Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez bym chciala

mam 24l. i marzą mi się studia... jest sens?

Polecane posty

Gość tez bym chciala

niestey te, na które chciałabym iść są tylko dzienne :( W dodatku licencjat 4ro letni :( Jedne już kończę, ale to był zły wybór... Co byście zrobili na moim miejscu?

Gość tez bym chciala
w dodatku musiałabym brać korepetycje, żeby się na nie dostać... A i tak nie wiadomo czy bym się dostała...

Gość trzeba by sie zastanowić
czy kolejne 5letnie studia to konieczność czy po prostu nie chcesz dorosnąć :)

Gość tez bym chciala
no to że JA MOGĘ to ja wiem... tylko nie wiem czy po prostu jest sens...

Gość tez bym chciala
trzeba by sie zastanowić - żadne studia nie są koniecznością :O A dorosnąć to już dorosłam...

JEST SENS!!!! ja mam 23 lata zrobilam licencjat mimo ze ten kierunek mnie nie krecil potem mialam rok przerwy i wiesz co wlasnie czekam na wyniki czy dostalam sie na to co zawsze chcialam robic! i nie wazne ze bede malo zarabiala czy cos! ja poprostu zawsze o tym mnarzylam i uwazam ze jest sens To sa 5 letnie studia potem moze jakis doktorat jeszcze a jak juz wspomnialam mam 23 lata! Ucz sie poki masz mozliwosc i checi!!!

Gość tez bym chciala
martka1987 - dzieki :) Ja żałuję, że zaraz po licencjacie (albo i nawet wcześniej) nie koplam w dupe tych studiów! Tylko słuchałam nakazom mamy, że mam konczyć i koniec!!! :( A mogę wiedzieć, jaki to mniej więcej kierunek będziesz etraz robić?

Ja tez sluchalam mądrych rad wszystkich na okolo ale koniec z tym! teraz bede robila to co chce a jak mi cos sie nie uda to juz bede mola miec pretensj tylko do siebie Jek sie dostane to bede studiowala filologie polska z komunikacja medialna bo zawsze chcialam byc dziennikarzem prasowym i pisac artykuly do gazet :)

Gość tez bym chciala
tylko słuchałam nakazów*

Gość tez bym chciala
no dokladnie, a raczej pretensji miec nie bedziesz jak bedziesz robic to co kochasz ;] Mi się marzy kierunek artystyczny... ehh, nie ma to jak niespełniony artysta :P A powiedz mi co studiowałaś wcześniej?

Gość tez bym chciala
Kant dupy - 22 a 24 to uwierz mi ogromna różnica... Jakbym miala 22 lata nie zastanawiałabym się nawet sekunde... A ty co będziesz studiować?

studiowalam anglistyke.... ojj ze mnie tez jest artystyczna dusza ale spelniam sie w pracy jaka wykonuje ( spiewam w zespole )takze przynajmniej z tego mam jakas ucieche :)

Gość tez bym chciala
martka1987 - studiowalam ekonomie i zarządzanie a chciałabym studiować wokalistykę :) Tylko wiesz jak jest z wokalistykami... dostać się to graniczy z cudem :) A bez żadnych korków jako że nie jestem po żadnej szkole muzycznej to się nie obejdzie... a one też się cenią... Wiem, że mogę się napailić, wydać na prawdę kupe kasy i może nic z tego nie wyjść A powiedz mi jak sie znalazłaś w tym zespole? Też bym chciała w jakimś śpiewać, tylko na żaden zespół jeszcze nie trafiłam :P

Gość tez bym chciala
a kiedy się kończą rekrutacje w tym roku na studia?

Gość tez bym chciala
Kant dupy - ale ty za to pewnie już pracowałaś itd. a ja się czuje jak ostatni pasożyt :( Nawet pracy nie mogę znaleźć żadnej na wakacje 😭

Gość provokejszyn jak nic
wiesz ,to zalezy ,od podejscia do zycia...bo np,.wg mnie to juz troche pozno i jak sobi pomysle,ze majac 29 lat dopeiro skonczysz studia to mi by sie od razu odechcialo isc na cos takeigo...wolalabym zrobic jakis kurs czy cos.... bo jka dla mnie przed 30 to pwoinnam miec jakkas kariere,kilka lat dosaiwdczenia w danym sketorze ,a nie dopiero zaczynac ''dorosle zycie''......

am na roznych uroczystosciach w moim miescie i w szkole itd i kiedys taki facet ktory mial zespol przyjechal do mnie do domu i zapytal czy chcialabym z nimi spiewac na weselach itd... zgodzilam sie pospiewalam z nimi kilka lat, potem bylam w jeszcze innym zespole i teraz tez juz ostatni sezon spiewam w tym a od przyszlego roku sama wraz z miom chlopakiem ( perkusista) zamierzamy zebrac nowy sklad i grac swoja muzyke zeby juz nie tylko na weselach i imprezach ale tez typowo tworzyc cos nowego A co do wokalistyki to rzeczywiscie musisz miec solidne podstawy najlepiej byc po lekcjach emisji glosu z jakims zaswiadczeniem, no i faktycznie spora konkurencja jest Trzeba miec duzo szczescia chyba zeby sie dostac

Gość tez bym chciala
provokejszyn jak nic - no i w tym właśnie cały ból :( W wieku 28 lat nie bede miała nic w cv :(

Gość tez bym chciala
martka1987 - kurcze też bardzo chciałabym śpiewać :( Tylko nie wiem jak zacząć... Kant dupy - a co to jest grupa wokalna? Chodzi o jakiś chórek?

Gość provokejszyn jak nic
hmmmm.....no ,ale wiesz z drguiej strony ,jak nie teraz to juz chyba nigdy........niestety tak juz jest jak sie popelnia bledy to sie marnuje czas..............moze dobry pomysl to jak radzi Kant dupy- zrobic dzeinny licencjat,to bedzie ''tylko'' 3 lata.....

Gość tez bym chciala
provokejszyn jak nic - właśnie ten licencjat, jak już napisałam na wstępie trwa 4 lata ;) Jeszcze jakby to było 3 to kurcze prędzej. Ale te 4 lata przyprawiają mnie o mdłości :O Kant dupy - właśnie właśnie, ja też jestem w małego miasta. Tu ani na czarno ani nie na czarno nic nie można znaleźć :( 😭

A ja na twoim miejscu tez zrobilambym chociaz licencjat ale w miedzy czasie szukala wlasnie jakiegos zespolu ktory poszukuje wokalistki Bardzo duzo jest w internecie takich ogloszen potem kontaktujesz sie z nimi, idziesz na przesluchanie i jak sie nadajesz to cie biora i zarabiasz fajna kaske na weselach a z czasem mozecie zaczac tworzyc cos wlasnego.. ja pisze teksty i muzyke wiec jakos to wszystko sie kreci Aha i jeszcze jedno wez pod uwage - bo zazwyczaj ludzie o tym zapominaja - to ze kochasz spiewac wcale nie znaczy ze robisz to dobrze i ze twoj glos jest przyjemny dla ucha bo po lekcjach emisji mozesz miec silniejszy, czysty, wyuczony, z szeroka skala glos i swietna dykcje ale barwy czyli tzw. brzmienia glosu nigdy nie zmienisz a to jesty bardzo wazne! Dlatego moze najpierw skontaktuj sie z kims kto sie na tym zna niech realnie oceni twoje szanse a dopiero potem rob cokolwiek w tym kierunku zeby nie bylo rozczarowan...

Pewnie, że jest sens :) Tak to niestety jest, jak się słucha "cudownych rad" Też posłuchałem , tylko że dziewczyny i poszedłem na Polibudę,,,ale w tym roku idę na zaoczne tam gdzie zawsze chciałem iść :) Powodzenia.

Gość tez bym chciala
martka1987 - dzieki za rady, ale sadze, że tu raczej problemu nie będzie ;) U mnie cała rodzina (oczywiście poza mamą) mnie pamietam nakłaniała na to żebym na wokalistyke poszła. Nauczycielki już w przedszkolu nagabywały moją mamę, żeby mnie do szkoły muzycznej posłała. Nauczycielki od muzyki w szkole nawet nie chciały słyszeć o tym, żebym nie chodziła na chórki i też doradzały szkoły muzyczne. Więc skoro całe moje otoczenie twierdzi, że się nadaję to COŚ W TYM MUSI BYĆ ;)

wiec skoro tak to bierz sie za realizacje marzen !!!!! poki nie jest jeszcze za pozno! :)