Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimika426

umowa na czas określony a ciąża

Polecane posty

Gość Mimika426

Witam, jestem w 15 tygodniu ciąży, umowę o pracę mam do 20 września. Jak to jest z przedłużeniem umowy? Szef mi ją przedłuży, bo jestem chroniona, czy też ochrona się kończy, bo to umowa na czas określony? Ps. Za pełne jadu komentarze z góry dziękuję! Oczekuję tylko odpowiedzi od tych, którzy mają pojęcie na ten temat

Gość kasanderkamala
powinien przedłużyć do dnia porodu, jeżeli nie jesteś na zastępstwie

przedłużają tylko do dnia porodu, a to czy Cię przyjma po macierzyńskim z powrotem to już dobra wola pracodawcy :)

Gość Mimika426
Dziękuję za odpowiedź, kurczę, obawiam się powiedzieć trochę o ciąży, bo szefostwo nie jest za ciekawe. Nie jest to praca cięzka, czuję się doskonale, więc chcę pracować. Z drugiej strony- pracuję na stanowisku sprzedawcy w firmie Inglot, wiadomo, wygląd jest tam ważną sprawą i boję się, że bedą mieli obiekcje do pani zachwalającej kosmetyki z brzuchem..

Gość kasanderkamala
no jakbyś jakaś diete reklamowala swoja osoba czy coś to obiekcje mogę zrozumiec, ale przecież ciężarne też sie maluja, dbaja o siebie, nie wydaje mi się zeby twoj stan mial wplyw jakiś na jakość kosmetyków :)

Gość Mimika426
nie chodzi mi o to, że nagle przestanę o siebie dbać, bo tak na pewno nie będzie ;) ale o to, że mogę np. swoim brzuszkiem psuć wizerunek? No nie wiem, co juz mam sama myśleć. Nie lubię sytuacji, kiedy ktoś może mieć do mnie jakieś "pretensje",a ja się naprawdę nie czuję winna, że noszę w sobie dziecko, mimo że było nieplanowane.

jesli przed skonczeniem umowy bedziesz w skonczonym 3 mcy , to nawet jak ci nie przedłuza to z mocy prawa sie przedłuza......potem maciezynski 5 mcy, a potem to zalezy od szefa i ciebie,wpolsce KOBIETA CIEZARNA JEST TYLKO CZESCIOWO CHRONIONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TZN OD 3 MIESIACA CIAZY....WCZESNIEJ NIE!!!!!!!!!

Gość Mimika426
czyli jak już teraz jest 15 tygodni, to już się nie muszę martwic?

Gość kasanderkamala
omorfi kopela muszę cie zmartwić , kobieta jest chroniaona od momentu kiedy dostarczy zaświadczenie lekarskie, jak takowe w7tc dostarczylam i od razu dostalam przeniesienie na inny dzial bo na dotychczasowym nie było stanowiska dla ciezarnej

Gość kasanderkamala
Mimika426 wcale a wcale :) od poczatku nie musialas

Gość Mimika426
Pytanie do dziewczyn, które zaszły w ciążę i musiały o tym fakcie poinformować szefa: jak to załatwiłyście? Po mnie nic nie widać na razie, ale wiem,,że już niedługo zacznie się powiększać brzuszek ;-) Chcę poinformować ich sama, nie na zasadzie snucia domysłów ;)

Gość kasanderkamala
poszłam do lekarza -ciążą? -ciąża. -potrzebuję zaświadczenie -dobrze moje zaswiadczenie wygladalo jakoś tak; zaświadcza sie ze pani xxx xxx jest w xtygodniu ciąży i podpis gin.

Gość kasanderkamala
kierownik wiedzial ze jestem w ciazy bo jak brygadzista zalatwial mi urlop to mu powiedzial, ale poszlam z papierkiem i mowie ze przynioslam zaswiadczenie o ciazy i po sprawie

ja zwlekałam długo, a jak się w końcu odważyłam i poprostu powiedziałam "szefie jestem w ciąży, ale nie idę na L4 :)" to się okazało że już wcześniej współpracownicy mu donieśli :)