Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aka-chan

Włosi wyrzucają prawie 1/3 żywności wyprodukowanej w tym kraju, a USA? 40%!!!!

Polecane posty

Gość aka-chan

Ludzie, jakie to marnotrawstwo!!! Wiecie ile mln ludzi można by tym nakarmić? Czy ludzie naprawdę nie myślą?? Kupują - wyrzucają i znów kupują.... To chore!!!

Gość ,jfdfjnfd,nmffd
no niestety takie są konsekwencje dobrobytu, jak ktos nie ma problemów finansowych to kupuje i nie zastanawia sie czy on to wszystko zje

Gość Alistor
No i co z tego? To ich pieniądze. Przynajmniej gospodarka się kręci - więcej się produkuje żarcia, więcej śmieci wywozi = więcej ludzi ma pracę. Idź na drzewo ekolożko...:D:D

Gość aka-chan
No właśnie, nikt o tym nie myśli. Nie ma też żadnych programów czy akcji uświadamiających. Przecież wystarczyło by zamiast wyrzucić oddać to komuś. Szkoda, że nie ma takich akcji - np. raz w miesiącu,a potem można częściej, jak wypali, zbierać żywność, którą ludzie chcą wyrzucić i oddawać np. do stołówek dla bezdomnych, albo jakichś innych ośrodków, które pomagają ludziom. A Ty Alistor - bez komentarza....

Gość Alistor
Nie skomentujesz, bo nie wiesz jak :classic_cool:

Gość mgr Halina Lejzi-Arbajt
Pizzy nie dojadają, spagetti i lasani?

Gość Alistor
mam bardzo poważną biegunkę i krwiawienia. Czy to może być ciąża? :O

Gość aka-chan
Tu nie chodzi o niedojadki, ale o pełnowartościowe, jeszcze nieprzeterminowane produkty.

Gość mgr Halina Lejzi-Arbajt
Kanty pizzy są samym pieczywem i jeść się ich nie chce! W restauracjach posiłki są za obfite! Paczki chips'ów za duże robione celowo! Alkohol też w butelkach za dużych (znikły małpki 250 ml). Szczurze żarcie i małpie naśladownictwo w kupowaniu wszystkiego, przeżarciu lub niedojadaniu!

Gość Alistor
Widzę, że dzieci się nudzą.. Dobanocka była już dawno - idź spać konusie, a nie się podszywasz pod porządnych obywateli.

Gość zorientowana
oczywiście, że powinno się zapobiegać takiemu marnotrawstwu. pamiętacie kampanię "każdy kłos na wagę złota"? tak własnie jest kazda cząstka jedzenia to jeden murzynek głodny mniej, to jeden promyk słonca wiecej na pakistanskim niebie. Tak tak, trzeba sobie pomagać

Gość ,jfdfjnfd,nmffd
nie sądze żeby stołówki dla bezdomnych były zainteresowane napoczętymi jogurtami, bułkami sprzed tygodnia i zjedzonymi do połowy pomidorami, a nie sądze żeby ktoś wyrzucał tak na prawde zdatne do spożycia lub dalszego przechowywania produkty, weź to pod uwagę;)

Gość Alistor
Biegam nago po Krakowie i przeganiam Greenpeace :classic_cool:

Gość aka-chan
A najgorsze jest to, że nikt nie widzi w tym nic złego... Jak tak można? Tyle ludzi głoduje, wielu nie dojada, nawet w Europie..

Gość zorientowana
bezdomny by chętnie wyjadł i ten jogurt i tą bułką. To są ludzie odtrąceni, pozbawieni miejsca w narracjach władzy, w dyskursie rządzących. Trzeba zmieniać dyskurs.

Gość aka-chan
Ile razy mam powtarzać, że piszę tu O PEŁNOWARTOŚCIOWYCH PRODUKTACH, NIEOTWARTYCH, NIEPRZETERMINOWANYCH ITP!

Gość aka-chan
Napoczęte jedzenie to zupełnie inna bajka... Ale ludzie wyrzucają np. płatki, ryż, wędliny, nawet ich nie otwierając...

Gość zorientowana
trzeba zredefiniować pojęcia, obalać mity władzy. Czytać dzieła teorii krytycznej. Walka o lepsze, o świat bez opresji, bez wykluczenia. Także i przez wkluczenie od stołu bogatych

Gość Alistor
Taa... i co jeszcze szczylu? Uprawiam jogging nago na Plantach?

Gość andrzej doswiadczony 76
Ja już swoje przeżyłem i wiele w życiu widziałem... Mój ojciec opowiadał mi, jak w obozie w Rosji dostawali ćwiartkę czerstwego chleba i jakąś pomyję zamiast zupy - cieszyli się jak dzieci... A teraz? Chipsy, frytki, lody, szyneczki.. A potem to wszystko w śmietniku gnije. Wstydźcie się ludzie. Bóg Was jeszcze za to pokarze!

Gość ,jfdfjnfd,nmffd
wyrzucanie nienapoczętego jedzenia o ile jego termin ważności nie upłynął na pewno nie jest czestym zjawiskiem;) te dane o wyrzucaniu żywności dotycza głównie wlasnie takich sytuacji że ludzie kupią zbyt dużo napoczna wiele produktów i czesc wyrzuca bo nie dadza rady zjesc:o poza akcjami propagującymi bardziej racjonalne zakupy nie widze jakiegos sensownego wyjscia;)

mnie juz pokarał , bo wożę odbyt w taczce odkąd tata zaczął mnie kąpać :O

Gość niebogobojny
A co nam ten bóg zrobi? Da nam klapsa w tyłek? Buhahaha.... Buhahahha...

Gość Alistor
mieszam bigos włoskim cyganom :classic_cool:

Gość aka-chan
Nie pisze się czarnuch, lecz czarnoskóry, Ty rasisto!

Gość Alistor
jak mam biegac nago jak moje cialo jest obwisle i pomarszczone niestety :(

niebogobojny -> Ty się jeszcze Boga wystraszysz.. On może więcej niż tylko dać Ci kopa w d..ę!!! Co do czarnuchów -> ja dam do nich nic nie mam. Silni są, do pracy się nadają.

Gość niebogobojny
Andrju... idź do kościoła, połóż się krzyżem i czekaj na koniec świata :classic_cool:

Nie śmiej się! Jeszcze zadrżysz przed obliczem Pana, gdy nadejdzie czas Paruzji!!!

Gość niebogobojny
No comment endrju