Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

violetka18

Miłość jest bardzo głęboką przyjaźnią - zgadzacie się z tym stwierdzeniem?

Polecane posty

Gość Monique222
zależy o jakiej miłości mowa. jeśli chodzi o tą braterską się zgadzam. rodzicielską - nie bo rodzice moga kochać dziecko nie przyjaźniąc się z nim, a miłości między parą zakochanych też nie- bo można się w kimś zakochac bez przyjaźni

Gość jak najbardziej sie zgadzam
mój narzeczony to mój najlepszy przyjaciel-wie o mnie absolutnie wszystko i moge liczyć na niego w kazdej sytuacji. Kocham Go, szanuję i vice versa:)

Gość monique222 a co ty tutaj
jeszcze robisz?:D słyszałam ze szykujesz się do upojnej nocy ze swoim supermenem?:D:D:D hahahaha czyżby twoj narzeczony istniał tylko w twoim umyśle?:D

Gość też chciałbym wiedzieć
milość to nie przyjaźń

Do tez chciałbym wiedzieć --> Miłość to nie przyjaźń? A w takim razie co? No co? Miłość jest przyjaźnią tylko mocną, bardzo mocną +namiętność oczywiście. Para zakochanych zwierza się sobie, śmieje się, żartuje, wygłupia, rozmawia o błahych i poważnych sprawach, chodzi na imprezy, zakupy, ma w sobie oparcie. To jest podstawą związku. Przyjaźń. Przecież nie można ciągle wyznawać sobie miłości i siedzieć w pokoju i się przytulać.

Do tez chciałbym wiedzieć --> Miłość to nie przyjaźń? A w takim razie co? No co? Miłość jest przyjaźnią tylko mocną, bardzo mocną +namiętność oczywiście. Para zakochanych zwierza się sobie, śmieje się, żartuje, wygłupia, rozmawia o błahych i poważnych sprawach, chodzi na imprezy, zakupy, ma w sobie oparcie. To jest podstawą związku. Przyjaźń. Przecież nie można ciągle wyznawać sobie miłości i siedzieć w pokoju i się przytulać.

Gość Wolvfram
dokładnie - miłość to nie przyjaźń !

Gość alumFI
podnosze temat

Gość to nieporozumienie
bzdura

Gość to nieporozumienie
mam nadzieję nastroszony, że ty nikogo nie kochasz :P wobec twojej definicji

Gość alumFI
ja mam taki problem bo niewiem czy to dalej przyjazn czy moze miłosc? Jest nam ze soba dobrze,spotykamy sie w miare mozliwosci.Kazdy z nas ma swoje mieszkanie,swoje sprawy a wolny czas spedzamy razem.Idziemy do kina,na spacer itp ale chyba sie nie kochamy. Mozliwe ze cos do siebie czujemy ale boimy sie o tym powiedziec zeby sie nie stracic.

Gość alumFI
niektórzy mówia ze miłosc ma korzenie w przyjazni!

Gość to nieporozumienie
a to akurat widać w twoich postach nastroszony...ale nie masz się czym chwalić :P że ci się miłośc myli ze stanem posiadania

Gość alumFI
mi sie wydaje ze lepsza przyjazn od ulotnej miłosci.

Gość miłość jest jedyną trwałą
formą przyjaźni między mężczyzną a kobietą

ja rozgraniczam te dwie rzeczy jest milosc ale tez jest i przyjazn byc moze blednie mysle ale w moim zwiazku tak jest mam ukochanego faceta jednak nie jest moim przyjacielem, od tego mam kogos innego

moze wyjasnie. mam przyjaciolke, ktora wszystko o mnie wie. facet tak naprawde nie musi a nawet i nie powinien znac niektorych tajemnic kobiet.

Gość alumFI
no ale w miłosci tez chodzi o zrozumienie,zaufanie,wsparcie, o to ze mozna polegac na tej drugiej osobie.Przyjazn miedzy kobieta a mezczyzna to tez jakas forma uczucia?

Gość alumFI
ja sie zgadzam z bazienka Miłosc jest ulotna,ale jesli ma korzenie w przyjazni to chyba ma wieksze szanse na przetrwanie. To oczywiscie moje zdanie i nie kazdy musi sie z tym zgodzic.

hej bazienka🖐️ w tym jest sporo racji jednak uwazam, ze nie powinno sie otwierac calkowicie przed facetem. byc moze z wlasnego doswiadczenia tak wnioskuje. ale zawsze mi brzydko wmawiano - "nie otwieraj calej doopy przed mezczyzna" :classic_cool: wiem jak to brzmi ale sens jest dosyc prawdziwy

Gość alumFI
a moze to tez zalezy w jakim wieku i po jakich przejsciach sie jest. Jesli ktos ma za soba zwiazki z miłosci które go zraniły to dochodzi do wniosku ze lepszy przyjaciel?

hmmm ale tu chyba nie chodzi o to czy lepsza milosc czy przyjazn tylko czy milosc to rowniez przyjazn

i pewnie tak powinno byc jednak zycie to nie bajka i z mojego punktu widzenia powinno zachowywac sie ostroznosc

Gość alumFI
no ok ale miedzy przyjaznia a miłoscia to chyba bardzo cienka linia jest. W którym momecie to jeszcze przyjazn a w którym to juz miłocs?