Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uupp

ile podac melisy w kropelkach roczniakowi?

Polecane posty

Gość uupp

jak wyzej ile moge podac tej meliski w plynie ile kropel? moj syn budzi sie w nocy po kilka kilkanascie razy chce sprobowac melise podac moze bedize lepiej spal..czy ktoras z was podawala?

aaaaa roczek .... jejku głupia matko..przeciez to maleńkire dziecko.... :/ sama sobie podawaj nasenne środki :;/

Gość uupp
wiedzialam ze niekt nie odpowie a same zarzuty uslysze,melisa to ziola nie jakies psychotropy,nie macie z dziecmi takich problemow to gratuluje jakby ci dziecko kazda noc nie spalo to bys wyla do ksiezyca!!

a ile dziecko śpi w dzien? moze spi za duzo.. a w nocy sobie odbija?

Gość uupp
raz spi w dzien.sama jestes glupia matka jak ktos niema takich problemow to drugiego nie zrozumie i tak.

oj dobra..przepraszam za tą głupia matkę..nie powinnam była tak pisać.... ale ja bym dziecku nie dawała tych kropli mimo wszystko ...

Gość marycha to też zioło..........
lepiej lekarza spytaj zamiast eksperymenty na dziecku robić

Gość bmennnekkj
głupia pizda, myślała,że dziecko to lalka i śpi kiedy połozy, chcesz zrobić wariata z dziecka to rób i podawaj środki uspokajające, dziecko widocznie ma matkę wiariatkę , która histeryzuje na każdym kroku i niestety ono już jest zestresowane. Sama się uspokój, albo w swoje j rodzinie załóż spokój i wtedy dziecko się uspokoi.

A może podaj herbatkę z melisy to chyba bezpieczniejsze niż krople

Gość senkbacher landstr.
nie wiem dokladnie ile sie podaje,ale wiem ze MELISA jest wskazana jesli dziecko malo spi! mojej koleznce lekarz przypisal gdy jej corka miala miesiac-wogole nie spala w dzien. takie male dziecko musi spac!i przestance wyzywac autorke topiku!

senkbacher landstr. ale sama piszesz ze to lekarz przepisał... nie należy nic takiego podawac na własną rękę ja przeprosilam za głupią matkę :(

Gość senkbacher landstr.
nie zwracaj uwagi na glupie komentarze tych histeryczek. ale herbatka to mysle,ze to dobry pomysl-sprobowac mozesz,moze pomoze. albo wieczorem przed snem,wyjdz z dzieckiem na spacer-zmecz je,pobaw sie z nim,zrob mu kapiel-zabawe,przy ktorej sie zmeczy. moze to poprawi jakosc snu

Gość nie szpikuj dzieckaaaa
moje też nie spało i znajomy lekarz zabronił mi dawać leki uspokajające, wytłumaczył mi to na prostym przykładzie, ze dziecko się rozwija i to tak jakby "ścisnąć mu mózg a,który nie miałby szans na rozwój"

Gość senkbacher landstr.
to fakt-lekarz przepisal,ale tutaj jak zwykle wyzywaja matke dziecka od wszystkiego co mozliwe. a melise podaje sie dzieciom,ktore maja problemy ze snem,badz sa niespokojne. ale tak jak piszesz-lepiej to skonsultowac z lekarzem

Gość uupp
dzieki za odpowiedz powyzej:) bylam u pediatry to dala jakis syrop robiony ktorego nie podalam bo przeczytalam ze ma w skladzie hydroxyzyne nieiwem czy dobrze napisalam w kazdym razie to jest silnie uspokajace i dla doroslych..wiec dalam se spokoj.. mysle ze melisa nie zaszkodzi,w kazdym razie widze ze ja sama z takim problemem jestem bo matki nic sie nie odzywaja albo zgrywaja super mamy poprostu i sa idealne i dzieciaki rowniez. moje dziecko od narodzin nie przespalo ani jedniej nocy ciagiem wiec wybaczcie ale malo kto mnie rozumie,byc moze taki urok mego dziecka jest i tyle..

Gość gmemekkle
ile dziecko ma miesięcy/lat

Gość uupp
rok i 2mies dokladnie

Gość MAMAMAJUSI
JA CIĘ ROZUMIEM DOSKONALE MOJEMU DZIECKU NIE POMAGAŁY KROPELKI NIESTETY NIE PAMIĘTAM ILE SIĘ PODAJE WIĘC CI NIE POMOGĘ. JEŚLI TEN PROBLEM BĘDZIE SIĘ UTRZYMAWAŁ W MOIM PRZYPADKU DO 3 ROKU ŻYCIA :( JEST TAKIE BADANIE EEG SNU, MNIE TO URATOWAŁO WSPÓŁCZUJĘ BO WIEM CO TO ZNACZY, PODOBNO RODZI SIĘ CORAZ WIĘCEJ DZIECI KTÓRE MAJĄ TAKI PROBLEM, NIE SŁUCHAJ PODPOWIEDZI MATEK POLEK KTÓRE NIE WIEDZĄ CO TO ZNACZY NIE SPAĆ TYLE CZASU DLA DZIECKA TEŻ JEST TO BARDZO NIE ZDROWE DUŻO BARDZIEJ NIŻ PODANIE CZEGOŚ TAKIEGO JAK NP.KROPELKI WIEM BO PO DŁUGIM POSZUKIWANIU KOGOŚ KTO W KOŃCU UZNA ŻE MAMA POWAŻNY PROBLEM A NIE SPŁAWI MNIE TRAFIŁAM NA CUDOWNEGO LEKARZA .

Gość uupp
mamamajusi powiedz co pomoglo Twojemu dziecku? co wyniklo z badania? jak pomysle ze ma to trwac iles lat to mi slabo..:(

Gość MAMAMAJUSI
To badanie wykazało u mojego dziecka sen patologiczny chodzi tu o jakieś fazy snu w każdym razie musiałam jej podawać na noc lekarstwo po którym i tak na początku była tylko malutka poprawa stopniowo się polepszało aż w końcu przespała pierwszą całą noc i odstawiłam tabletki lekarz powiedział że trzeba ją wyciszyć bo to już zacznie wpływać na jej zdrowie była płaczliwa marudziła bo ciągle chodziła niewyspana.Myślę że jeśli to trwa już rok to masz podobny problem do naszego w takim przypadku nie warto męczyć siebie ani dziecka i jakieś czyjeś teksty tutaj że jesteś nienormalną matką są poprostu żałosne zwłaszcza jeśli pisze to ktoś kto nie ma o tym zielonego pojęcia. Trzeba się poprostu zgłosić do neurologa wykonają badanie snu u maluszka i to wykarze dlaczego się budzi cały czas być może u was przyczyna będzie inna.

Gość uupp
dzieki za pomoc:) tylko niewiem gdzie ja dobrego lekarza znajde bo jestem z malego miasta a tu kazdy jeden to ...a to byl neurolog tak?czy zwykly pediatra?

Gość MAMAMAJUSI
Zwykły pediatra przepisywał mi tylko coraz to nowe kropelki i bagatelizował problem, mogę podać ci namiar na dobrego neurolga dziecięcego ale w krakowie :( więc chyba za dużo nie pomogę ile najdłużej dziecko ci prześpi w nocy godzinę? dwie? u mnie to było jakieś pół godziny nie do uwierzenia :( dawałaś tą meliskę?

Gość uupp
moje przespi tym pierwszym snem ok 2-3 godz.potem pobudka co godzine poltorej i tak do 7 rano...no zwykly pediatra mowi ze taki typ dziecka i tyle trzeba sie z tym pogodzic,od urodzenia tak spi i ani jedenj nocy ciagiem nie przespalo..moze to ze karmie jeszcze piersia ma jakis wplyw na to spanie ale nieumiem odstawic bo bylaby wojna a tak mi spi dalej jak mu dam..ach ciezko.. w Krakowie to za daleko ja z mazowsza :)

Gość bedesukaaaaaaaaa
moj tez nie spi ale ja nie podalabym na wlasna reke...teraz mam sposob chocby nie wiem jak chcial spac po 16 nie pozwalam bawie sie z nim,biegam,skacze tancze...gramy w pilke tak zeby sie wybiegal na dworze,spacerujemy bez wozka itp ale na prawde zmeczyc go nie jakies 15-20 min tylko godz dwie...teraz maly pada jak mucha ok 19.30 i fakt budzi sie kolo 2 a potem 5 ale to nie co 15 min jak wczewsniej

Gość hemoaar
a jak sie budzi dostaje cos do jedzenia?? nie wychodza mu zeby?? czy wietrzysz pokoj przed spaniem?? ile razy on je w ciagu dnia?? czy nie za cieplo go ubierasz do spania?? nie macie plesni lub grzyba w domu gdzies na scianie?? jak wyglada kladzenie go spac zasypianie ?? ile spi w ciagu dnia??

Gość hemoaar
cos jest nie tak takie dziecko powinno juz dawno spac cala noc.trzeba tylko powod znalezc :)

Gość bedesukaaaaaaaaa
hemoar..moj tez nie spi calej nocy i uwierz duzo jest takich dzieci

Gość uupp
no wiec dlatego musze sie skonsultowac z dobrym neurologiem by go zbadal i zebym byla spokojna ze zrobilam wszystko.. moj biega nieraz pol dnia na dworze ale jest to samo,w pokoju okno otwarte w nocy,grzyba zadnego niema jest wszystko w porzadku.. zeby nie ida tez narazie zadne zreszta juz pislaam ze tak jest od urodzenia ze spaniem..w dzien spi raz tylko ok2 h.