Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam poważny problem

dziewczyna naciska mnie na zaręczyny

Polecane posty

Gość mam poważny problem

Mamy po 25 lat, jesteśmy ze sobą od 15 miesięcy, ale mieszkamy osobno, od jakiegoś tygodnia daje mi do zrozumienia, że powinienem zrobić kolejny krok, tylko że ja nie chcę. Tłumaczę jej że powinniśmy zamieszkać razem, żeby sprawdzić jak to będzie, niektórych rzeczy nie zobaczę jak nie zamieszkam z nią. Znam wiele par, które nie mieszkały ze sobą do ślubu, a potem rozwodziły się bo coś im nie podobało się w partnerze. Tłumaczę jej to, a ona mówi że zamieszkamy dopiero po ślubie, co mi się nie podoba. Jak wybrnąć z tego?

Gość wilczycaaaaaa
Pary, które zamieszkały ze sobą przed też się rozwodzą, więc nie jest to jakaś reguła :o Masz 25 lat i panikujesz przed zobowiązniem się swojej kobiecie? :o

Gość mam poważny problem
uważam że 15 miesięcy to za szybko na zaręczyny i nie powinna na mnie naciskać bo wie że tego nie lubię, a dwa uważam że powinniśmy zamieszkać żeby sprawdzić jak będzie

Gość Łuki25
Kolega z dziewczyną jest od 9 lat nie mieszkają razem i nie myślą o ślubie, także spokojnie :P

Gość wilczycaaaaaa
No tak, wielmożny pan, sam zadecyduje, kiedy i co ? :o Zaręczyny nie oznaczają, że macie brać ślub już za pół roku. Kup jej pierścionek w imieniu waszej miłości.

Gość mam poważny problem
będąc 9 lat z kimś i nie myśleć o slubie:) przecież ona na tym traci:)

Gość hhhhhhhhhh
15 miesięcy możecie się zaręczyć zaręczyny zawsze można zerwac a dwa to chcesz zamieszka przed ślubem i podupczyc sobie bez zobowiązań i jak ci nie będzie pasować to ja wtedy rzucisz , zostawisz jak zabawkę a więcej traci na tym kobieta. jak dla mnie to jestes nie dojrzały i nie myslisz o niej powaznie i lepiej bedzie jak ja zostawisz wczesniej niz jak ma marnowac dla ciebie kolejne miesiace 🖐️

Gość mam poważny problem
i zaręczę sie i co, ślub za 2 lata i ciągle będę z nią się spotykał 2 razy w tygodniu na kilka godzin? tak ma wyglądać związek?

Gość ciocia krysia
mam poważny problem jak mozna kogos sprawdzac przed slubem czlowiek to nie rzecz a jak chcesz wiedziec jaka jest to zamiast sciskac sie na randkac gotujcie razem pomagajcie sobie w sprzataniu w swoich domach chodzcie na zakupy razem czujcie sie i zachowujcie jak malzenstwo ja tez nie zgadzalam sie na zadne mieszkanie przed slubem i nie zaluje przynejmniej po slubie cos sie zmienilo weszlismy w nowy etap zycia mieszkac razem a potem brac slub bez sensu skoro ludzie zyja jak malzenstwo

Gość ciocia krysia
i jeszze ci cos powiem jesli po 15 mies nie jestes w stanie powiedziec ze to ta jedyna oswiadczyc sie i planowac slub tzn ze nie kochasz ja na tyle zeby byc jej mezem ze ona nie jest ta najwazniejsza i zadne sprawdzanie mieszkanie nic nie pomoze

Gość mam poważny problem
nie dziw się jak przez rok czasu widuję się z nią 2 razy w tygodniu, bo mieszkamy 100 km od siebie, mi to nie wystarcza i nie ma zamiaru tak tkwić aż do ślubu

Gość wilczycaaaaaa
autorze :o wydrukuj ten topik i daj go w prezencie swojej dziewczynie :) jeszcze ci podziękuje za tak wspaniały prezent, lepszy od pierścionka. Będzie wiedziała, że rzuciła doopka :) w odpowiednim momencie.

Gość co wy gadacie
zaręczyny zawsze można zerwać :o To ma się czuć, to coś pięknego, to tak jak by jej powiedział, że chce spędzić resztę życia z nią i tylko z nią, a facet nie jest na to gotowy, więc po co? Tylko dlatego, bo jego dziewczyna ma taki kaprys? Chce się przed koleżankami pierścionkiem pochwalić? Ja nigdy w życiu nie zasugerowałabym facetowi, że powinien... Autorze nie spiesz się, jeśli nie jesteś gotowy to po co? Teraz naciska na zaręczyny, później na ślub i w końcu się zgodzisz, bo będzie Ci gdakać, a po ślubie, będziesz się łapał za głowę, po co mi to było. Jesteście zaledwie 15miesięcy to bardzo mało, widujecie się każdego dnia? Powidz jej stanowczo, że Ty masz inne zasady, najpierw wspólne zamieszkanie, a później jeśli będziesz gotowy to sam jej o tym powiesz :) Powodzenia

Gość piękna nieznajomaaaa
Kliknij w poniższy link, ZAREJESTRUJ SIĘ I ZARABIAJ ! NIECH CI PŁACĄ ZA TO ,CO NA CODZIEŃ ROBISZ ZA DARMO ! ;) Będzie Ci się tylko wyświetlać małe okienko z reklamami,które zupełnie w niczym nie przeszkadza.W reklamy nie musisz w ogóle klikać.Przez cały czas nabijają Ci się punkty wymienne na gotówkę- np. ,gdy pracujesz na komputerze,gdy przeglądasz zdjęcia na Naszej Klasie,gdy grasz w ulubione gry! Więc od dziś za przebywanie na komputerze będziesz miał/a za to płacone!:) Zachęcam Wszystkich do rejestracji,bo to po prostu się bardzo opłaca!!! Oto link do polskiego surfbaru: http://www.surfbar.pl/ref=2248

Gość rhdsfhds
Nie może być tak, że zaręczyny są wtedy gdy chce tylko jedna osoba, pamiętaj. To ważna sprawa, wymaga zgody OBYDWU partnerów. Na tym właśnie polega związek partnerski - na tym by podejmować decyzję wtedy gdy OBYDWIE osoby tego chcą, a nie gdy jedna. Jeżeli ulegniesz, to to nie jest partnerski związek, tylko taki w którym rządzi jedna osoba. Każda dziewczyna, która WYMUSZA zaręczyny na facecie jest niewarta związku. Rada? Znajdź sobie poważną dziewczynę :)

Gość mam poważny problem
one chyba mają pizdusiów a nie mężczyzn, nie dam sobą manipulować, jak chce się nadal tak spotykać to ok, tylko ona na tym więcej traci niż ja, mówiłem że mogę się przeprowadzić do jej miasta i tam szukać pracy, mimo że więcej do niej zarabiam, jestem gotowy na poświęcenia, ale jeśli ona stanowczo mówi nie co do wspólnego mieszkania to ja nie będę jej wchodził w d..., odejdę i wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów

Gość żałosne co piszesz
to powiedz jej ze podupczyć ją owszem, masz chęć, ale zobowiazań i deklaracji nie bedziesz składał. No i związki na odległość z reguły się rozpadają. Niech sobie dziewczyna poszuka jakiegoś innego chłopaka, który ją bedzie kochał, a nie tylko chciał wykorzystać.

Gość a mnie moj facet
naciska na slub :O Co prawda dluzej jestesmy ze soba, bo 3 lata. Ale mi sie zupelnie nie chce, dobrze mi tak i nie chce tego zmieniac :( Po co psuc cos co dobrze funkcjonuje...

Gość mam poważny problem
wiekszość kobiet ma wszystko zaplanowane,kiedy zaręczyny kiedy ślub a facet to marionetka, i tacy pizdusie robią co im księzniczka mówi, ale są tacy co mają swoje zdanie i nie ulegają presji, to powinien być związek partnerski a nie dominacja jednej połowki

Gość qwerfasd
no tak bedzie najlepiej bo jak nie wiesz czego chcesz

Gość rhdsfhds
Pamiętajcie ludzie, godzenie się na zaręczyny/ślub tylko dlatego, że chce tego jedna osoba to GŁUPOTA. Tak się nie buduje związków. I to obojętnie czy tym chcącym jest facet czy kobieta.

Gość ciocia krysia
mam poważny problem ale chlopie wez sie mliski napij nikt nie karze ci sie zareczac jelsi nie chcesz ale nie wymyslaj wpsolnego mieszkania dla sprawdzenia kobiety raz a dwa juz pisalam nie kochasz jej wiec daj jej spokoj

Gość esewawea
To nie regula. Sa malzenstwa gdzie oni mieszkali wczesniej ze soba i tak pozniej sie rozwiedli. A co chcesz w niej zobaczyc jeszcze? Twoaj dziewczyan ma racje.

Gość naddy1
Widać że macie zupełnie odmienne podejście do kwestii ślubu i zakładania rodziny. Ona wygląda na tradycjonalistkę co to najpierw zaręczyny, potem ślub i dopiero wtedy zamieszkanie razem. Może dlatego naciska na zaręczyny, bo Ty chcesz żebyście razem zamieszkali. Może mieszkanie razem bez zaręczyn wydaje jej się czymś niewłaściwym? Zależy jak jest wychowana... Jak nie chcesz się oświadczać to tego nie rób, ale w takim razie nie naciskaj też na nią, w sprawie wspólnego mieszkania. Kompromis trzeba wypracować... Moim zdaniem 15 mies. znajomości to b. krótko, jesteście młodzi więc nigdzie się wam nie śpieszy. Ja mam prawie 26 lat, w tym roku wychodzę za mąż ale zaręczyliśmy się po 4 latach bycia razem. Po roku, dwóch nawet o tym nie myślałam :)

Gość ciocia krysia
nigdy w zyciu nie zamieszkalabym z facetem bez ustalonej daty slubu i bez zareczyn co to ma byc w ogole zachowujesz sie jak dzieciak mieszkanie na probe buhehe milosc na probe zycie na probe wszystko na probe

Gość mam poważny problem
Chce sprawdzic jak bedzie gdy zamieszkamy. Jak bedzie hujowo to nie mzoe juz liczyc na moja milosc i neich spierdala w pizdu na przystanek woodstock:) Nie lubie jak ktos na mnie naciska. Ja chce sie zareczyc tak za 10 lat moze jak zobacze jak to jest;)

Gość ciocia krysia
o wyzej albo prowo albo jestes gleboko niedorozwiniety psychicznie i emocjonalnie i brak ci dojrzalosci wiec daj jej spokoj