie.

Gość pilnepilnepilneeeee
a czym dokładnie jest cilest?

Gość akuratniee
piersi rosną kobietom całe życie, zmieniają swój rozmiar, kształt itp. skoro już dorosłaś prawnie, to może czas najwyższy dorosnąć mentalnie i przestać wartościować siebie na podstawie wyglądu? małe piersi nie zawsze są brzydkie (wbrew jak widzę obiegowej opinii), a duże nie zawsze są ładne. a co do transwestytów - zastanowiłaś się chociaż chwilę, zanim podałaś ten przykład? pomyślałaś co im tam rośnie? bo raczej nie rośnie im tak jak u kobiet gruczoł mlekowy, bo go nie mają.

Gość pilnepilnepilneeeee
podałam przykład, nie interesuje mnie dokładne działanie hormonu u transwestytów. Poza tym każdy ma inny gust, Ty uważasz że małe nie koniecznie są złe, ja uważam przeciwnie, bo takowe posiadam. Gdybyś miała ten sam problem wiedziałabyś jakie jest to nie komfortowe. Chociażby przebieranie się na wf.

Gość akuratniee
ależ ja mam malutkie piersi ;) i nie zamieniłabym je na większe. szczególnie teraz, jak odkryłam, że przez tyle lat katowałam się złymi rozmiarowo triumphami. a jak już znam swój rozmiar (65c, względnie 60d) to mogę przebierać w pięknych stanikach. i też przeżywałam horror przed każdym w-fem. ale teraz po latach widzę, że nikt oprócz mnie na moje małe piersi w przebieralni damskiej uwagi nie zwracał. że problem tkwił w mojej głowie. no ale jeśli jesteś gotowa zaryzykować dla tych dwóch czy trzech centymetrów w biuście i ewentualnie dużo przytyć i mieć multum zdrowotnych dolegliwości, to luz, Twoja sprawa. od tabletek anty w większości przypadków piersi rosną właśnie dzięki zwiększaniu się tkanki tłuszczowej lub zatrzymywaniu w biuście wody - to co masz kilka dni przed okresem (ból piersi, wrażenie ich powiększenia, czyli obrzęk) możesz mieć 24h/d. fantastyczne perspektywy : D lepiej się zgłosić do psychologa i wyleczyć kompleksy, zamiast zacząć leczyć całkowicie zdrowy biust.

Jeżeli nie masz zaburzeń hormonalnych to lekarz nie przepisze ci hormonów (bo coś tam wyczytałaś w necie) a cilest są to tabletki antykoncepcyjne ., nie powinnaś się tym przejmować jest teraz tyle ładnej bielizny że możesz wizualnie powiększyć biust , a po co truć się bez potrzeby hormonami