Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trytdudr

CZY PRACA MUSI BYĆ ZWIĄZANA Z PASJĄ, ZAINTERESOWANIAMI??

Polecane posty

Gość trytdudr

Wybieram własnie studia, ale nie wiem, czy isc w kierunku, który mnie inetersuje(kosmetologia, chemia), czy w kierunku, po którym podobno jest lepsza praca(finanse i rachunkowosc). Serio nie wiem. Jedni mi mówią,że praca to praca, nic wiecej, a pasja moze byc dla siebie realizowana w wolnym czasie. Ale tak sie zastanawiam, przeciez w pracy spedza się dużą część życia- czy nie powinno robic sie to co sie lubi?

Gość można mieć różne opinie
np. taką, że trafisz na głupiego szefa, niefajną firmę i swoją ukochaną "pasję" obrzydzisz sobie do reszty.

powiedziałabym, ze w pracy spędza sie większą część życia ale jeśli praca=hobby, to istnieje niebezpieczeńtwo pomieszania-połaczenia pracy i życia osobistego, a to nie jest dobre, zwłaszcza dla związku znowu robienie czegoś, czego sie zupełnie nie lubi, to mordęga

Gość nickonicko2010
Jesli ktoś trafi na pracę zgodną z zainteresowaniami to ma wielkie szczęście,wiele osób musi sie męczyć w swojej pracy(http://www.tnij.org/nokautsklep )

Gość bottle bimbo
ja własnie mam pracę, której nie lubię. Tzn nie lubie jej w dużych ilościach, a z drugiejs storny w mniejszych nie da sie z niej wyżyć. I nie dam rady tak długo, bo dla mnie praca musi być chociaż odrobinę przyjemna. Mam koleznakę, która robi to samo co ja i ma inne podejście - robi to bo praca daje jej poczucie stabilizacji, bo wie, że za miesiąc za dwa ciągle bedzie pracowac, miec z tego dochód. Ja jestewm w stanie nawet zarabiac mniej, mniej wydawać ale robić to co lubie, niz tak jak teraz. Bo nawet zarobione pieniądze mnie nie cieszą....

Gość obrzezany ekogroszek
"powiedziałabym, ze w pracy spędza sie większą część życia ale jeśli praca=hobby, to istnieje niebezpieczeńtwo pomieszania-połaczenia pracy i życia osobistego, a to nie jest dobre, zwłaszcza dla związku" Ale bzdura. Jak spedzasz w pracy wieksza czesc zycia to Ci gleboko wspolczuje. :D Nie ma nic piekniejszego, niz dostawac pieniadze za robienie czegos co sie kocha. A to, ile sie tych pieniedzy dostanie zalezy tylko i wylacznie od tego jak dobrym jest sie w tym, co sie kocha :)