Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona 887

prosze o rade kobietki w ciazy i juz mamusie

Polecane posty

Gość zmartwiona 887

hej dziewczyny bardzo sie martwie i prosze was o wasze relacje jestem w 20 tyg. ciazy i wydaje mi sie ze jeszcze nie czuje ruchow malenstwa , bardzo sie martwie bo wydaje mi sie ze juz powinnam dostac znaczny odruch tzn czasami czuje cos delikatnego jakby musniecie ale nie wiem vczy to nie jest jakis nerw czy cos takiego bardzo prosze podzielcie sie kiedy wy poczulyscie wyrazny ruch malenstwa

Spokojnie,nie denerwoj sie, masz jeszcze czas.Gora za dwa tyg bedziesz czula male kopniaczki:))).Pozdrawiam.

Gość WIMA
przecież chyba robi ci badania ginekolog to powinien wiedzieć czy wszystko dobrze się rozwija ja też czułam ruchy po 20 tyg.

zmartwiona 887 bez obaw ;) Dla każdej mamy oczekującej dziecka jedną z najbardziej wzruszających i niezapomnianych jest ta chwila, w której po raz pierwszy poczuje ruchy swojego dziecka. Zwykle ma to miejsce między 18. a 22. tygodniem ciąży. Początkowo możesz mieć trudności z właściwym odczytaniem delikatnych sygnałów płynących z wnętrza Twojego ciała i pomylić je na przykład ze skurczami jelit, ale wkrótce nabierzesz pewności, że to coś zupełnie innego. Kobiety porównują to szczególne doznanie do trzepotania skrzydeł motyla, delikatnego drapania wewnątrz brzucha lub uczucia towarzyszącego zjeżdżaniu w dół szybkobieżną windą. Poetka, Sylvia Plath, opisując swoje wrażenia z tego okresu, używała sformułowania „uderzenia rybiego ogona. Nowe, rozwijające się w Tobie życie staje się teraz „namacalne i dla Ciebie, i dla młodego taty.

Gość ikusia_82___
nie maswz powodu do niepokoju, ja pierwsze ruchy tez poczulam ok 21-22 tygodnia. (takie slodkie motylki w brzuchu)

Gość zmartwiona 887
dzieki dziewczyny germanotta skoro ty swoje dziecko noszace w brzuszku przez 9 miesiecy nazywasz plodem to twoja sprawa ja wole uzywac sformułowania malenstwo

ja to w ogóle pierwsze ruchy poczułam dużo później gdzieś ok 24 tygodnia i czułam to jak przelewanie w jelitach. ruchy pierwszego maleństwa czuje się dużo później, kolejne już szybciej :-) rozumiem Cie że się denerwujesz już tak zostaje że martwisz sie każda sekunda maleństwa

ja to w ogóle pierwsze ruchy poczułam dużo później gdzieś ok 24 tygodnia i czułam to jak przelewanie w jelitach. ruchy pierwszego maleństwa czuje się dużo później, kolejne już szybciej :-) rozumiem Cie że się denerwujesz już tak zostaje że martwisz sie każda sekunda maleństwa