Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saleminka8

Mamusie dzieci proszę wpiszcie rozm ubranek w poszcz.miesiącach

Polecane posty

Gość saleminka8

latam po necie i po stronkach z aukcjami,są fajne i nowe ubranka,ale jakoś nie wiem czy np na 92 jak kupię to czy mój synek ubierze to w wiosne,lato... napiszcie mi proszę ile Wasze maluchy miały po porodzie cm i w jakim obecnie są wieku i jaki rozmiar noszą np. mój się urodził z wagą 4200g i 57cm 7.06 skończył 7 miesięcy i ubieram Kubusiowi już rozm.74

Gość saleminka8
kupuję trochę do przodu juz ubranka,ale to chyba robi wiele matek,body bez problemu kupuje ale reszta,krótkie rękawy,długie,kurtki...mam już problem :P

Gość saleminka8
hehe zawsze trafi się jakiś debil :P żal dupe ściska i to bardzo jak nie umiała sie powstrzymać od komentowania hehe do 2 wypowiedzi-zazdrościsz,to ja wywale pieniadze,nie żałuje na dziecko :P i goń się

mój synek urodził sie 3120 i 53(ale bardzo szybko na piersi nadrobił, mając miesiac wazył juz prawie 5 kg), teraz ma dwa latka i nosi rozmiar 92-98- spodenki, koszulki dł rekaw 92-98(bardziej 98), a krótki rekaw 98 a nawet 104:)

na chłopczyka można kupowac wieksze ciuszki, chłopczyk fajnie wyglada w ciut luźniejszej koszulce, gorzej jest z dziewczynkami - na te trzeba kupowac idealnie:)

A po co chcesz tak na zapas kupowac te ubranka? Przeciez mozesz na bierzaco dokupywac to co bedziue Ci potrzebe bez ryzyka, ze nakupisz ciuszkow ktore potem beda niepasowaly do pory roku.

Gość hagneta
Niestety nie pomoge za bardzo , moje dziecko urodziło się 3200 i 54cm, teraz ma 7 miesięcy i nosi rozmiar 74. tak jak Twoje. rozmiar 74 z pewnością odpowiada wiekowi 6-9miesięcy, 80 - 9-12m ,a dalej nie wiem. 2-3 latek nosi chyba 98-104-110cm.róznie wypada.

Gość bhhjhj90890
mój urodził się 3040 kg 52 cm teraz ma rok i nosi 80 cm juz po 11 miesiącu dzieci wolniej rozną

Gość moj synek na 8 miesiecy
ur. 3200 /52 teraz nosi 80-82

MOja urodziła się 3600 g i 56 cm. Teraz ma 3,5 miesiąca i nosi 68. Zakładam jej też 74 lub nawet 80, ale porównując niektóre ubranka 68 i 80 są identycznej wielkości. Poprostu zależy jak szyją.

Gość Luka10
na niektórych aukcjach albo w sklepach sąnapisane wymiary ubranek, wtedy na pewno łatwiej coś wybrać Polecam www.bobakom.pl

Takie kupowanie nie ma najmniejszego sensu. Mam dwie córki, jedna rozmiar 80 zaczela nosic w wieku 6 miesiecy, druga jak miala prawie 1,5 roku. Dzieci są różne i rosną kazde we własnym tempie. Nakupisz duzo a potem sie okaze że letnie rampersiki pasują w styczniu...

zaraz po urodzeniu 56 w pierwszym miesiącu 62 w 2-gim miesiącu 62-68 w 3-cim 68 w 4-tym 68-74 w 5-tym 74-80 w 6-tym 74-80 w 7-ym 80 w 8-ym 80-86 w 9-tym 80-86 w 10-tym 80-86 w 11 tym 86 ale np rozmiarówka h&m jest zawyżona i mój syn nadal chodzi w bluzie 68!!