Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneta05maj

Koniec umowy+dalej umowa zlecenie

Polecane posty

Gość Aneta05maj

W dniu 31lipiec skończyła mi się umowa o pracę trwała2lata wcześniej rok na pół etatu.teraz nie chcą mi jej przedłużyć na cały etat lecz na 2miesiące na umowę zlecenie. Czy to mi się opłaca? Czy w umowie zlecenie można ubezpieczyć dzieci? Z tego co mi wiadomo do niczego mi się to nie liczy. Proszę o pomoc w tej sprawie bo nie wiem czy lepiej pracować bez umowy i pobierać zasiłek dla bezrobotnych. Boję się że z tych dwóch miesięcy zrobi się rok itd.

Gość Idy Marcowe
nie masz prawa do urlopu a jeśli to bezpłatny, nie możesz pójść na l-4 a do emerytury się od zeszłego roku już liczy. Ja nie radzę, ale możesz się zatrudnić na te 2 miesiące i szukać innego pracodawcy by nie być zupełnie bez pracy:)

Gość Aneta05maj
A czy moje dzieci też będą objęte ubezpieczeniem? To chyba lepiej zarejestrować się w up i pracować bez umówy pobierając jednocześnie zasiłek dla bezrobotnych,tak?

Gość Aneta05maj
Ponawiam temat:) proszę o odp.

Z umowy zlecenia ubezpieczenia nie ma wcale :o Lepiej na zasiłek i na czarno. Pracodawca chce uniknąć konieczności zatrudnienia Cię teraz na umowę na czas nieokreślony.

Gość Aneta05maj
Czy ktoś mi jeszcze coś powie? Bo iść do nas do urzędu to tylko mówią. Ma pani pracę to proszę trzymać a nie przebierać . Chce pracować ale na umowę ja mam 30lat i chce mieć później jakąś emeryturę a nie :(

Gość Aneta05maj
Czy ktoś mi odpowie:( ?

Gość Aneta05maj
Proszę. Do jutra mam czas co zrobić mam?