Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sanetta

Anglicy Ateści nie kochaja swoich dzieci i rodzin.. stereotyp?

Polecane posty

Gość Sanetta

Gdzieś mi się o uszy obiło, że Anglicy to "zatwardziali ateści", "nie kochają swoich dzieci", że wartośći rodzinne jużdawno poszły się u nich bujać, że szczęśliwych zwiazków małżeńskich jest tak naprawdę 1 na 100.. chciałam sie Was zapytać (szczególnie Polaków klikających z Anglii) czy jest w tym jakiś łut prawdy, czy należałoby to zaliczyć do kolejnego powszechnego stereotypu? No bo o wszystkich narodach można generalizować, prawda? Też słyszałam, że już północ Anglii jest bardziej wierząca niż południe... Chcialabym poznać Wasze opinie na ten temat. Pozdrawiam, Sanetta

Gość a gdzie to słyszałaś?

Gość nickonicko2010
jak można tak generalizować?w Anglii jak w Polsce,czasem trafi sie rodzina patologiczna:) ... http://tnij.org/ubraniabuty

Gość Sanetta
u znajomych na imprezie, jakas koleżanka co była dwa tygodnie w Anglii.. nie pamiętam szczegółów konwersacji ale cos w ten desen gadała.. a o tym zatwardziałym ateizmie i o "niekochaniu dzieci" to i w gazetach sie cos takiego przewijało i w ogóle...

Gość wniosek do sądu
wiara nie ma z tym nic wspólnego jeżeli chodzi o UK.To,że tutaj rodzice nie wychowują dzieci to wynika z opiekuńczego państwa,bezstresowego wychowania,Swobody obyczajów.Braku moralności.Większość tych ludzi chodzi do kościoła a na codzień życje w wolnych związkach.

Gość Sanetta
nie no ja wiem, wiara jako osobna kwestia i miłość do dzieci też osobno.. wrzuciłam to wszystko do jednego worka..