Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liza66

Mleko jakie znacie cudowne właściwości mleka

Polecane posty

Gość liza66

????

Gość liza66
Nic nie wiecie na temat?

Gość liza66
J od zawsze miałam problemy z cera i trądzik,za rada kogoś tam odstawiłam wszystkie kosmetyki i przemywam twarz kozim mlekiem i powiem ,wyglądam o niebo lepiej

Gość liza66
A słyszałyscie o jakichs innych mlecznych papkach albo o maseczce z płatków owsianych??

Gość matacz..
prawda jest jedna MLEKO OD KROWY JEST DLA CIELAKA ! a ze korow go produkuje duzo to ktos na tym zarabia miliony , ale jest jednen problem , trzeba plebsowi wmówic , ze mleko jest zdrowe !

Gość Ambiwalencja111
Mleko jest zbędnym składnikiem pożywienia dorosłego człowieka. Ma śladowe ilości białka. Powoduje m.in. rogowacenie naskórka, jak i niepotrzebne "zakiszenie" treści żołądka. Taka maślanka na własną rękę. To tyle. Dziękuję. P.S. Niestety uwielbiam

http://www.noni.com.pl/mleko.html Mleko: biały morderca http://www.faceci.com.pl/r_mleko.html Żaden ssak na świecie (oprócz człowieka), będąc dorosłym już osobnikiem nie spożywa mleka. Tak urządziła to natura. Jeśli chodzi o koty, to my ludzie, nauczyliśmy je pić mleko . Koty, które go nie piją żyją dwa razy dłużej (co zostało udowodnione przez naukę). Obecnie mleko zostało zastąpione specjalnym pożywieniem , które ze smakiem zajadają nasi ulubieńcy. Sami więc Państwo widzicie, że gust naszych pupilków jest zmienny. Podstawowa różnica między mlekiem krowim i kobiecym to wysoka zawartość białka - kazeiny w mleku krowim. Kazeina to substancja niezbędna cielakowi, by mu rosły kopyta i rogi, ale nawet cielak pije mleko tylko do 6 miesięcy. Człowiek nie ma kopyt ani rogów, dlatego też, żywieniowe normy białka są jawnie zawyżone. Człowiek potrzebuje znacznie mniej białka, ponieważ określony gatunek bakterii, znajdujący się w jelicie grubym posiada zdolność syntetyzowania białka z węglowodanów, których dostarczamy spożywając produkty roślinne. W mleku kobiecym białka - kazeiny jest mało, zaledwie 0,2%. W krowim mleku znajduje się mało żelaza, dlatego też cielak żywi się trawą. W tym celu natura specjalnie przystosowała organy trawienne cielaka, które pozwalają mu strawić mleko i trawę oddzielnie. Układ pokarmowy człowieka jest zbudowany inaczej. Krowie mleko, dostając się do żołądka człowieka, pod wpływem kwaśnych soków żołądkowych ścina się, tworząc coś przypominającego twaróg. Ten "twaróg" oblepia cząstki innego pokarmu znajdujące się w żołądku. Dopóki ścięte mleko nie ulegnie strawieniu, proces trawienny innego pokarmu nie rozpocznie się. Zjawisko to, często powtarzające się, może spowodować zaburzenia w funkcjonowaniu układu pokarmowego. Stąd też pytanie: po co zamieniać swój organizm w "fabrykę - przetwórnię" mleka i kwaśnych produktów mlecznych, tracąc przy tym wiele energii na proces trawienia?

Gość weofjdiSdj
tak, oglądajcie dalej takie bzdury... moi dziadkowie, moi rodzice, moje rodzeństwo i ja sama też pijemy mleko od urodzenia po dziś dzień, w domu idzie u nas ok 10 litrów tygodniowo na 5 osoby, nie licząc przetworów mlecznych, które idą u nas w masowych ilościach - i jakoś wszyscy żyją i mają się świetnie. nikt nie choruje, babcia niemal codziennie je na śniadanie kaszę manną na mleku, bo ją uwielbia - i ma 94 lata. więc nie pierdolcie farmazonów, że mleko to trucizna...

Gość Ambiwalencja111
Merkaba, czytałyśmy te same publikacje :) Jednocześnie nie chciałabym spychać w otchłanie niełaski przetworów mlecznych. i nie mylić jednocześnie jednych z drugimi. Mleko, jako punkt wyjścia - patrz wyżej. Przetwory mleczne już nie. To jedna z niewielu dziedzin posuniętej (nie tak znowuż daleko) nauki o żywieniu, która wreszcie przywodzi nam wymierne korzyści i działa na naszą korzyść

Gość cbadef
liza66 - mleko stosowane zewnętrznie to i owszem, ale np. codzienne picie ? nie polecam

Gość Ambiwalencja111
A nie pomyślałeś czasem, mój drogi/ moja droga weofjdiSdj, że długowieczność Twojej rodziny to być może zasługa nie mleka, a kasz? W tym przypadku mannej. Ot, typowe błędy w interpretacji zdarzeń. A może celowe manipulowanie faktami:D )Hehehhh teorie spiskowe ŁP

Gość liza66
Kleopatra kąpała sie podobno w mleku i była piękna

ja przestałem pic mleko to przestałem chorować a moja matka miała osteoporozo mimo ze piła mleka my mieszkamy na wsi wiec piliśmy kiedyś dożo mleka i to prawdziwego ma inny smak niż te z kartonów bote z kartonów jest rozcieczane i pasteryzowane

Gość Ambiwalencja111
A ja się upieram przy mleku przetworzonym. Pierwotnie zsiadłym. Podczas ciąży wyżerałam tony białka mlekowego wszelkiego sortu, pod warunkiem, że już przetworzone. Wcale nie świadomie, parcie miałam na to niepomierne i tyle. Na USG lekarka wykrzyknęła , ależ mu pani kości sprawiła! Nie do zdarcia! I w efekcie nie Muuu tylko Jeeej. Mleko ma wartości odżywcze. Nawet to pasteryzowane. Takie same jak napromieniowane ogórki i rzodkiewki. Ale fajnie jest, kiedy proces fermentacji odwali za nas np. taka Mlekovita, a my już tylko chwytamy to, co najcenniejsze w tym systemie trawienno-konsumpcyjnym Pozdrawiam

Gość Izzy1256
Byłem pewny ,że mleko jest zdrowe.Ci co sądzą inaczej to kretyni,jak mleko może szkodzić