Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Karolina.

Pomocy, nie wiem jakie studia...

Polecane posty

Gość .Karolina.

Męczę się już od dłuższego czasu...ciągle zmieniam zdanie i nie mogę się zdecydowac. Maturę zdaje z historii - to już postanowiłam. Chciałam iśc na prawo, jednak bez znajomości to nie darady ;/ Interesuje mnie tez europeistyka i etnologia- po tych ciężko o pracę. Myślałam tez zrobieniu dwóch kierunków naraz ( np- turystyki i etnologii) ale nie wiem czy dam radę ( też finansowo). Jestem w kropce. poradzcie coś...

Gość .Karolina.
up

z prawem powiem ci tyle nis luchaj bezet o znajomosciach problem z prawe jest taki ze po 5 latach studiow jest sie nikim zeby cos znaczyc trzeba skonczyc jeszcze 3.5 letnia aplikacje na ktora egzamin kosztuje w tejc chwili ponad 600 zl a sama aplikacja za rok to 4.5 tys - apikacja korporacyjna w zeszylm roku dostalo sie 75 % osob zdajacyh Trudnosc polega na tym ze trzeba sie uczyc odbywac praktyke i jeszcze pracowac na swje utrzymanie i zaplate aplikacj jest jeszcze apliacja panstwowa trwa 5 lat o ni bardoz ciekzo przyjmuja tylko 300 osob z CALEGO kraju - za to za nia sienie placi a dostaje stypendium teraz 2.7 tys bez aplikacji duzo osob pracuje w urzdach i w osrodkach pomocy spolecznej wyksztalcenie prawnicze jets fajne bo bardzo szerokie jak ktos jest zaradny znajdzie cos dla siebie bo z mgr prawa sa duze mozliwosci

Gość kupa jeża
o Boooooooże!!!!! idź na ekonomię, rachunkowość albo coś takiego.... po humanistycznych nic nie bedziesz miała (po etnologii to juz wogóle!!!!!!). z prawem jest tak jak mówisz - jak nie masz pleców to nic nie zdziałasz... to że coś Ci sie podoba, to nie znaczy że jest ok... czas wyrzec sie swojego hobby na rzecz kariery ;)

Gość .Karolina.
Niestety nie wyobrażam sobie spędzenia p.ołowy życia w pracy której nienawidzę. A etnologia czy europeistka wydają mi się atrakcyjne... i stąd dwa kierunki- drugi na wszelki wypadek

Gość do .Karolina.
Ja studiuję etnologię i polecam:) Również zastanawiam się czy nie zacząć jeszcze turystki i rekreacji. Po każdym humanistycznym kierunku jest ciężko z pracą, a etnologia daje wiele możliwości i zupełnie zmienia sposób parzenie na świat.