Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdfgffgfgfgfgf

Błaaaaaaaaaaaagam!!!!!!!!!!!!!!!!! POMOCY!!!!!!!!!!!wysyłanie paczek!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość zdfgffgfgfgfgf

muszę wyslać pocztą trzy duże paczki (ok 5 kg każda) tylko jeszcze nigdy tego nie robiłem i nie wiem jak... wiem tylko tyle, że trzeba jakoś zakleić jednolitym papierem. PRZESYLKA MUSI BYć Z POTWIERDZENIEM ODBIORU.... kiedy i co mam powiedzieć pani na poczcie? i co to znaczy za pobraniem? po co to jest? czy w moim wypadku to będzie dobre rozwiązanie??? Na necie czytałem jeszcze o jakiś kartkach co trzeba je wypełniać i przyklejać (?) ale nic z tego nie wiem. BARDZO PROSZĘ O POMOC!!! :)

Gość za pobraniem czy za potwierdze
niem odbioru, bo to dwie różne rzeczy. Pakujesz paczki tak, żeby nie rozwaliły się w transporcie. Na poczcie dostaniesz takie naklejki, gdzie wpiszesz adresata i nadawce i przykleisz na paczkach. Mówisz pani w okienku, że za potwierdzeniem i da ci kwitek do wypełnienia. Adresat będzie musiał podpisać, że paczkę odebrał. Za pobraniem, to znaczy, że zapłaci za nią przy odbiorze i wtedy do ciebie ta zapłata przyjdzie

Gość zdfgffgfgfgfgf
to nakleic to czy nie??????? bo ''dajesz paczke i druk (nie naklejasz, kobieta sama naklei)'' tak znalazłem na innym forum...?

Gość jsdbshdsgbsjks
pakujesz paczkę, w domu jeśli masz wypełniasz potwierdzenie odbioru, podchodzisz do okienka dajesz paczkę razem z potwierdzeniem, babka zważy i wszystko sama naklei, ty ewntualnie możesz powiedzieć, czy paczka ma być ekonomiczna, czy piorytet

Gość o maaaj gaad
1.robisz paczek-w pudlo albo papier, tak zeby sie nie rozwalily w drodze, zaklej je najlepiej taka gruba tasma klejaca do paczek. 2.idziesz na poczte 3.mowisz dzien dobry pani w okienku 4.prosisz o naklejki do nadania paczki, czasami leza przy okienku ale lepiej jak babka sama ci da odpowiednia-mowisz ze paczka za potwierdzeniem itd 5.wypelniasz swistki 6.przyklejasz na odpowiednie paczki dany swistek 6.wracasz do okienka, dajesz babce paczki 7.babka sprawdza 8.placisz 9.mowisz do widzenia i wychodzisz

Gość o maaaj gaad
robisz paczki ofkorssss:D

Gość zdfgffgfgfgfgf
i wszytskie paczki są drogie.... ;/ to są paczki, które muszę zwrócić, jeśli nie dotrą będę 1100zł w plecy.... ;/ co w wypadku, gdy z paczką coś by się stało? ;/ boję się o nią bardzo, 1100zł dla studenta to mnóstwo kasy... ;/ czy to bezpieczne wysyłać pocztą polską??? co mam robić... ???

Gość zdfgffgfgfgfgf
paczka ekonomiczna czy priorytet - czym sie różnią??? ceną??? bo dla mnie jest ważne zeby dotarła na 100%.!

Gość o maaaj gaad
to czemu nadajesz je poczta a nie kurierem???????? a swoja droga to myslalam ze ten topik zalozyl jakis nieogarniety 15 latek ......wow:D

Gość o maaaj gaad
nadaj kurierem i tyle!!!!! olej poczte bo oni to na bank albo zgubia albo rozwala albo bedzie szlo 3 tygodnie:O

Gość zdfgffgfgfgfgf
6.przyklejasz na odpowiednie paczki dany świstek - a czym i jak mam to przykleić?? bo sądzę, że tam musi jakiś być prawda?? czy coś??

Gość zdfgffgfgfgfgf
no to może rzeczywiście lepiej kurierem. a ile to może kosztować około???? orientuje się ktoś??? i ile takie paczki będą szły???

Gość o maaaj gaad
czekaj,od poczatku... co to za paczki??? ile ich masz??? jaka jest wartosc tego co w srodku??? czemu chcesz poczta a nie np DHLem?? jak szybko maja dojsc? wez no mi tu napisz bio widze ze malo ogarniety w temacie jestes:D ale bez urazy bo chce ci pomoc:D

Gość o maaaj gaad
no i skad jestes napisz to ci znajde jakas kurierska firme...

Gość zdfgffgfgfgfgf
przecież pisałem o tym :D ale jeszcze raz ''co to za paczki??? monitor, głośniki i radio ile ich masz??? 3 jaka jest wartosc tego co w srodku??? 1100zł czemu chcesz poczta a nie np DHLem?? teraz już wolę kurierem. jak szybko maja dojsc?'' 1-2 dni

Gość zdfgffgfgfgfgf
z sandomierza do kielc. (ok 80km) za potwierdzeniem odbioru. waga razem może z 7kg. ile to może około kosztować biorąc pod uwagę to co wczesniej pisałem??

Gość zdfgffgfgfgfgf
o majj gaadd jesteś???????? proszę powiedz ile to może kosztować?

Gość o maaaj gaad
hej jetem:) sorry ale musialam sie dzieckiem zajac :D dobra, biorac pod uwage wartosc paczek to wez nadaj je kurierem,jaki koszt nie wiem ale zaraz znajde jakas firme w twoich okolicach, moze maja cennik na stronie przy takiej wartosci daj sobie spokoj z paczka na poczcie bo jesli chcialbys zeby w doszla w miare bezpiecznie to musialbys ja nadac jako paczke warosciowa,podajac oreintacyjna wartosc tego co w srodku..wtedy w razie czego zwrociliby ci ta sume..ale wiesz na poczcie jest jak jest wiec lepiej omijac ja szerokim lukiem:O

Gość o maaaj gaad
albo najlepiej tam zadzwon i dopytaj w sandomierzu jest tez dhl:) mysle ze orirntacyjny koszt kuriera przy takiej wadze i wartosci to ok.60 zl....

ja też uważam że lepiej skorzystać z jakiegoś dużego przewoźnika, albo najlepiej brokera, np Ain Kurier - ta firma współpracuje z UPS, a jest od nich tańsza - nie wiem jak to działa, ale to już nie nasze zmartwienie, skoro mamy taniej ;)