Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iloveya

czy to moze byc opryszczka narzadow plciowych??

Polecane posty

Gość iloveya

Mialam kiedys taka sytuacje(w lutym) ze podczas kapieli wyczulam na narzadach plciowych jakies babelki, automatycznie dostalam goraczke 39 stropnii, sprawdzilam co to za bable w lusterku i zauwazylam ze sa napelnione jakims plynem i jest ich pelno na calych narzadach plciowych, zaczely pekac i powstaly bolesne nadzerki, oddawanie moczu to byla masakra. Wszystkie objawy wskazuja na opryszczke ALE...nie przypominam sobie zeby cos mnie swedzialo... Lekarz nie powiedzial mi wprost co to jest...ale dostalam tabletki na opryszczke, masc na grzyby i tabletki na rzezaczke... Po takiej kuracji wszystko znikalo mi kazdego dnia... W maju zauwazylam tym razem 3 krostki (tez nic nie swedzialo) i tez pekly i zamienily sie w te nadzerki ale tym razem nie bolalo nic. Czy to moze byc cos innego jak opryszczka? Czy opryszczka moze nie swedziec?

Gość 485f
a jakie leki bralas? tak to jest opryszczka nieestety mnie rok temu chlopak zarazil :( od tamtej pory mialam juz dwa objawy

Gość iloveya
juz nie pamietam...na pewno jeden to byl odpowiednik heviranu, masc nie pamietam a tabetki na ta rzezaczke to byla doxycyklina. A Ciebie tez nic nie swedzialo?? Nie balas sie ze moze to byc kila zamiast opryszczki? ;/ ja juz troche zaczynam schizowac..

Gość 485f
heviran bierze sie na opryszczke to znaczy ze to opryszczka tez bralam, mi lekarz powiedzial ze to opryszczka czemu sie nie zapytalas go? a ciebie dawno zarazil?

Gość iloveya
przeciz bylam u lekarza, a jak sie to zlapalo raz to sie juz zaraza dalej... no ja to zlapalam w grudniu a w lutym mi sie pokazlo..albo moze jakos w styczniu zlapalam...nie mam pojecia... mam innego faceta i jego niczym nie zarazilam, nie mial nigdy zadnych objawow zadnej choroby wenerycznej...wiec mam nadzieje ze nie mam zadnych zlych wirusow w sobie... a nie odpowiedzialas mi czy Ciebie tez nie swedzialo

Gość 485f
jolazabrze przestan niby po co ma isc do ginegologa? To jest wirus jak juz sie zarazisz to tkwi w tobie cale zycie bedzie sie uaktywniac jak bedziesz oslabiona bedzie to trwalo jakies 3 dni, tez i bylo ciezkoi na poczatku nie moglam tego zaakceptowac plkakalam cale noce dnie ze mnie zarazil , ale juz sie nauczylam z tym zyc nie obawiaj sie bo to nie jest choroba smiertelna z tym sie da zyc u niektorych sie uaktywnia co kilka lat a u niektorych wcale u mezczyzn tak jest i dlateczgo mezczyzni czesto zarazaja kobiety a nawet nie maja pojecia ze sa nosicielami

Gość 485f
nie to nie bylo swedzenie to byl straszny bol, jak to nie powiedzialas o tym swojemu partnerowi? wiesz napewno go zarazilas tylko ze on jest bezobjawowym nosicielem bo wiekszosc mezczyzn zarazaja a nie wiedza ze sa nosicielami tak jak napisalam wyzej, to ze zmieniasz partnerow krzywdzisz ich bo jesli jestes zarazona bedziesz wszystkich zarazac z ktorymi bedziesz uprawiac sek bo opryszczka przenosi sie tylko przez seks, jak mnie chlopak zarazil to ja jestem z nim i innego nie mialam i wiem ze z nikim innym sie nie zwiaze bo niechce nikogo zarazic przemysl to i informuj swoich partnerow ze jestes zarazona

Gość iloveya
no niestety nie zawsze jest sprawiedliwosc.... a u Ciebie wygladalo tak jak u mnie?

Gość iloveya
moj facet wie... i jmu nic nie bylo-na szczescie. i tak juz z nim raczej bede na zawsze a jak nie z nim to z nikim innym, jestem z nim teraz w ciazy. przede mna pelno badan, m.in.na kiłę i sie stresuje ze moze to nie byla opryszczka tylko wlasnie kila...:( mowiac o tym swedzeniu mam na mysli poczatek...bo to niby wtedy swedzi a potem sa te bolesne owrzodzenia, goraczka, itd. bo ja nic mialam swedzenia....tylko bol jak sie pojawily te nadzerki...:( tez nie moglas sie zalatwiac?? ja normalnie 24h siku nie zrobilam...a jak juz musialam to ryczalam z bolu....;/

Gość 485f
moj chlopak tez jest bezobjawowym nosicielem przedemna tylko 4 razy seks uprawil a zostal zarazony nie wiedząc o tym i nie wiedzial ze mnie moze zarazic tak to jest ta dziewczyna mu sie nie przyznala do tego tak jak ty sie teraz swojemu nie przyznalas....zle postapilas, u mnie to byl na poczatku straszny bol podczas stosunku az przeslaam sie kochac potem bol przy oddawaniu moczu w koncu poszlam do lekazrza (opryszczka dopiero zaczela sie uaktywniac nie bylo zadnych krost) powiedzial ze to zapalenie przepisl mi globulek ktora nic nie pomogla, wirus zaczol sie jeszcze bardziej uaktywniac w koncu powstaly korsty w postaci plynu ktory pekal straszny bol poszlam do innego ginegologa przepisal mi tabletki miedzy innymi heviran trwalo to z tydzien albo dwa juz nie pamietam ale po tym heviranie za 2 czy 3 dni przestalo boles i niechce pamietac bo ja chodzic nie oglam ciagle w lozku lezalam straszny bol to byl moj pierwszy objaw krostki to tez pojawily sie na odbycie, a drugi objaw mialam w kwietniu tego roku trwalo to 3 dni jedna krostka ktora strasznie bolala nie szlam z tym do lekarza smao minelo boje sie nasteonego objawu mam nadzieje z juz nigdy to cholerstwo sie nie uaktywni nie wiem to zalezy od organizmu czlowieka, a jesli nie jestes pewna czy to opryszczka to jezeli bedziesz miala nastepny objaw to idz do gin egologa i mu to pokaz ale mysle ze on stwierdzi ze to opryszczka p tym co napisalas

Gość 485f
tak sikac to nie moglam strasznie pieklo bolało, jak jestes w ciazy to bardzo dobrze ze robisz badania

Gość 485f
ginegolog powiedzial zeby zrobila sobie test na hpv zrobilam placilam za ten test 200 zl na szczescie nie mam tego syfa, tez mozesz zrobic dla pewnosci

Gość iloveya
ale gdzie ja napisalam ze sie ni przyznalam swojemu chlopakowi?? ja juz z nim bylam i wtedy mi to wyskoczylo...skompolikowana u nas sytuacja ale nie bede tu sie na ten temat rozpisywac bo nie o to chodzi, ale juz z nim wczesniej tez bylam, ale to ja zlapalam to cos... tak sie boje ze to cos gorszego :( no ale gdyby tak bylo to gin by powinien cos powiedziec lub jakies badania zlecic no nie?

Gość iloveya
ale opryszczka to hsv a hpv to cos zupelnie innego

Gość 485f
wiesz niektorych ginow to nie obchodzi czy zrobisz badania czy nie one sa kosztowne, oni przepisuja tylko leki powinnas saa pojsc do lekarza i spytac , ja na poczatku trafilam na takiego wredote ze nic nie chcial mowic tylko przepisal a teraz chodze do takiego ktory mi wszystko powie musisz miec szczescie zeby na takiego trafic, bo wiekszosc gin ma to gdzies, a jesli chodzi o hpv to wiem ze to calkiem co innego ale skoro jest sie zarazonym wirusem hsv to powinno sie zaszczepic na hpv ja sie zaszczepilam placilam 1500 zl tez powinnas wirus to wirus trzeba sie ustrzec

Gość iloveya
no na razie jak jstem w ciazy to zadne leki i szeczepionki nie wchodza w gre...al po porodzie planuje ostro wziac sie za swoje zdrowie o ile nie okaze sie ze mam jakas kile czy hiv'a :P ale tak czytam ze opryszczka boli...a jak sobie przypomne to bol byl straszny....ni moglam chodzic i tak jak Ty lezalam w lozku...do tego jak dotnkelam to nie dosc z szczypalo to jeszcze bolalo...ehh...wole zapomniec o tym bolu...jak i o tym idiocie co mi to przekazal...:[ dlaczego czlowiek jest tak glupi ze idzie z kims takim do lozka....

Gość 485f
no ja mialam tak jak ty jak sie dotykalo tez bolalo..... wiesz to jest przypadek mozliwe ze on tez nie wiedzial ze jest zarazony moze tamta dziewczyna co goi zarazil nic mu nie powiedziala...... nigdy nie wiadomo czy sie zarazisz...

Gość matacz..
jestescie okropne roznosicie syf po swiecie jak tu uprawiac sex z wami ??

Gość 485f
matacz z toba napewno nie mamy zamiaru uprawiac seksu spadaj leszczu

Gość iloveya
ale zanim t babelki sie pojawily to tez nic nie swedzialo Cie? :P wiem ze jestem nudna z tym samym pytaniem :P ale sie stresuje...nie wiem czy to przez te hormony ciazowe tak mi sie wrecaja najgorsze rzeczy czy co...:P

Gość iloveya
no i jak Ci sie juz wylal ten plyn z tych babelkow...to tez mialas takie otwarte rany? takie typowe owrzodzenie?? i potem strupek i jak oidpadl to bylo po wszystkim?

Gość 485f
wiesz ja juz nie pamietam jak to dokladnie bylo i niechce pamietac ale nie przypominam sobie zeby cos swedzialo wiem ze byl straszny bol caly czas, skoro masz obawy najlepsza bedzie wizyta u gina tylko sprawdzownego ciezko na takiego trafic

Gość iloveya
oki dzieki :* bo troche mnie podnioslas na duchu :)

Gość JEDENAKSA
Ale po co wyrokowac??? Od razu sie idzie do wenerologa, a nie... Tel do dobrego: ☎ +48 794 421 332