Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość peoples changing

Od 8 lat jestem wegetarianką i chyba wrócę do jedzenia mięsa

Polecane posty

Gość peoples changing

Choć dalej wydaje mi się to... niesmaczne. Po prostu nie jestem już tak skrajnie pro-ekologicznie nastawiona jak wtedy, gdy miałam 14, 15 czy naście lat, męczy mnie utrzymywanie zbilansowanej diety, która dostarczy mi wszystkich niezbędnych składników odżywczych, a ostatnio dość mocno pogorszyły mi się wyniki badań krwi, kilka razy zdarzyło mi się zemdleć, a lekarz powiedział, że sposób odżywiania może mieć na to wpływ. Problem polega na tym, że do mięsa dalej mnie nie ciągnie, nie wiem nawet, czy byłabym teraz w stanie przetrawić takiego np. schabowego :O Póki co mam zamiar dorzucić do jadłospisu ryby... Zobaczę jak to będzie. Ech :(

Gość ccbcvbcvbcvcb
zacznij od ryb, gotowany kurczak dodawany do salatek, malymi kroczkami, a nie od razu schabowy

Gość moja dupa jak świątynia
a ja bardzo chce byc wege

Gość upssss
no to rewolucja albo rewelacja wszyscy tak sie chełpią weget.

Gość wielka lipa
Brakuje Ci sterydow i antybiotykow? Mieso to syf.

Gość upssss
prawda jest taka,że soja nie zastępuje białka zwierzecego w dodatku jest genetycznie modyfikowana czyli jedno gówno można zamienić na inne

Gość wqdfqw
wegetarianka którą znam je ryby. jak mogłaś bez ryb? nie wyobrażam sobie tego. z rybami bez miesa chyba dasz rade.

Gość peoples changing
Ja mam mdłości na samą myśl, mimo że tej całej romantyczno-ekologicznej otoczki wyzbyłam się już jakiś czas temu :O To pewnie kwestia przyzwyczajenia. Nigdy nie chełpiłam się byciem wege, nie odchodziłam od stołów, na których jadło się mięso i nie wykradałam ludziom kotletów, żeby je rytualnie pogrzebać :P Trzydziestka, dlaczego wróciłaś do jedzenia mięcha? Nie mam ostatnio czasu na przygotowywanie sobie zbilansowanych pod względem aminokwasowym posiłków, za to wykryto u mnie anemię (choć wiem, że niejedzenie mięsa to nie jest jedyny ani zasadniczy powód).

Gość upssss
ja mogę żyć bez warzyw jestem mięsożercą i nigdy nie choruję

Gość upssss
znam wege i wegan.... zarzucają mi ,że noszę skórkowe buty i torebki dla mnie to dziwne, bo ja od dziecka jadłam mięso a najbardziej mnie śmieszy, jak w ogrodzie nie zerwa jabłka, bo drzewo cierpi i czekaja aż spadnie, w moim ogrodzie dodam nie moge zrozumieć młodzieży z blokowisk

Gość chyba wege z koziej dopy
Pieprzysz, pewnie jestes na cos chora, zyje bez miesa odkad pamietam i swietnie wygladam, swietnie sie czuje, co to za bzdury, moje dziecko tez nie je miesa ani inych swinstw, tyupu przetworzone zarcie, slodycze i jest zdrowe

Gość lalalilala
Ja jestem wege od 3 lat. Ciesze sie z tego wyboru bo uwazam ze tak jest bardziej moralnie(przynajmniej jesli chodzi o moja moralnosc) i 'bezpieczniej' dla zdrowia. Ale jesli mialabym podejrzenia ze przez to zrujnuje sobie zdrowie to bym zaczela jesc mieso... Ta ryba powinna Ci wystarczyc:) W koncu dieta srodziemnomorska uchodzi za jedna z najzdrowszych, a przeciez opiera sie wlasnie na roslinach+ryby :)