Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fillipppinka

tycie w ciaży - kiedy i czy koniecznie????

Polecane posty

Gość fillipppinka

od około 2 miesięcy tyję, przytyłam już jakieś 6 kg przynajmniej :-( Na początku myślałam, że to zwyczajnie - przez obiadanie się, na które po prostu nie zwróciłam uwagi, więc zaczełam się pilnować, ale tyłam mimo wszystko dalej. Ok, więc zaczęłam się odchudzać, wręcz nic prawie nie jeść i...tyłam dalej :-( Ostatnie prawie 1 kg w ciągu ok tygodnia. Mąż zażartował, że może jestem w ciąży ( było takie prawdopodobieństwo, bo w czerwcu spóźniał mi się okres, ale potem dostałam go ), no i to mnie tknęło. Zrobiłam test i rzeczywiście - mimo tego krawawienia na początku lipca ( krótsze niż zawsze 0 jestem w ciąży. Ale...czy wy też tak miałyście?? mimo małej ilości jedzenia tyłyście?? i to na początku ciąży?? :-(

Gość fillipppinka
upupu!

Moja tak tyła. bardzo szybko zaczęło jej przybywać kg. Przytyła ogólnie 20 kg, ale zaraz po porodzie spadło jej 11 kg. Resztę zrzuciła w ciągu 4 miesięcy.

Gość fillipppinka
no ok, ale ona tyła z powietrza jak ja czy po prostu miałą większy apetyt?? bo ja myślałam, ze to tak działa - kobieta zachodzi w ciążę, hormony szaleją, apetyt rośnie i sie tyle + waga dziecka i wód , co u mnie nei wchodzi jeszcze w rachubę

Na początku też się objadała i nie wiedziała czemu, zrobiła test jeszcze przed okresem i jej wyszło, że jest w ciąży. Zaczęła jeść tyle ile trzeba, nie za dużo i tyła. Czyli jak określiłaś z powietrza. Lekarz jej mówił co ma jeść a czego nie, a ona mimo to tyła.

Gość fillipppinka
:-( niewesoło

Ale miała dużo wód, piersi sporo się zwiększyły no i spuchła...

niestety to jest kwestia hormonów. Piszę NIESTETY, ponieważ często nie ma się na nie wpływu, a ich siła jest ogromna. U każdej kobiey jest inaczej - jedne tyją, inne chudną, a jeszcze inne same mogą to regulować poprzez racjonalne odżywianie. Druga sprawa - w ciązy organizm ma duże tendencje do zatrzymywania wody. To właśnie dlatego kobiety często puchną i dużo przybierają na wadze. U niektórych kilogramy w dużej mierze zależą właśnie od wody zapewniam, że jakkolwiek to nie wygląda, to nie jest to Z POWIETRZA ;)

Gość tajasne
przytyjesz niezależnie od tego czy jesz czy nie. ja w czwartym miesiącu "dzięki" mdłościom ważę 4 kilo mniej niż przed ciążą, a w ciuchy sie nei mieszczę żadne juz ;P moja kuzynka rosła wszerz a nie tyła, a inna tyła na wadze, a widac po niej nei było nic. różnie bywa.

Gość 15kg na +
ja zaczelam tyc od okolo 3 miesiaca...na poczatku faktycznie mialam wilczy apetyt, wrecz nie do opanowania, ale pozniej apetyt sie zmniejszyl, a ja nadal tylam...teraz jem tylko o 2 kanapki wiecej niz przed ciaza (zaczelam jesc sniadania;) ) slodyczy nadal nie lubie, wiec jakis owoc w ciagu dnia tez zjem i...co 2 tygodnie na wadze minimum 1kg na plusie...przytylam juz w sumie 15kg a jestem w 35tc...masakra jednym slowem bo do porodu pewnie do 20 dobije...ale moze tak sie dzieje z powodu tego ze moja waga wyjsciowa to 45kg, moja bratowa ktora jest pulchna przytyla niecale 8kg mimo ze jadla ile sie tylko dalo;) trudnow- wazne ze mala jest zdrowa, a po porodzie bede sie zastanawiala co zrobic z kilogramami ktore mam na +

No właśnie - tyjesz tylko na wadze, czy objetosciowo. Bo na poczatku ciąży to sie woda więcej magazynuje w organizmie (więc niekoniecznie tłuszcz). Ja schudłam od początku ciaży ok. 1,5 kg (mam końcówkę drugiego miesiąca) - ale tylko na wadze, bo na przykład talia mi sie zrobiła szersza, brzuch nie jest płaski, a przecież dzidziś jest jeszcze malusi, więc to nei on powiększa mi na razie brzuch. Jem w sumie mniej kalorycznie niż przed ciażą, ale dlatego, ze jem same zdrowe rzeczy, wiec duzo warzyw i owoców, zero słodyczy, zero "gotowców", fastfoodów, zero białej mąki itp.

Gość pepsi!
ja przytyłam 18kg. Do 7 miesiąca ciąży przytyłam bardzo mało. Ostatni trymestr to był tragedia! 4 miesiące po porodzie i 16kg poszło w zapomnienie. Każda kobieta jest inna!

Gość taka jedna mama ;)
ja miałam podobnie jak PEPSI. przytyłam 17kg. do 7 miesiaca 8 kg a w ciągu 2 jeszcze 7 :/ wygladałam jak balon. spuchły mi ręce,nogi,twarz. obecnie jestem rok po porodzie i waże prawię 10kg mniej niż przed ciążą. :)

Gość taka jedna mama ;)
błąd się wkradł- przytyłam 15 kg :)

Adaśko zaraz mnie szlag trafi na miejscu z zazdrości masz MUSTANGA???? aaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😭

ach filipinko zazdrość wylała mi żółć na oczy zapomniałam odpisać nie martw się że trochę utyjesz, niebawem (choć niekoniecznie) możesz wymiotować tak do 3 trymestru, wiec waga troszki spadnie ale o jedno dbaj bardzo, najwcześniej jak tylko się da nawilżaj/natłuszczaj skórę brzucha

ja na początku ciązy- chyba do 12 tyg. przytyłam ok 4 kg pomimo ze jadłam normalnie a nigdy nie miałam problemów z nadwaga- na szczescie poźniej juz tyłam wolniej i teraz z 35 tyg jest +10 kg

TO NIEONIECZNIE JEST TLUSZCZ ja przytylam w ciazy 22kg po porodzie zostalo mi tylko 8 do zrzucenia ( 4kg juz poszly) :) wiec to byla woda.

Gość CzaRNaPa
Jestem w 20 tygodniu, brzuch mi nie odstaje, ale poszerzyły mi się bardzo biodra i uda :( ostatnio miałam wizytę 20lipca i mi przybył kilogram. Nie mam niestety wagi w domu i nie wiem, ile mi teraz przybyło;/ Myślę że z 2 kg na pewno, może i więcej. Przed ciążą bardzo dbałam o linię, schudłam 20 kg i teraz ciagle patrzę w lusterko i marudzę, że mi idzie w biodra ;/

ja w 12tc miałam na plusie 2 kilo. ogólnie w ciąży przytyłam 18kilo (waga początkowa 48kg.) tyle, że ja po sobie czułam, że mam większy apetyt niż zwykle :)

Gość gość
Ja na początku ciąży traciłam wręcz kilogramy mimo że nie wymiotywałam intensywnie Ubyło mi jakoś z 9 kg ale niewiem czy też coś nie przed ciążą bo nie kontrolowałam wagi Teraz jestem w 14 tyg i przytyłam narazie 1 kg Jadam raz mniej a raz więcej