Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

podgrzewanie mleka modyfikowanego w mikrofalówce

Polecane posty

Drogie mamy, mam pytanie, czy mleko modyfikowane można podgrzewać w kuchence mikrofalowej??? Czy takie mleczko zachowa w pełni swoje wartości odżywcze?

mleko modyfikowane należy podać dziecku zaraz po przygotowaniu, wiec nie powinno sie go odgrzewać

chodzi mi o to że jak zostanie rozrobione z chłodną wodą to wtedy można je podgrzać

Gość Anna Aleksandra
Możesz, tylko musisz uważać żeby nie prezgrzać, bo straci wartości. A nie lepiej podgrzać wodę w mikrofali a później dodać mleko?

Gość Hagneta
No własnie, po kiego mleko podgrzewać. Ja podgrzewam tylko wodę i dodaje mleko. :-)

no jeśli chodzi o mnie to moje dzieci piersią karmiłam, siostra mojego męża zawsze mleko podgrzewa w ten sposób. W sumie na moje to bez sensu bo jak wodę przegrzeje to zawsze może odlać i dolać chłodnej a jak mleko za gorące to musi studzić. Tak się zastanawiałam czy to mleko wtedy jest ok po prostu

Gość Zachodnia
A u nas w szpitalu podawali noworodkom gotowce, w takich małych buteleczkach. nan ma takie.

ja podgrzewalam mleko w mikrofali jak syn byl malutki . Szkoda mi bylo wylewac kiedy nie wypil wszystkiego wiec dorabialm nowe i podgrzewalam w mf. Kiedy ur syna w szpitalu pielegniarki tez mkeko podgrzewaly w mf i nikt nie robil z tego problemu, :P wy tylko sie tak trzesiecie.

Gość eheoieer
tylko ze juz po godzinie w gotowym mleku tworza sie bakterie takie mleko ma byc wypite odrazu po zrobieniu lub max 15min chyba ze chcecie na dziecku testowac czy dostanie biegunki lub bolu brzucha czy nie a nie sluchajcie tej dziwki jagody bo to nie matka tylko potwor mleko stare pogrzewa pieluche z kupa kazde 2 godziny nosic mleko krowie daje od 8 miesiaca zeby miec na krem diora zal i tyle oby wiecej dzieci nie miala bo to patologia

nie podgrzewaj w mikrofali.... podgrzej wode i wstaw butelke z mlekiem do niej jak tylko chcesz troche podgrzac. to zajmie niewiele wiecej czasu, a na pewno bedzie zdrowsze dla dziecka :) poza tym nie powinnas podawac mleka, ktore zostanie nie wypite do konca. rozumiem, ze mleko modyfikowane do tanich nie nalezy, ale w imie zdrowia dziecka zaniechaj tego :)

Gość jhghgjh8989
nie powinno się podgrzewać dla dzieci w mikrofali ponieważ promienie powodują że pokarm traci białko a dziecku jest ono bardzo potrzebne o tym mówili w programie S.O.S uroda