Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mgr Halina Lejzi-Arbajt

Równouprawnienie Polek i Polaków w XXI wieku!

Polecane posty

Czy u Was mąż gotuje obiady, sprząta mieszkanie i przewija dziecko? Czy żona naprawia auto, remontuje mieszkanie i zajmuje się konserwacją sprzętów, wymianą uszczelek oraz rur?

Gość kolacyjka
zjedz sobie kanapeczki z chlebka z maselkiem,zielona salata,kawaleczek jajka,kawaleczek sera zottego,kawaleczek szynki konserwowej,kawaleczek ogorka,pare krazkow rzodkiewki,kawaleczek pomidorka i wszystko posypane posiekanym szczypiorkiem.

bo naprawiaja auto mechanicy, remontuja fachowcy, wymiana rur hydraulik. jakos do tego panowie zawsze sobie specjalisstow znajda, ale kucharki, sprzataczki i nanki to juz zatrudnic nie chca!

Dlatego jeśli żona jest bezrobotna, a mąż ma firmę budowlaną czy hydrauliczną to może ją zatrudnić i nie będzie w tym żadnego problemu?

Jako, że teraz pracuje tylko mąż a ja od czasu do czasu sobie dorabiam to zaopatrzeniem domu, posprzątaniem, gotowaniem, praniem i prasowaniem zajmuję się ja. Trudno żebym wymagała od niego żeby zajmował się domem jeżeli są takie dni że pracuje nawet po 14h. Inaczej było kiedy ja też pracowałam- wtedy dzieliliśmy sie obowiązkami i mąż nie widział problemu w tym żeby wstawić pranie, poodkurzać czy zrobić zakupy. Ja jestem zadowolona z naszych uprawnień :P

Mój mąż ma firmę elektryczną i często pomagam mu raczej "w papierach"- chodzę po urzędach itd. Trudno żebym z dietetyka stała się elektrykiem :o