Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spadek kłótnia

Ja i mój brat dostaliśmy po połowie domu a moja siostra chce żebyśmy

Polecane posty

Gość spadek kłótnia

ją spłacili. Ale z jakiej racji pytam się? jak ona jedyne co robiła to za każdym razem zawodziła rodziców, nie robiła tego czego oni chcieli, wyszła za lumpa a teraz żąda swojej części nie tylko domu ale również firmy po naszym ojcu. Co z niej za suka.

Gość w końcu jej też się należy

Gość spadek kłótnia
Gówno jej się należy. Ona teraz przyczepiła się do nas, znalazła se nowego męża i to prawnika który cały czas napuszcza ją na rodzine, tylko że ja i mój brat się nie poddamy. Czego ona od nas chce, tyle lat trzymała się od nas z daleka, z rodzicami to dopiero przed śmiercią się pogodziła a teraz majątki jej w głowie.

Gość fiziamizia
suka nie suka - ale prawo do cżeści spadku ma - jęli nie dizedziczenia ustawowego to przynajmniej zachówku .

Gość zachowek sie jej należy

Gość
nalezy jej sie zachowek w postaci 1/2 tego co by dostala przy normalnym podziale, czyli 1/6 wartosci domu takie prawo jesli nie zostala wydzierdziczona (co tez trudno zrobic) to jej sie nalezy

Gość A kukuuu
TAK, nalezy jej się zachowek :) i wygra sorry Winetou :D:D

Gość fiziamizia
testament rodzice zrobili ?

Gość ban dla szma2345678
należy jej sie chyba,że rodzice ja wydziedzicza a do tego potrzebne sa dowody i sprawa w sadzie

Gość spadek kłótnia
Zrobili testament ale jej nie wydziedziczyli, radziłam się już różnych prawników a oni mi powiedzieli że my mamy obowiązek ją spłacic, lub udowodnic że nie interesowała się rodzicami. Moja siostra od czasów kiedy zaszła w ciąże ze swoim pierwszym mężem nie utrzymywała z nami kontaktu bo rodzice tego nie chcieli, więc i teraz powinna dac nam wszystkim spokój.

Gość fiziamizia
czyli - marne wasze szanse

Gość regres to uczuciowy gej
nalezy jej sie, trudno wam bedzie wygrac z nia tymbardziej ze przed smircia rodzicow sie z nimi pogodzila. chyba lepiej dogadac sie z nia i ja splacic bez sadu(bo po co macie placic za prwnikow, koszty rozprawy)

Gość ha ha tylko czekałam
kiedy pojawi się wątek ciąży i niechcianego dziecka. Zaraz dowiemy się, że rodzice namawiali ją do aborcji, ale ona szlachetnie urodziła i zerwałą kontakt.

Gość Lone Wolf
Jesli nie została wydziedziczona to jej sie nalezy od was zachowek niewazne czy sie opiekowala czy utrzymywała z wami kontakt to i jak miska zupy psy jej zachowek sie nalezy bedziecie musieli czy to sie wam podobna czy nie spłacić siostre

Gość Lone Wolf
a nawet jakby był testament wydziedziczenia to tez zalezy jakby sad do tego poszedł bo móglby stwierdzic testament negatywny lub pozytywny

Gość nie będę ideałem
nawet jeśli byłaby wydziedziczona to należy jej się zachowek w wysokości 2/3 tego co dziedziczyłaby ustawowo. i możesz się na to nie zgadzać, ale dura lex, sed lex ;]

Gość bofe
Nie uda wam sie wygrać tej walki, niestety będziecie musieli ją spłacić, takie są przepisy:(

Gość po drugiej stronie
nalezy jej sie i wygra-wie z autopsji

Gość wymarzona
jedyne co mozecie zrobic to znalezsc swiadkow,ktorzy zeznaja ze faktycznie nie interesowala sie rodzicami,nic na tym nie tracicie a zyskac mozecie. Niedawno moja sasiadka miala taka sprawe ze swoim szwagrem,nie pokazywal sie gdy trzebabylo opiekowac sie rodzicami,nawet nie byl w szpitalu jak umierala matka a potem ojciec,znalazl sie pare dni po pogrzebie ojca upominajac sie o zachowek,niestety nie udalo mu sie nic wyegzekwowac w sadzie bo bylo czterech swiadkow ktorzy zgodnie stwierdzili ze go nie bylo przy rodzicach ani tez ich nie odwiedzal . Sprawe przegral i nic nie dostal,wiem bo sama bylam swiadkiem na tej sprawie.