Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

em i en o gie

ZAWZIETE czyli starania po 30tce

Polecane posty

uff juz myslalam ze wymarlyscie smiercia nienaturalna, bo cisza grobowa trwala.. Fun ty z morza jestes ,to pisz intensywnie jaka pogoda bo na hel jade w niedziele poplywac nieco.pianke mam ciepla ale deszcz w oczach i ogolna zmarzlina mnie przeraza.. dobra piatek swiatek ide na miasto , dzis 13 dc..slina obejrzana pod mikroskopem 200 razy, inne ciecze rowniez sprawdzone pod wzgledem predyspozycji..juz za chwileczke juz z a momencik... poki co ide pogadac z laskami o pierdolach zeby rozluznic psyche:D calusy

Em, no pogoda taka, że mi dzisiaj na plaży niektóre części odmarzły. Ale fale były fajne - sama się na tym nie znam, ale jak już widać kitesurferów w gdańsku na zatoce, to musi być nieźle - zwykle pływają gdzieś właśnie na półwyspie lub koło mierzei :) Skąd ty jesteś, Em, chyba z niedaleka skoro nie straszna Ci podróż na jeden dzień nad morze ?:)

dzien dobry, wyspalam sie:) Fun kto mowil z e na 1 dzien:) na tydzien moze morze..ja warszawa centrum:) alez mnie glowa boli..zajrze jeszcze pozniej.ziew ziew

kochane znikam na dni pare. a co do staran wrzesniowych hmm raczej zostaly przelozone na pazdziernik..moje male laboratorium mnie zawiodlo, cialo pokazywalo inaczej a ja zawierzylam papierkom lakmusowym..wiec .. trudno . nauczka.warto ufac tylko sobie:) calusy

Gość hattie
ciekawe Em co miałaś na mysli?? Dziewczyny ale zimno się zrobiło1!! Ja jutro będę rozmawiac z instruktorka o 11 na skype.Ciekawa jestm co mi powie.. Buziaki

hej melduje sie :) weekend spedxziłam w Zakopanym - bosssko było a teraz powrót do rzeczywisctosci, em no pazdizernik nie daleko hatie i jak tam po konsultacji? ja łykam moje tabsy po których mi sie pozmieniało troszku, mdli mnie , boli głowa i niewiem czy to możłwie odrzuciło mnei od paproskow i alkoholu!!!!!!!! normalnie siedizłam w knajpie W zakopanym i piłam herbatki ewntualni piwko ze soczkiem czyt o mozliwe? wszytscy krecili głwoami bo ja zawsze pierwsza do imprezowania a tu herbatka najlepiej bamoszki i łóżeczko dziewczyny piszcie :D

Gość hattie
Andziula.... ???? :D:D:D Czyżby? Tak więc kochane już wyszło,że jest nie tak-zbyt rzadko mam śluz płodny,ponadto dwukrotne załamanie śluzu płodnego śluzem niepłodnym i takie tam! jednym słowem już wychodzi,że niestety nie jest jak myślałam i jak mi wmawiali inni lekarze-"idealnie".. Niemniej jednak nie można jeszcze wysciągać wniosków i mam 2 cykle jeszcze obserwować i po 3 cyklu z kartą do Białegostoku! Ważne też są wszelkie bóle i plamienia,dopiero 13 dzień obserwuję wszystko,więc przede mną reszta nieprawidłowości. Podsumowując-z wierzchu jest wszytko ok,a w środku niestety:( Mam ponadto ćwiczyć mięśnie kegla,gdyż one pomagają by śluz spływał no i jeszcze na wiele innych rzeczy działają dobroczynnie oraz pić więcej wody(też pomaga w śluzie):) Kochane co porabiacie? Fun jak tam-byłaś nad morzem? Andziula dużo ludzi w Zakopanem!

hATIE A WIEC TAKIE BUTY Z TOBA, przynjamneij wiesz co nie gra w tobie w Zakopanym ludzie zawsze duzo niewiem jak to moze byc pada nie pada ludzie zawsze sa. niestety moje dziwaczne zachowanie nie jest wynikiem ciazy tylko tabsów poczekam do konca opkaowania jak nie przjedzie to musze zmienic dzewczyny a co u was?

Czołem dzieciaki. Hattie, załamania śluzu, no to pięknie ;) a tak serio to zanotowałam małym druczkiem ten Twój Białystok... Nad morzem - no cóż, ja nad morzem mieszkam, jestem co weekend - szkoda tylko, że pracodawca zafundował mi rozrywkę w postaci pracy na drugim końcu Polski (i niestety nie jest to Zakopane :D Andziula, ściskam! ). A ma to między innymi takie skutki, że dziś jest środek tygodnia, dzieli mnie od M kilkaset km, a ja siedzę i w najlepsze owuluję, q.wa ! Przysięgam, śmiech przez łzy, laski, śmiech przez łzy... :D

FUN to rzeczywiscie strasznie daleko masz do M:( I TO JESZCZE OWU SZLAG BY TO TRAFIŁ, zawsze kuzwa pod górke ujezdzisz sie bidulko , i mało sie poporztulasz z M ALE ZA TO JAK WRACASZ WSZYTKO NADRABIASZ:D u mnie nic ciekawego moje mdłosci poki co mi przeszły ufff, w prac bez zmian kijowa atmosfera rpzez która nie chce mi sie pracowac ale dzis jzu środa:D pozdrawiam wszytkie dziewuszki:D

Hattie kochana naprawde dobrze sie Toba zajeli super ze Twoj maz zdrowy, tyle wyszlo juz z 1 badan, PCO to nie koniec swiata wystarczy uregulowac hormonami i pechezyki beda strzelac jak ta lala, zalamka sluzu to nie wiem czy to sie leczy? od czego to zalezy? o Jezu jaka ja ciemna w tych sprawach......a co dokladnie masz obserwowac przez 3 msc....ja tez tak mysle ze u mnie hormony szwankuja ja na okres to mam twarz cala w drozdzach i na duzym palcu od stopy rosna mi wloski, ale jaja.....aaaaaa dobrze ze sie wyryczalas bylas pewnie spieta,nie ma co sie tu wiele zamartwiac tylko sie leczyc i smarowac rowno a na to PCO co ci dokladnie powiedzieli wybadali to na podstawie hormonow czy jak......jak dlugo trwa leczenie....na co ten castagnus. do uslyszenia buziaki

Andziula skarbie by to .....trzasnol w to wszystko jeszcze cystki ci brakowalo a dlaczego az 3,4 miesiace tyle potrzeba zeby sie cofnela? Ja tez na sucho stoje juz prawie miesiac i kto wie kiedy moj kochany dojdzie do siebie nawet maly nie funkcjonuje ha,ha ha......z tego co czytam lowy na piranie otwarte, no szkoda ze jeszcze zadnej sie nie udalo. Jak tam z praca? jakie ogrzewanie zakladacie? my mamy, podlogowe kominkowe i centralne....moj ojciec ma bzika na tym punkcie a w koncu pali w centralnym tylko piecem na eko na drewno bo mu tanio wychodzi a teraz przepala kominkowym...... my musielismy zmienic kafelki na wszystkich tarasach bo po zimie potrzeskaly wytrzymaly tylko 2 lata chyba klej nie byl odpowiedni.... budowanie domku to dobre na odwrucenie uwagi wiecznie trzeba sie denerwowac tyle co ja pamietam....pozdrawiam

Gość hattie
Hejka! Kefirko Castangnus jest na zbicie prolaktyny,na plamienia dziwnego pochodzenia,wyregulowanie cykli itp.. Obserwuje sluz,krwawienia,plamienia,bole piersi brzucha, generalnie wszystko co sie tyczy płodności! Tak więc zapisuję to w karcie,nalepiam odpowiednie znaczki,naklejki,wpisuje odpowiednie literki,cyferki i na tym to polega.. Jak juz wspomnialam wyszlo mi niestety juz po 13 dniach obserwacji kilka nieprawidlowosci,a prezede mna jeszcze 2 i pol cyklu :O:O Takze tak to wyglada..Laseczki co z WAMI?

Gość hattie
Fun tez tak mam zawsze,ze akurat w owulkę albo mi się nic nie chce,albo sie pokloce,albo nie ma mnie w poblizu M :D Cóz może za miesiąc wstrzelicie się w termin!

HEJ HEJ pogoda ponura , troszku mi sie dzis zaspoało do pracy:D ogrzewanie bedizie podobnie jak i ciebie Kefirko podłogówka centralne i kominek górne pokoje ma objac, fakt mozna sie odciac przy bucowie od codziennosci , nerwow kupe ale jak sie widzi efekty to radosc jest WIELKA jak dla mnei nie do opisania, cieszyłam sie z wszytkiego z pierwszego pustaka, z adachu z okna , teraz nawet jak zobacyzłam kaloryfer to skakałam jak głupia hihi , do tego wsyztkiego przesadzone drzewka od mojeje mamuli sie jednak przyjeały wczorja patrzyłam i tez szlaalm po dziełace ze szczescia:D wtedy włsanie nie myśle o wszytkim co przykre:) a wy dziewcyzny jak dzisjea dzionek spedzacie?

Gość hattie
Ojejuśku ale już jest zimnooooooooooo..brrrr Zima idzie wielkimi krokami(niestety nie czuję w tym roku jesieni,a mroźne zimowe powietrze:().. Fun,Kefirka,Em,Andziula i reszta piszcie co u Was:)

Hmmm, dziewczyny, tak sobie myślę... ja wprawdzie domu nie buduję, ale będę niedługo urządzać mieszkanie - może mnie to odciągnie od natrętnych myśli o niepowodzeniach ?? :) byłoby super :) Swoją drogą - podziwiam Was - urządzić DOM tak, żeby wszystko grało. Ja miałam i mam nadal milion pomysłów na urządzenie małego mieszkania - gdyby to miał być dom to wylądowałabym w Tworkach, demon kontroli nad wszystkim :D Ja dziś mykam do domu - z racji odległości mam krótszy tydzień pracy :) No, to tak się pochwaliłam :P i teraz mi zazdrośćcie :P KISS

Kefirka, witam, ukłony! :) Topik przejrzę na pewno :)

czesc kochaniutkie......jestescie a juz myslalam ze nowy topik otworzylyscie a ja znowu z tylu zostane....u mnie jeszcze cieplutko tylko pochmurnie, zazdroszcze Fun ale tej pracy bo ja w chalupie i od sprzatania wariacji dostaje wlasnie mialam robotnikow i balagan zostawili i znowu od nowa a to moja obsesja.... Hattie a o duzo ta prolaktyna u Ciebie podwyzszona? A gdzie Em sie podziewa przeczytalam, ze teraz jest zkomputeryzowana na maxa.... Lece ale poplotkuje jeszcze....dowiedzialam sie ze Wloska piosenkarka rock 54 lata,lesbijka jest w ciazy w 5 msc troche mnie to zszokowalo 54 lata wedlug mnie to egoizm To ona; http://www.youtube.com/watch?v=WXMbhGY7Sag Co sadzicie.....co na obiadek dobrego szykujecie? ja wrzucam makarony i z pesto.Heja..

FUN cokowilek urzadzac jest bosskoo a jeszcze jak pieniazki nie blokuja to juz w ogole życ nei umierać, zapewne troszku zapomnisz o starsniach niepowodzneiach przy urzadzanu, ja nie wiem na co sie zdecydowac, mam poko co kolry scian wybrane do sypialni, kuchni ,salonu a reszta pustka, do lazienek płytki juz zakupione od klilku miesicecy:D czekja na swoja [premiere:D ehhh no fajowo tylko zeby kasy było wiecej ale neiwazne grunt ze jeszcze pare miesicey i bedziemy na swoim :) ja na obiadek neistety nie mam weny, zreszta wiecznie bym jadła pomidorowa jak mnei widza jzu rpzy w kuchni gotujaca to wiedza ze pomidorowa bedzie:) a tak ogolenie gotuj tesciowa bo przychodzi z pracy duzo wczensije od nas, na dzis zjałabym spagheti mniam czyli Kaefirko tez ide w stone makoronu:) fun szczesciarko jzu do domku ale tyle kilometrow uhuhuh jak porfesja sie zjmujesz jesli mozna wiedziec?

A wiec doczytalam w biegu jak to wyglada u Was z ta prolaktyna ja mialam ja badana 15 lat temu ze wzgledu na cere i pamietam ze norma wynosila od 5-25 nanogramma/ml w krwi ja mialam 20, pamietam tez ze pobierano mi krew 3 razy w odstepie 15 min. ze wzledu na czynniki tj stres etc...napewno bede musiala powtorzyc wszystkie hormony w centrum i tu zacznie sie polka juz sobie wyobrazam..... Fun jak zrozumialam mieszkasz nad morzem tzn......a pracujesz......Twoj luby gdzie sie podziewa....sorry ja jak z wywiadu KGB. Hattie ksiazka i zielona herbatka zgadlam.....

Gość hattie
HIhi Kefirko spalam popoludniem :P Ale z Was archiotekci :D Ja to nie mam na razie co urządzać-ciągle w wynajmowanym mieszkam:( Fun przyłączam się do Kefirki i również zazdroszczę pracy :( Coz ja bym dała za dobra pracę..ahh Kefirko na wielkim stresie prolaktyna wyszła mi 63 czegoś tam,norma do 25.Mam jescze powtórzyć badanie,biorę castangus,może pomoże! O dziwo tarczyce mam w normie(3,4-norma do 4),a i tak zbijam(ponizej 1,5),bo za duza!Czytałam,że lekarze często to robią,więc zaufam mojemu.

hej hej hattie tez musze zbadac ta tarczyce, biore sie do tego juz jakis czas, catagnus(czy jak sie to tam pisze) czytałam ze wielu pomógł takze zapewne tobie tez pomoze:D piatek dziewczyny cudownie ide po pracy na city , musze mojemu kochanemu mezowi zkaupic ciuszki do pracy, przyjechała wczorja moja sis z UK czekam az tyrknie do mnie i sie spotkamy nie widizłaysmy sie 2 lata:) i dzi spewno po city popedze na budwe zaplanowac ile drzewk przy płocie posadze :D zeby od moich debi...li sasiadów sie oddzielic co by mi drzewka jzu rosły i jak sioe wprowadze byly na tyle wyskoie ze nie bede musiał na ich facjaty patrzec, a wy jak dzionek bedzieciespedzac?

Andziula, planowanie sadzenia drzewek - to brzmi bosko! ja najwyżej sobie poplanuję, ile doniczek się zmieści na balkonie :D Fundusze - rzecz jasna, zawsze mogłoby być ich więcej, ale ... ważne, że na swoim. Kefirka slash KGB - nie ma sprawy, pytaj! :D Mieszkam w Trójmieście i tam pracuje M, a ja z racji pracy - obecnie na południu, wcześniej długo za długow Wawie ;) - dużo jeżdżę (a praca wcale nie taka wystrzałowa, co wy wymyślacie ;) - pracuję w branży budowlanej jako tłumacz, ale dość niezobowiązująco, więc nie mam się na co skarżyć :P (Romanistyka się melduje w szeregu). Kefirka, a Ty to już prawie Italiana vera, tak? ;) No to teraz Wy opowiedzcie trochę o tym, gdzie mieszkacie i jaką pracę wykonujecie :P Wiem, że Em z Warszawy :)

Ja tez WITAM z ranka moj dzien zapowiada sie do kitu, neurochirurg stwierdzil ze u mojego to chyba dysk i dzis resonans on zalamany. u mnie to prolaktyne moga badac 100 razy i bedzie podwyzszona mam charakter nadpobudliwy i wiecznie jestem w stresie.....Andziula to sie naplotkujecie super spotkac sie po latkach jest tyle do opowiadania....a co do drzewek polecam tuje occidentalis "emerald",lub "smaragd" rosna super oczywiscie na biodynamice i wysokooooooooo i uwaga na odstepy. Ja tez z mojego domku jestem dumna chociaz narazie ciesze sie nim 2 razy w roku, pamietam jak nakladalismy kolor mamy morelowy i siwe wykonczenia wokol okien i na rogach super to wyglada w stosunku do typowych kolorow zolci i bezu co mamy dookola takie smutne te domki,ludzie patrzeli jak na ufo , bym maznela fotke ale nie wiem jak......a co u reszty staraczek jakos tak wszystkie mamy przerwe w starankach......buziaki,

Fun o mnie to tak szybciutko, jestem z okolic trojmiasta 50 km, we Wloszech od 12 lat 9 lat mezatka no i zyjac tyle lat na obczyznie nawyki italianskie, placze jezyk i gramatyke nie wspomne o ortografii, z zawodu rachunkowosc i rynek rolny bez pracy juz 2 lata,kura domowa, sekretarka meza, chociaz sie nie poddaje w oczekiwaniu na macierzynstwo...hi,hi,hi...

nom dziweczyny ja jestem z ok Bielska -Białaj blsko Szczyrku,z zawodu technik mechanik specjlosc metrologia wrsztatowa -0wiem kosmos, a pracuej w hurtowni agd, Kefrika dysk to dosyc długa rehabiltavja moze twojego m czekac dzieki z aporade o drzeakch napewno zapamietam:) a czy one sa takei do szpica? bo takie mi sie podobaja, przeslij fortki domku:) to dodaje sie na fotosik i potem kopiuje linka sporbuje prześłac moj doomek, sorki za błedy ale spiesze sie zazwyczja jak pisze:)czekma na zebranie z szefam on zawsz eumie wporwadzic człwoeika w stresa konkretnego o i jest fokt amam nadzije ze da sie wyswietlic:D a i co do koloru to nie chce bezow ,żółtych,zeilonych tylko biały wykonczenia koło balkonu z drewna i szare balkony:) bynajmneij na dzien dziseijszy taki plan :D http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/78c2f6ded2e67ef7.html