Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alutenkasamiutenka

powikłania po usunięciu zęba

Polecane posty

Witam wszystkich. Bardzo proszę o radę. Usunęłam zęba, górną 6 miesiąc temu i okazało się, że jest przerwane wejście do zatoki szczękowej i do tego torbiel. Czeka mnie 1,5 godzinna operacja zaszycia przetoki i usunięcia torbieli. Ale bardzo się boję, bo podobno ma być szerokie cięcie po dziąsłach i obawiam się czy mi nie uszkodzą pozostałych zębów. Miał może ktoś coś podobnego, bo o torbieli piszecie dużo, natomiast o przerwanej zatoce nic nie mogę znaleźć. Proszę pomóżcie!!!

Przerąbane na maksa. Ja miałem w tamtym roku problem 8-mką. Dwa razy mi go denstyska borowała, dwa razy zakładała truciznę...a ząb dalej mnie bolał. Kazała mi go operacyjnie usunąć. Nie usunąlem. Ząb przestał mnie boleć. Po 1 roku i 2 miesiącach wypadł sam.

Gość borgffd
a taki rtg torbiel wykaze?

Gość ewggrwgrgr
ja mialam taki zabieg powiem szczerze bylo ciezko ale da sie przezyc

Współczuję i przesyłam wsparcie .Będzie dobrze 🌻

Gość serużonka
aż mi się słabo zrobiło jak to przeczytałam :O mogę bez problemu czytać, patrzeć na flaki, połamane kości czy dziury w ciele, ale historii o jamie ustnej nie zniosę :O przeraża mnie to ja idę niedługo na plombowanie, ale tylko ze znieczuleniem bo inaczej bym umarła.

do ewggrwgrgr bardzo proszę napisz coś więcej, bo się bardzo boję, ale wolałabym coś więcej wiedzieć. Jak to wygląda po operacji. Czy mogą uszkodzic pozostałe zęby bardzo się puchnie?