Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracujaca samotna matka

zasiłki rodzinne w tym roku

Polecane posty

czy ktos wie czy zmienily się krytria dochodowe do przyznania zasiłku rodzinnego? od kilku lat dochód się nie zmienia, ja jako pracująca matka nie mam zasiłku, czy to uczciwe? NIE, bo jak narazie zasiłki dostaje tylko patologia i rodziny wielodzietne,moja sasiadka ma 3 dzieci jako panna ,do tego dodatek do mieszkania i inne profity, pytam się więc jaka to Polska? dla kogo? dla meneli? pracuję 25 lat, płacę podatki ,żyję bardzo skromnie wychowując 2 dzieci (jedno juz studiuje) i państwo nic mi nie dało, wyglada na to że w tym roku nic się nie zmieni w tej kwestii

Gość komorowski,com
to ile ty zarabiasz że nie należy ci się zasiłek rodzinny?

Gość pani spod 10
zasiłki rodzinne dostaje patologia? zasiłki rodzinne dostają ci, którzy nie przekraczają kryterium, nie ma podziału, czy to patologia czy nie. jest ścisłe kryterium i cześć

Gość pani spod 10
kryterium wynosi 504,00 zł. więc trudno by normalna rodzina miała aż tak niskie oficjalne dochody. zauważ to. na trzy osoby 1500 zł. kto tak marnie zarabia? ja zasiłku rodzinnego na oczy nie widziałam, mimo ze odprowadzam regularnie podatki.

Gość komorowski,com
Oboje z mężem zarabiamy najniższą krajową czyli po 1317 brutto i zasiłek nam się należy.Mamy 1 dziecko.

Gość koninianka
wam sie nalezy osmieszenie zrobili se bahora a nie sa w stanie go nakarmic Kto ma go karmic ?ja? co za niedorajdy

Gość komorowski,com
pani spod 10 - połowa polaków tak marnie zarabia:(

mój dochód to 1800 zł dzielony na 2 osoby, alimentów nie otrzymuje bo ex oficjalnie jest bezrobotny, i nie chodzi o to tylko o sprawiedliwość, moja 1 z siasiadek ma 5 dzieci,nie pracuje,dostaje zasiłki,dodatki,ksiazki z biblioteki ze szkoły i smieje sie prosto w twarz, druga z kolei ma 3 dzieci każde z innym i to samo, więc co? to nie patologie? mi nikt nie dolozy do rachunków,nie kupi drzewa i węgla na zimę, chodzi mi o to że dzieci zaradnych rodziców traktowane są przez państwo jak odrzutki, czy mają inne potrzeby?

Gość pani spod 10
Twój dochód to 1800, więc na dwie osoby przekraczasz kryterium, proste. co ma tu do rzeczy Twoja sąsiadka, o której nawet nie chce mi się czytać? jest ustawa, jest kryterium. mnie też nikt nie dokłada. sama zarabiam.

Gość pani spod 10
tak kraj. co zrobić. moje dziecko tez nie dostaje zasiłku.

Gość zazdrościsz sąsiadce???
rzuc prace i bierz te 90 zł zasiłku rodzinnego na dziecko!!!!