Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest super więc o co chodzi

Co sądzicie o osobie nadmiernie pocącej się ?

Polecane posty

Przeszkadzało by ? Nie zwracalibyście uwagi? Czy nie ma szans ?

Gość to kiedy ta integracja lub
jak śmierdzi to odpada:P

Gość że jest obrzydliwa

Jak nie śmierdzi, a tylko poci się ?

Gość omg omg omg
przeciez kazdy sie poci, to co ma przeszkadzac? wazne zeby mimo wszystko dbac o higiene

Ale przecież napisałem, że nadmiernie pocącej się . Czyli w sytuacji, gdy inni się nie pocą, taka osoba poci się.

Gość jak smierdzi to odrzuca to
chyba oczywiste.

Gość jak nie smierdzi to luz

Gość humbaka
dla mnie jednak troche nieapetycznie. Powinna używać etiaxilu albo korzenia ałunu 🖐️

Gość e chamsko go zignoruj
etiaxil jest good, no co biedny maproblem, taka osoba powinna isc do lekarza jakz niej spływa bo to może świadczyć o chorobie :P

Z etiaxilem i tym korzeniem to nawet nie denerwujcie :). Jest taka przypadłość jak hyperhidrosis, więc :P. Dzięki za odpowiedzi i proszę innych o wypowiedzenie się .

Gość DOCHTORKA
Wszystko jest kwestia utrzymania higieny. Mialam pacjentke, ktora bardzo sie pocila, ale czesto sie myla i zmieniala spocona odziez, wcale nie uzywala dezodorantow i nigdy od niej nie bylo czuc zjadliwego odoru jaki nieraz czuje np. jadac publcznym za przeprszeniem srodkiem lokomocji. Tak wiec MYJMY SIE CZESTO i ZMIENIAJMY ODZIEZ. Wsio

Ale czy nie brzydziłabyś się przebywać z taką osobą ? Chodzi o plamy na ubraniach i gdy na przykład dotkniesz dłoni to mokra cała, ze stóp kapiący pot.Szczerą odpowiedź proszę .

Z tego nie da się wyleczyć .

Wymowna cisza. Konkretna odpowiedź, brzydzi czy nie brzydzi ? Ej, nie olewajcie mnie!

Gość DOCHTORKA
Nadmierne pocenie sie zalezy od bardzo wielu czynnikow. Temperatura otoczenia jak wlasne predyspozycje. Dla jednego 20 stopni to juz upal, inny potrzebuje 30 by mu bylo cieplo. Druga sprawa dbajmy o to w co sie ubieramy. Jesli pocimy sie to zakladajmy tylko bawelniane rzeczy, lniane, be zadnych dodatkow syntetycznych. Ubranie powinno byc lekkie i przewiewne. Inna sprawa to np. okres pokwitania lub przekwitania, czyli burza hormonow. Moga je wywolywac rowniez srodki antykoncepcyjne. Wszechobecny stres powodyjacy zaburzenia ukladu nerwowego to jedna z bardzo czestych przyczyn pocenia sie. Na pewno wizyta u lekarza moze okazac sie pomocna, jesli wszystkie inne srodki zawioda. Co do stop istnieja wkladki cynamonowe, ale woda i mydlo przede wszystkim. I nie ubierajmy sie latem w kilka warstw, dajmy cialu oddychac. Na pocace sie dlonie dobry jest talk.

Gość DOCHTORKA
Jeszcze raz powtarzam: higiena, higiena i higiena, wlasciwa odziez i nie bedzie problemu lub mocno go zminimalizujemy. Do pracy czy do szkoly mozna zabrac bawelniana bluzeczke na zmiane. Wazne by w ciuszku nie przebywac np. 8-10 godzin, a nie daj Boze chodzic w nim 2 dni

DOCHTORKA, widzę że jak większość lekarzy nie potrafisz słuchać , w tym przypadku czytać . Pewnie nawet nie wiesz co to nadpotliwość pierwotna . Ale dzięki za rady :).

23:40 [zgłoś do usunięcia]jest super więc o co chodzi Z tego nie da się wyleczyć . koorwa da patafianie!!!!!!!!!!!!

brunet_81, ale dlaczego tak się odzywał ? A na jakiej podstawie twierdzisz, że się da ?

odzywasz

Gość DOCHTORKA
Wiem droga dziecini co to nadpotliwosc pierwotna, ale nie wiem, czy bylas z tym u lekarza i czy zlecil badania takie chociazby jak morfologia krwi, CRP, poziomu glukozy, OB, rtg klatki piersiowej, FT3, FT4 ,TSH-tarczycowe oraz test w kierunku HIV (zarazic sie mozna nie tylko poprzez kontakt seksualny). Od tego powinnas zaczac

To świetnie, że wiesz . W takim razie miałem pecha i trafiałem na niedouczonych. Mam stwierdzoną nadpotliwość pierwotną ;). DOCHTORKA ,napisz szczerze , brzydziłabyś się ?

tak kurwa, a jak zapłacę to zmienisz zdanie ? :P Pasuje.

Gość DOCHTORKA
Mam partnera zyciowego z pdobna dolegliwoscia, ale bardzo dba o higiene i w zasadzie problem prawie nie istnieje. Nie nie brzydze sie, czlowiek w tym wszystkim jest wazny, a z dolegliwoscia mozna sobie poradzic. Jest jeszcze mozliwa pomoc chirurgiczna, ale wedlug mnie to ostatecznosc, Ty sie raczej nie kwalifikujesz, raczej troche nerwy podleczyc, bo one sa glowna przyczyna

Gość DOCHTORKA
a feee, chamstwo sie wkrada, nieladnie sie tak wyrazac, lepiej poskramiac nerwy...

DOCHTORKA, bez urazy, ale beznadziejnym lekarzem musisz być. W sumie to nic odkrywczego, bo dobrego doktóra spotkać to prawie tak samo jak w totka 6 trafić :D .

teoretycznie, nie przeszkadza mi to. praktycznie, też nie. ona się poci, nie ja. poza tym w lato chyba większość ludzi się poci.

Gość humbaka
to okropne mieć taką przypadłość i musieć się cały czas myć :( może kąpiel w jakichś ziołach by pomogła?