Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loefuhlue

pomooocy! pęknięta gumka!!!

Polecane posty

Gość loefuhlue

proszę o zdanie: biorępierwszy miesiąc tabletki Femodem. Zaczęłam w drugi dzień okresu (niestety tak miałam wyznaczoną wizytęu lekarza). Wiem, że wtedy antykoncepcja nie jest jeszcze super skuteczna, więc używaliśmy dodatkowo gumek. No i wczoraj pękła. Zauważyliśmy dopiero po wszystkim. Wytrysk w środku. A mnie na dodatek poprzedniego wieczoru zdarzyło się zapomnieć o 1 tabletce i wzięłam ją dopiero po 11-u godzinach od stałej pory. Za to wczoraj po tej nieszczęsnej pękniętej gumce spanikowałam i połknęłam 2 tabletki antykoncepcyjne naraz. Wiem, że to nie było zbyt rozsądne. No i właśnie się zastanawiam, czy po pracy pędzić do lekarza po receptę na tabletki "po". Czy też przesadzam? Jak oceniacie szanse wpadki?

Gość urodzisz mutanta

Gość tak mysle
zalezy w ktorym dniu cyklu bylas....

Gość loefuhlue
dobra dobra, zaraz mutanta. pytam o szanse urodzenia czegokolwiek a nie o efekty uboczne :)

Gość loefuhlue
tak mysle > 16-y dzień :(

Gość marchewwka
Kurcze czyli 3ci tydzień, to mało ciekawie. Ja bym się skonsultowała z ginekologiem na Twoim miejscu.

Gość marchewwka
tak mysle Bzdury, przy tabsach nie ma żadnych dni płodnych!

Gość loefuhlue
ale to pierwszy miesiąc tabletek, na dodatek zaczęty od drugiego dnia okresu i jeszcze na dodatek 1 tabletkę wzięłam akurat przedwczoraj z opóźnieniem 11-u godzin. Niby jest do 12 - u h, ale bojęsię. A to niełatwe - tak z marszu dostać się do lekarza

Gość gujgfs
takie tabletki dostajesz takze w szpitalu.

Gość loefuhlue
gugfs - myślisz że na pogotowiu dadzą? słyszałam, że tam robią z tym często problemy

Gość marchewwka
loefuhlue Tak z marszu nie prywatnie się nie dostaniesz, to masz jak w banku. Generalnie masz dwa wyjścia albo umawiasz się do prywatnego ginekologa i jak uzna, że sytuacja jest groźna, to przepisze Ci escapelle, jak nie, to przynajmniej uspokoi. Albo czekasz do przerwy, denerwujesz się oczywiście cały ten czas i w przerwie robisz test. Czytałaś ulotkę? Z ulotek tabsów, które brałam pamiętam, że trzeci tydzień był chyba najbardziej niebezpieczny jeśli chodzi o pominięcie pigułki.

Gość effy.
dzieciom i zapominalskim powinni zabraniać dawać tabletki :o

Gość gujgfs
zawsze mozna jednak isc i sie dowiedziec.laski nie robia i chyba musza dac jak istnieje zagrozenie

Gość loefuhlue
a on mi jeszcze wibrator w cipke wsadzal to moze plemniki się dostaly do jajnikow, co ? a ja zostane mamusia?? ja nie chce 😭

Gość marchewwka
gujgfs Z tego co słyszałam czasem jednak robią łaskę i to wielką w szpitalu, niestety:/

Gość loefuhlue
już sięumawiam prywatnie, ale powiem Wam, że to też niełatwe w takim tempie. Właśnie czekam na telefon z potwierdzeniem od lekarza. Życzcie mi szczęścia. Nie czas to dla mnie na dzieci. Pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się, żeby pękła gumka, niech ją licho porwie :)

Gość loefuhlue
najwyzej zrobie ginekologowi loda zeby mnie szybciej przyjal.. :D:D tak, tak. nie moge miec bachora. oj nie !

Gość loefuhlue
jak miesiąc temu dałam dupska staszkowi ze śmietnika przy bloku tto też mu guma poszłą i powiedział że bez gumy czuł mnie w sobie jeszcze bardziej...:) ooooł jeee

Gość marchewwka
loefuhlue Jak nie ten lekarz, to inny przyjmie od razu. Z tym akurat nie powinno być problemu.

Gość loefuhlue
podszywie - a ty tak na śmietniku lubisz? to hardcore :)))

Gość loefuhlue
tez tak pisze ze lubisz na smietniku! ah te upały ja robiłam to także w skladowni zelaza i byl tam moj chlopak i potem pekła mu z kurwicy ze co ja tam robie z takim Robertem i takim Joahimem.ale cyrk.tak mu nabrzmial z tej wscieklizny i pękła :(

Gość loefuhlue
bo ja nie preferuję. wole w autobusie, własnie tam nam pękła guma :O

Gość loefuhlue
w autobusie jak wracalismy ze skladowni zelaza.

Gość loefuhlue
chyba muszę zmienić nick to sobie dopiero pogadamy, bo teraz nie widac kto co pierdoli :)

Gość loefuhlue
zaraz go zarezerwuje aby zrobie loda mojemu cyklopowi (czyt. chłopakowi)

Gość fellouhloe
no i jak - fajniej? to dawaj! co z tym składem żelaza? A próbowałeś/aś wsadzić sobie jaką zwrotnicę?

Gość fellouhloe
bo ja myślę że możnaby sięteż pohuśtać na semaforze :)

Gość loefuhlue
Robert mi wlozyl a Joahim klaskał nam jak fajnie i wiesz takie tam.no a potem sie skonczylo bo wpadł moj Tymoteusz i po imprezie :(

Gość loefuhlue
co za beszczelne ludziska. a mialam taki fajny humor :( 😭 sukienka po teściowej trochę za luźna ale dobrze sie w niej czuję ;)