Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaa czosnek

czosnek a zapalenie spojowek ?

Polecane posty

chyba nie nalezy podawac czosnku jak spojowki sa w stanie zapalnym i za bardz przekrwione, bo czosnek rozszerza naczynia krionosne i raczej nie przycyzni sie do zaniku ich nadmiernego przekrwienia? ktos sie zgadza? a moze sie myle bo tak niby mowi sie, ze czosnek dobry na wszystkoi, ale np. witamina c/rutinosrkorbin ZWEZAJA naczynia krwionosne wiec powinny byc tutaj dobre a czosne ROZSZERZA wiec to dzialanie w przeciwnym kieruku (choc wiem tez ze ogolnie czosnek likwiduje stany zapalne ale w tym przypadku chodzi o usuniecie przekwienia oka wiec ... )

mowa o ostrym zapaleniu, lekarz przepisal krople z atybiotykiem i sterydem pierwsza moja mysl byla taka zeby kurowac sie tez czosnkiem, ale druga mysl, to taka jak wyzej :)

Trzeba przecierać wacikiem z moczem, działa lepiej niż steryd, którego to najlepiej unikać. może masz nużeńca? Poczytaj o nim na wątku tutaj, na kafeterii.

Gość inkkkkkka
napewno nie czosnek raz krojąc czosnek jakoś wpadl mi kawałek do oka,albo sam "sok" nie wiem,w każdym razie myślałam ze padne:/ z okiem nie ma zartów,bierz to co przepisał lekarz:)

Gość tajasne
mam nadzieje ze nei zamierzasz pchac czosnku do oka... :D ale ogólnie to bez sensu, nawet jakbys zjadła tonę czosnku to do oka przeniknie jakiś smętny ułamek, wiec sumarycznie nic to nie da - ani nie pomoże, ani nie zaszkodzi.