Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lauruśka cyluśka

jejku jak ona to zrobiła?

Polecane posty

Gość lauruśka cyluśka

podziwiam ta dziewczynę, schudła 45 kg!!! http://vitalia.pl/index.php/mid/49/fid/341/diety/odchudzanie/w_id/1226272 myśle ze to tez troszke kwestia wieku, pamiętam jak byłam 'młoda' ;) miałąm 14 lat ,tez schudłam b. wiele, przy wzroscie ok 170 ważyłam 60 kg! byłam b. szczupła.. a teraz szkoda gadac, 175 i 97 kg :O:O:O tyle że jestem w 16 tyg ciązy, aleco z tego już mam wizje siebie za kilka mies ważącą ponad 100 kg :(

Jak dla mnie to ona przytyje szybciej niz schudla . Nie chcialo mi sie czyatc wszystkiego :P ale jak zobaczylam ten jadlospis to sie uismialam . Za malo bialka i moim zdaniem neiwartosiowy plan. A teraz pisze ze je tylko 700kcal :O Kazda kobieta ktora sie odchudzala wie ze tak mala kalorycznosc zawsze obraca sie przeciwko i tyje sie w zastraszajacym tempie.

Gość jeus to nie jedz tyle
jak kobieta ma nadwagę to powinna w ciąży przytyć mniej niżkobieta szczupła.poczytaj o tym w necie - w googlach wystarczy wpisac "prawdilowa waga w ciąży" jesli wiesz ,ze grozi ci waga 100 kg to musisz uważac na to co jesz. zrezygnuj z smażeniny, jedz gotowane/duszone mięso, dużo warzyw - nie polewaj kluch, ziemniaków masłem, nie jedz tłustych sosów na śmietanie lub zasmażce. mozesz te jesc chude wędliny zamiast tłustych kiełbach, masło zastąpić białym serkiem typu almette lub nawet majonezem light. jesli masz ochote na słodycze zjedz kawałek ciasta/jednego loda - a nie np dwa na raz, no i dużo wody wieesz to ty decudujesz w dużej mierze a nie twoj organizm o tym czy przytyjesz 30 kg w ciąży (no chyba ze zapowiadaja sie bliznieta). nie chce cie martwic ale jajestem w 24 tc i waże 40 kg mniej przy tym samym wzroście - bynajmniej się nie głodząc

Gość lauruśka cyluśka
slucham?! powaliło cie?! ważysz 5o kilogramów przy 175 cm wzrostu? sorry za przeklenstwo ale twoja waga też nie jest normalna!

Gość lauruśka cyluśka
sorry 57 kg... przy 175 wiesz ja tyle nigdy nie wazyłam nawet jak miałam te 14 lat - wazyłam 60 kg przy ok 170 kilka i uwierz wygladałąm jak kościotrup! to była najniższa waga jaka kiedykolwiek udało mi sie osiagnac.. a ty w 24 tyg przy 175 - 57 kg, czy ty uważasz że to zdrowe? :o bo wiesz otyłośc jest straszna ale w drugą stronę przegiecie tez nie jest za dobre i zwłaszcza w ciąży! sorry ale moim zdaniem to zakrawa na anoreksje, pewnie do tej pory nic ci nie przybylo, co? i pewnie jesteś z siebie b. dumna..:O

Gość jezu to jedz mniej
55,5 przy 172 cm - lekarz mówi ,że wszystko jest bardzo w porządku

Gość lauruśka cyluśka
no nie wiem...

Gość jezu to jedz mniej
od 5 tygodnia ciąży chodzę do lekarza regularnie, mam wszystkie morfologie krwi ok, zero anemii i tym podobne. a jak nie potrafisz przyjąć krytyki to nie zadawaj pytań na forum.

Gość lauruśka cyluśka
ależ potrafie! nie ma sprawy, to chyba tobie ciezko to przychodzi.. miałam ci napisac ze cie podziwiam, napisałam Ci prawde, ja jestem otyła a ty za to masz niedowagę, itak zle i tak niedobrze...

Gość jak to zrobila
wziela sie kurwa za siebie .

Gość lauruśka cyluśka
moimmarzeniem jest wazyc 75 kg przy moim wzroscie... byłaby to waga idealna :)

Gość lauruśka cyluśka
chodzi mi o to skad kurde wziac motywacje? kiedys to sie marzyło o chlopakach, fajnych szmatkach itp. teraz? sama nie wiem.. sa wazniejsze rzeczy... p.s nie jestem zaniedbana kura domowa, ubieram sie fajnie, tu gdzie mieszkam sa zajebiste ubrania w rozm 44, 46... maluje sie itp...

Na "dietach" czytam pewny topik gdzie kobieta (chyba 30 lat ma) rok temu ważyła 170 kg a dziś po roku odchudzania waży 89 kg. Ponoć jest od początku na 1200-1300 kalorii ....i nic nie ćwiczy.

Gość lauruśka cyluśka
wow :) czyli najważniejsza jest właściwa cieta, pozniej dopiero cwiczenia! ja nie jem tragicznie, mnie gubi ilośc, np nie potrafie zjesc plaskiego talerza zupy, ja jem z 2,3 miseczki, grunt to umiar :( np. dzis na śniad. zjadłam 2 kromki razowca z serkiem filadelfia i łsossoiem wędzonym + ogórek... pozniej bedzie zypa pomidorowa, na kostce, z pomodirami z puszki, makaronem :( wiem makaron zle ale z czym ja mialam ja zrobic..? na drugie - skrzydełka z kaszą i surówka w miedzyczsei jakies jabłko, pewnie herbata, jogurt...

Ja uważam że dieta i ćwiczenia powinny być jednocześnie :) Trzeba pomyśleć i dbać o skórę.Ona ładnie schudła ,ale wisi jej skóra. A że Ty jesteś w ciąży to spaceruj lub jeśli Twój stan zdrowia pozwala(najlepiej zapytać się lekarza jak on się na to zapatruje)ćwiczyć.W necie jest mnóstwo lekkich ćwiczęń dla ciężarnych. Ja w ciąży się "odchudzałam" .Tak mi lekarz kazał lekarz i się nie dziwie bo były takie tygodnie że potrafiłam w tydzień przytyć 3-5 kg.A to jest zdecydowanie za dużo! Mój lekarz dał mi radę :żebym ćwiczyła,spacerowała oraz niektóre rzeczy wyrzuciła ze swojego manu.Najważniejsze że jadłam zdrowo niegłodząc się i wtedy moja waga w górę szła w "naturalny"sposób a nie tak jak wcześniej że 3-5 kgw tydzień.

Gość tak to zrobila
makaron ani ziemniaki ani chleb jasny nie są złe to są mity. ważne jest z czym je jesz - czyli zły jest tłuszcz w nadmiarze: oleje,masła,zasmażki,tłuszcz z patelni,śmietany w dużych ilościach, boczki i inne ciężkie mięsa/wędliny zamiast śmietany - jogurt naturalny zamiast masła - serek zamiast oleju słonecznikowego -zdrowa oliwa z oliwek i smażenie na teflonowej patelni bez tłuszczu zamiast rosołu - kostka rosołowa zamiast mleka 3,2 -mleko 2,0 zamiast tłustych kiełbas i wędlin- filet z indyka, polędwica z kurczaka itp no i te porcje gigantyczne zmniejsz - zamiast 3 talerzy zupy - jeden talerz zamiast obiadu z dwóch dan jedz tylko jedno danie. to nie takie trudne

Gość tak to zrobila
i 5 posiłków dziennie małych co 3 h.

Gość lauruśka cyluśka
zamiast śmietany - jogurt naturalny - śmietany nie używam, jeżli już to własnie jogurt... zamiast masła - serek - tak - filadelfia zamiast oleju słonecznikowego -zdrowa oliwa z oliwek i smażenie na teflonowej patelni bez tłuszczu - tak też robie, do smażenia oliwa z 2 tłoczenia, do sałatek ex. virgin... zamiast rosołu - kostka rosołowa - tak tak! tak robie! zamiast mleka 3,2 -mleko 2,0 - mleko odtłuszczone pije... zamiast tłustych kiełbas i wędlin- filet z indyka, polędwica z kurczaka itp - nie jadam kiełbas ani nawet wędlin za bardzo, czasem salami wołowe... to te porcje mnie gubią i obiadokolacje o godzinie 19.00 :(

Gość lauruśka cyluśka
ogólnie to ja b. dobrze znam zasady zdrowego żywienia... gorzej jest z motywacja do działania... lubie np. słodką kawę czy herbate, kocham chipsy ale nie jem za czesto, nie chce miec ich w domu bo jak mam to zaraz zjem paczke! ogólnie to uwielbiam domowe obiadki i wioem ze to porcje mnie gubią...

Gość lauruśka cyluśka
aah i jem 3 posiłki + owoce... - 3 konkretne posiłki... :P

Rzuciłam okiem na ten wpis i odrazu widać, że co z tego, że zrzuciła jak niedługo jej to przybędzie. Sama napisała, że boi się stabilizacji bo wie czym to się skończy. Nie sztuką jest się odwodnić, wykorzystać wszelkie zapasy minerałów i witamin. Ja zrzuciłam 38kg ograniczając a właściwie wyrzucając z diety słodycze (poza cukrem- słodziłam 2 łyżeczki), wszelkie słodzone napoje, chipsy, fast foody i dużo dużo ćwicząc. Jeździłam codziennie 1-2h na rowerze stacjonarnym i udało mi sie zrzucić przez okres ok. 6 miesiecy. I najprawdopodbniej zrzuciłam aż tyle ponieważ miałam sporą nadwagę, wiadomo, że osoby z nadwagą powiedzmy 5kg nie będą aż tak szybko zrzucały. Teraz przytyłam 3,5kg i jestem w 19 tc. Już nie mogę się doczekać momentu kiedy będę mogła skoczyć na fitness... :o

ktoś mądrze pisał o pieczywie, makaronach itd one nie są złe, złe jkest to z czym je podajemy. To samo ziemniaki- są bardzo dobrym źródłem np potasu i witaminy C (chociaż to ostatanie zależy od pory roku) i zaleca się je w dietach z tym, że bez ciężkich sosów, tłusczzu itd. Masło także nie jest złe, jeżeli ktoś je chleb z masłem a nie masło z chlebem :o i ważne żeby używać MASŁA czyli substancji która zawiera min. 82% tł. Reszta to nie masło tylko mieszaniy tłuszczu do smarowania.

Niestety nie ma innej drogi do zrzucenia zbednych kg jak dieta i cwiczenia. :( Ja po przerobieniu wszystkich diet od ducana po glodowki i south beach i efekcie jo-jo ( +4kg) doszlam do wnoisk ze bede mniej jesc i codzienie! duzo spacerowac + wieczprna gimnastyka m.in 6weidera. Od razu brzuszek spadl , nogi wyszczuplaly i czuje sie jaos tak lekko :) Zaczynam prypominac juz ta dziewczyne sprzed ciazy :)

Gość lauruśka cyluśka
Pani.Kara ale ona zrzuciła 45 w 3 lata! 2 lata - 30 kg i rok na te 15 kg... dziekuje za rady, zastanowie sie and tym rowerkiem stacjonarnym , to świetna sprawa!

Gość lauruśka cyluśka
up

Gość Ja wiedziałam że jagoda
Się tu wypowie bo bidulka sie odchudza

Gość echhhhha ja schudłam
echhhhha ja schudłam bez odchudzania do 40 kg i nie mgoę przytyć :( piję 2 litry coli dziennie , jem smażonę kiełbasy nocami i wyglądam jak szkielet :(

To powyzej niezle, a jesli prawda to zrob badania, ze szczegolnym naciskiem na sprawdzenie cukru we krwi. Pozdrawiam.

Gość echhhhha ja schudłam
robiłam badania wszystko w normie , poza krzepliwością krwi i lekką anemią