Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnogi

czy zerwac zareczyny z powodu watpliwosci dziewczyny?

Polecane posty

Gość mnogi

w grudniu oswiadczylem sie mojej dziewczynie. spotykalismy sie od wakacji 2007, z mala przerwa na zeszle wakacje. przyjela zareczyny, byla zadowolona... w pierwszym tygodniu poinformowalismy rodzicow, ustalilismy ze slub odbedzie sie w wakacje, i zaczelismy szukac odpowiedniego lokalu im dluzej to trwalo tym moja dziewczyna zaczela miec coraz wiecej watliwosci....nie moglismy sie dogadac.... czy koscielny czy cywilny, kogo zaprosic, kiedy, gdzie. ona najchetniej by zrobila tak zeby bylo minimalnie. w koncu temat ucichl....mielismy razem zamieszkac, wiec rodzina zaczela sie pytac czy cos ustalilismy, czy w ogole mamy zamiar sie pobrac ja jej powiedzialem ze czekam az ona wszystko ustali i mi powie co i jak... w maju zaczela wahac sie nad samym slubem. ze moze nie teraz jeszcze. ze ona nie wie. ze jej mama uwaza ze to ze nie potrafi sie zdecydowac oznacza ze powinna sdie wstrzymac narazie. ja sie wscieklem, chyba sie z nia rozstane bo ilez mozna?!

Nie zmusisz nikogo do podjęcia tak ważnej decyzji. Ja byłam w odwrotnej sytuacji - to partner pod przymusem rodziców i kolegów - jak się potem dowiedziałam kupił mi pierścionek. Rok trwały przechodzone zaręczyny a on nadal nie chciał podejmować decyzji w sprawie ślubu czy mieszkania. Bał się odpowiedzialności . Rozstałam się z nim. Mam nadzieję ze spotkam jeszcze faceta, który będzie wiedział czego od zycia chce.