Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgdghjewrer34dgfdf

Dziwna reakcja mojej skóry na słońce!

Polecane posty

Gość dgdghjewrer34dgfdf

W niedziele byłem nad morzem i się spiekłem na tak zwanego raka(pierwszy raz tak mi się zdarzyło),dosłownie całe ciało miałem czerwone bo nie chciałem używać żadnego olejku czy też kremu do opalania.Co prawda nie było tak źle bo nie musiałem używać żadnych balsamów(no może jednak powinienem,ale jednak nie używałem bo nie przepadam za kremowaniem się czymkolwiek).W nocy minie skóra nieco piekła,ale tragedii nie było a gdy obudziłem się rano było już lepiej więc pomyślałem że nie będzie źle.Chociaż skóra nadal była czerwona i źle reagowała na mój dotyk i obtarcia(dosyć mocno mnie piekła)więc postanowiłem nie wychodzić na słońce żeby nie pogorszyć sprawy.I tak też robiłem przez trzy dni do dziś,kiedy już moja skóra była w pełni brązowa bez braku czerwonej skóry(nawet się cieszyłem z tego powodu że tak się spiekłem w niedziele bo teraz mam fajną opaleniznę) wyszedłem na dwór bez podkoszulki i po jakiejś godzinie gdy dotknąłem moje barki(w tym miejscu miałem najbardziej czerwoną skórę) poczułem dziwne krostki.Więc wróciłem do domu alby to sprawdzić.Okazało się że są to krostki wypełnione jak mniemam ropą(bardzo płynna i bezbarwna) które łatwo było mi wycisnąć bo ta ropa znajduje się pod naskórkiem(jeśli się nie mylę). A więc czy to oznacza że w niedziele się poparzyłem? Co będzie się działo teraz z moją skórą i czy mogę wychodzić na słońce? No i czy mam to czymś smarować? Sory że taka błahostka a tak się rozpisałem i z góry dzięki za pomoc :)

Gość allegrowa laiczka
poparzenie, radziłabym iść do lekarza

Gość djwniudcniosu
To jest odczyn alergiczny na słońce po spieczeniu. Chroń te części ciała od słońca i najlepiej nie eksponuj się na słońce przez ok. 2 tyg.

Gość djwniudcniosu
Bąble od poparzenia pojawiają się w ciągu 24 godzin. On je dostał po kolejnej ekspozycji na słońce, czy to nie poparzenie a odczyn alergiczny. Miałam takie coś :O

Gość dgdghjewrer34dgfdf
djwniudcniosu Tak się właśnie bałem że może to być jakaś alergia ale nie sądziłem że dostane jej na słońce :( A to mi na pewno minie?A jak bym to kremował jakiś olejkiem o dużym filtrze to mógłbym się opalać? A byłaś z tym u lekarza czy samo ci minęło?

Gość dfgdfgdsg
up

Po pierwsze jak można wyjść na słońce bez filtra? Nie rozumiem... Możesz mieć to od poparzenia, idz do lekarza albo kup w aptece cos na poparzona przez słońce skórę... Kiedyś miałam takie coś w piance...

Gość dgdghjewrer34dgfdf
Trampkarka- a no można.Jak już wcześniej pisałem nigdy mi się nic takiego nie przytrafiło i nie lubię używać kremów itp. więc nie użyłem(chociaż mnie do tego namawiano).A że byłem nad morzem przez jakieś 8 godzin to tak jakoś wyszło (miałem być długo w wodzie bo tak zazwyczaj robię ale woda miała jakieś 16 stopni to zbyt długo nie dało się wytrzymać w wodzie i stąd to moje opalanie mimo iż nie lubię i nie opalam się zazwyczaj). Teraz już mi schodzi wierzchnia część skóry na której miałem te bądble które "wydusiłem"(wystarczyło że przejechałem po nich palcem a ich zawartość się wylewała),więc nie jest chyba źle bo schodzi mi taka bardzo cieniutka skóra i w ogóle mnie to nie boli.

Gość bgngh
fuj, jesli ci sie wydaje ze schodzaca skora jest sexi to sie mooocno mylisz jestes strasznie nieodpowiedzialny, jak tak dalej pojdzie to szukaj juz miejsca na cmentarzu (bo to droga sprawa i wcale nie tak latwo cos w dogodnym miejscu znalezc) bo zanim je zdobedziesz to akurat wykitujesz na czerniaka

Gość dgdghjewrer34dgfdf
bgngh-a czy ja napisałem że to jest sexy? Obawiałem się że może to być coś gorszego a schodzi mi tylko delikatnie skóra(bardzo cieniutka więc jest to chyba naskórek i nie pozostają mi białe plamy chociaż kolor delikatnie się zmienił). Pierwszy raz w życiu mi schodzi skóra od oprzeń słonecznych więc chyba nie jestem tak nieodpowiedzialny,chociaż nie powiem w tym przypadku popełniłem błąd i na pewno mnie to czegoś nauczy.

Gość Gunaka89

wyjść na słońce bez filtra?? teraz to się ratuj octeniseptem, zeby się nie zrobilo swinstwo jakiej i najlepiej poszukaj na zagojonych jak sobie radzic

Gość emele

juz no sluchaj troche bez sensu trzeba myslec i uwazac, lec po ten octenisept juz i nie kombinuj tylko pryskaj kilka razy dziennie, na zagojonych sa artykuly na temat poparzen tam zobacz co zrobic

Gość Grzesz

octenisept zadziala ale rzeba pryskac od razu, masz rozerwany naskorek? czy tylko poparzony, sa jakieś bable?