Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asik198444

Bardzo niski poziom progesteronu w ciazy!!!Pomocy!!!

Polecane posty

Gość asik198444

Witam jestem w ok. 7 tyg ciazy tuydzien temu robilam badania progesteronu wyszedl ponizej normy 16,04 norma 16,4-49 przez ten tydz. łykałam duphaston 2x 1 tabl. i zrobilam dzis badania i szok poziom progesteronu 12,12 !!!!! Dodatkowo betahcg tydz, temu 8044, dzis 29146. Prosze mi powiedziec co moze byc przyczyna spadku progesteronu, mimo tabletek??????????

Gość asik198444
Dodam ze nie mam plamien , tylko raz zdarzyl mi sie taki sluz brazowy (malenko)ale nie na bieliznie tylko na papierze.

ja w 6 tyg mialam progesteron 12,4 a teraz jestem juz w 21tc. Duphaston to sztuczny progesteron i on nie wychodzi w badaniu krwi (luteina wychodzi). Progesteron jest wydzielany w organiźmie pulsacyjnie, taka sinusoida więc mogłaś trafić akurat na spadek.

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
lec do lekarza bo to skończy sie poronieniem. moze potrzeb ahospitalizacji. ja miałam progesteron 39 jakos tak i brałam duphaston 3 razy dziennie

Gość asik198444
Jutro mam wizyte u gina, wiec sie wstrzymam, chyba ze dostane jakis plamien wieczorem to udam sie do szpitala. Bardzo sie martwie :(

Gość asik198444
A jak sie ma bthcg do progesteronu, jak przyrosła to moze z dzidzią jest ok???

Brałam duphaston 3x1, ten wynik 12,3 to był robiony podczas przyjmowania duphastonu. Lekarz wyjaśnił, że jest ok, że duphaston działa, ale nie podnosi wyniku progesteronu w krwi. Gdybym brała luteinę, to wynik byłby wyższy.

Gość asik198444
A mialas jakies plamienia przy tak niskim progesteronie??? A moze poprostu normy mialas inne :( Jutro ide na usg i mam nadzieje ze zobacze serduszko i ze jakies inne leki mi pomogą. Pocieszam sie rowniez tym ze skoro ten progesteron bylby tragiczny to nie doszlo by do zagniezdzenia.

Gość asik198444
Wiesz co pocieszylas mnie troszke, co prawda nie miesci mi sie w glowie zeby utrzymac wczesna ciaze przy tak niskim progestreonie ale widocznie jest to mozliwe. Skakam teraz po necie i czytam to niektore dziewczyny martwily sie i panikowaly gdy mialy progest. w polowie dopuszczalnej normy a ja mam duzo ponizej, dlatego sie martwie no ale miejmy nadzieje ze bedzie ok.

Gość asik198444
Wspomne ze ten wynik 16,04 byl przed duphastonem, a ten 12,12 po tygodniowym zazywaniu 2 x 1 tabl. :(