Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prąd

slupy energetyczne a dzierzawa

Polecane posty

Gość prąd

slyszalam, ze jesli na mojej dzialce stoi slup energetyczny, to jego wlasciciel czyli np PGE powinna mi za to placicx dzierzawe czy cos takiego. Czy to prawda? A jesli ten slup mi dostarcza prad?

Gość tez chce wiedziec
o! to ciekawe

Gość sara 46
Kasy z tego raczej nie będzie. A mnie interesuje jaki jest koszt postawienia słupa elektrycznego na działce budowlanej aby ją uzbroić.Odległość około 100--150 m.

Gość kwartnik
sara 46 sama masz to zrobić , w warunkach technicznych tak podali ? koszt takiej inwestycji z projektem, mapami, geodezją i robocizną może być ok. 20 tys. PLN przeczytaj prawo energetyczne

Gość sara 46
Dzięki za odpowiedz. To dosyć sporo , chociaż działka budowlana nie jest droga , to nie wiem czy warto ją kupować. Może jeszcze ktoś się wypowie , kto ostatnio miał do czynienia z takim faktem ?

Gość kwartnik
na nieruchomościach jeszcze nikt nie stracił a słup mogą postawić tylko przy drodze, skończyły się czasy stawiania słupów byle gdzie a może warto kabel wkopać ?

Gość sara 46
Może i warto ale czy koszt byłby mniejszy ? A na zakopanie kabla też musi się zgodzić sąsiad, bądz co bądz jego działka przez to może stracić na wartości.

Oczywiście że musi, musi też zrobić służebność na ten kawałek ziemi :/, notarialnie....

Gość sara 46
Czy ktoś wie coś jeszcze na ten temat ?

Gość sara 46
NIkt nic nie wie ?

Gość oszołom
tu się znają na podwiązywaniu jajowodów , trzepaniu kapucyna i temat przewodni, mam 15 lat czy jestem w cionży :)

Gość sara 46
Oszołom !!!! Jesteś beznadziejnie głupi. Dyskusja ogólna to ogólne rzeczy na inne tematy są inne fora.