Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajaaaaaaaa

czy ten zwiazek ma sens?

Polecane posty

Gość kajaaaaaaaa

Od pewnego czasu spotykam sie z mezczyzna, ktorego bardzo pokochalam. Jest jednak cos co mnie trapi: otoz mieszkam za granica, przyjechalam tu na studia, ktore koncze za rok. Jestem niemal pewna, ze nie znajde po nich pracy tu za granica, wieksze szanse mam w Polsce. To sa studia jezykowe, nie bede uczyla Wlochow Wloskiego, prawda? Moj facet jest obcokrajowcem i raczej nie zanosi sie na to, zeby wyemigrowal ze mna do Polski. Rozmawialam z nim o moich obawach, ale on stwierdzil, ze nie mam sie o co martwic, bo na pewno znajde prace. Ja uwazam inaczej i sie bardzo boje co bedzie jak skoncze studia. Czasem tez zaluje, ze sie tak zaangazowalam, i ze prawdopodobnie go kiedys bede musiala zranic, poniewaz bez pracy nie bede zyc tu za granica. Czy ktos ma/ mial podobne obawy lub przezycia?Jak mam sobie z tym poradzic?

Gość kubeł zimn(=j wody
nie wracaj do polandu i zrób wszystko żeby zostać

Gość kajaaaaaaaa
ale ja nie chce zyc bez pracy ani z byle jakiej pracy, nie po to poswiecilam tyle lat na studia :(

Gość kubeł zimn(=j wody
nie wiem czy rzeczywiście wykorzystasz je w polandzie , a możesz je schować "w razie czego" i rozwijać się we Włoszech

Gość kajaaaaaaaa
no wiem, ze jeszcze jest czas, ze jeszcze nie zaczelam tak porzadnie szukac, ale to wlasnie moj charakter sie ujawnia: lubie miec wszystko poukladane, zaplanowane, no i jestem niestety pesymistka :/

Kajaaaaaa => badz troszke kreatywna. Jesli uczysz sie jezyka wloskiego to dlaczego np; nie pomyslisz aby zrobic specjalizacje na tlumacza. Zaloze sie, ze jest tez duzo np; szkol jezykowych, gdzie cudzoziemcy ucza sie wloskiego. Moze pomysl o zatrudnieniu w takiej szkole. Albo otwoz np; wlasna dzialalnosc, gdzie bedziesz prywatnie dawala lekcje wloskiego.

Gość Niuniulka lala
Zastań i ucz włochów plskiego

Gość Niuniulka lala
* polskiego