Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaMM

Wybory prezydenta! Potraktujmy je odpowiedzialnie!

Polecane posty

Gość AniaMM

Dzień dobry, Na samym wstępie pragnę zaznaczyć, że PiS to nie moja opcja polityczna, ani nawet partia z którą bym się utożsamiał. Jednak rządy PO, którą popierałem przekonują mnie do tego, że dałem się zmanipulować, ale nie chcę o tym pisać. Chciałbym się podzielić z wami swoimi przemyśleniami. cdn

Gość AniaMM
Dosyć uważnie obserwowałem „kampanie, ale jak trafnie zauważył Mariusz Ziomecki w swoim wpisie całkiem niedawno nie można tego cyrku nazwać kampanią prezydencką. Okazuje się bowiem, że sztaby postanowiły się prześlizną bokiem obok problemów i tak naprawdę w I turze kandydaci nie przedstawili swojej wizji prezydentury. To oczywiście zasadniczy problem obu obecnych pretendentów do fotela prezydenckiego. Może bym i ten stan rzeczy zaakceptował, bo okres był krótki, spadł ona niby na obu kandydatów jak grom z jasnego nieba. Pewnie bym ich nawet usprawiedliwił i zrozumiał gdyby nie ubiegali się o najwyższy urząd w tym państwie. Przecież urząd Prezydenta RP do którego obaj pretendują to nie tylko żyrandol, dywany i tarasy, których należy pilnować w pałacu jak oznajmił nam Premier Tusk gdy dezerterował oraz ogłaszał ten fakt Polakom. Potem nastąpił okres wzmożonej walki wewnątrz PO i można założyć, że po takim „starciu wiem to wielkie słowo kandydat Platformy powinien być gotowy do prawdziwej kampanii bez względu na okoliczności. Okazało się jednak, że nie jest i nie chcę już przypominać tych gaf oraz lapsusów oraz nieporadności Bronisława Komorowskiego w trakcie tego pierwszego starcia. Przecież to był żenujący spektakl, a klakiernia dziennikarska z tych niby „niezależnych mediów jakoś tak łagodnie tłumaczyła i pokazywała te wydarzenia, bo przecież chodziło o tego „właściwego kandydata na prezydenta. Powiem Wam szczerze, co zapewne obśmieje Grzegorz Ziętkiewicz przypominało mi to czasy gdy pisała Trybuna Ludu, a telewizja mówiła o karłach reakcji próbujących obalić jedynie słuszny ustrój. Panowie i Panie dziennikarze przecież pamiętacie te czasy, wielu z Was walczyło z tamtym ustrojem, obśmiewało w podziemiu takie zachowania. Pytam Was co się z Wami stało???

Gość AniaMM
Wiem poprawność polityczna, interes wydawców oraz... itd., itp., ale gdzie jest Wasz uczciwość dziennikarska, co się stało z Waszą wrażliwością i czujnością??? Przecież niema takiej możliwości byście się wszyscy... i przeszli na ciemną stronę mocy. Pewnie jestem „motłochem co to powinien tylko pracować i nie dyskutować, ale pragnę powiedzieć, że tak dalej być nie może. Bowiem jeszcze nie tak dawno obśmiewaliście gdy coś cichaczem do ucha chlapnął Śp. Prezydent Lech Kaczyński, a wy to uchwyciliście na mikrofony np. „czerwona małpa... Teraz gdy Bronisław „Gafa Komorowski mówi do mikrofonu bzdety, bredzi i popełnia gafy jest ok., bo Polska racja stanu wymaga poświęceń oraz przymknięcia oczu i zasłonięcia oka kamery??? Czy dalej mamy się palić ze wstydu i zaciskać zęby gdy „Super Marszałek staje przed kamerami??? Nie, mamy inną możliwość, możemy poprzeć i oddać głos w II turze na prawdziwego męża stanu, który nie potrzebuje wsparcia Wikipedi, bo gdy mówi to wie co mówi, a każde wypowiadane słowo dokładnie waży. Wmawiacie nam, że zmiana tego największego z Polaków jest nie prawdziwa, bo człowiek w tym wieku się nie zmienia. Owszem może i w tym jest racja, ale nie każdy może stanąć na wysokości zadania gdy Polska potrzebuje normalności. Przecież tylko Jarosław Kaczyński zagwarantuje nam to, że Polska w końcu będzie Polską. Pora skończyć z republiką kolesi co na jedno kiwnięcie stawiają do pionu ministrów, bo era Zdzichów, Mirów i Rychów minęła. Nie może tak być, że tym pięknym krajem nad Wisłą będą bezwzględnie oraz samodzielnie władali kumple z boiska. Oni mieli swój czas i pokazali do czego są zdolni.... Powiedzmy stop Hrabiemu i poprzyjmy Jarosława Kaczyńskiego, który jestem pewien, że w trakcie debat pokaże, że Bronisław Komorowski to może mu tylko buty czyścić. Mam również nadzieję, że tak jak mnie się udało to i wy możecie namówić wielu niezdecydowanych na pójście do wyborów w drugie turze oraz skłonić ich do poparcia i oddania głosu na kandydata dla, którego Polska jest najważniejsza. Jestem tego pewien, że Jarosław Kaczyński musi wygrać nie dla siebie, ale dla nas i dla Polski. Przecież pora skończyć z degrengoladą życia publicznego, a to nam zagwarantuje tylko silny i niezależny kandydat, nie pomocnik Tuska!!!

Gość dgdfgs
a co to za wybór?:o kaczyński i komorowski... jakbym chciał dżumę albo cholerę :o

Gość AniaMM
pROSZE CZYTAC DOKLADNIE

Gość dziewczyna-25
bardzo dobry tekst. Dziekuje