Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem!

Pękła nam gumka a mam dni płodne!!!

Polecane posty

Gość mam problem!

Jestem załamana,tabletki PO nie mogę przyjąć,że względów zdrowotnych,nie mogę brać tabsów,i stąd te cholerne pękające gumki. Zaraz po tym jak to się stało poszłam pod prysznic,dokładnie się umyłam i wypłukałam pochwę pod ciśnieniem,czy to mi coś da??? Doda mi ktoś otuchy? 😭

Gość Aniela...
będzie dzidziuś masz już imię ?????

Gość Aniela...
a na wózek już masz skarbonkę???

Gość Olga dla dwojga
jak dasz na imię?

mycie nic nie pomoga - to nie metoda antykoncepcji sa jeszcze np globulki, a najlepij w dni plodne wstrzemiezliwosc;)

Gość mam problem!
Ale śmieszne!!! Nie jestem jakimś podlotkiem,tylko poważną kobietą,żoną i matką,po prostu nie chcę więcej dzieci,co Wy myślicie,że tylko nastolatki sex uprawiają,ze względów zdrowotnych nie mogę brac tabletek,spirala też odpada,zostały gumki, wczoraj zawiodła.......... Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji!

Gość mam problem!
Kiedy w dni płodne,ma się największą ochotę,wiecie o czym mówię kobietki,poza tym lubie sex.......

Gość mam problem!
Naczelny-Cham-Kafe- jesteś mężczyzną ,czy kobietą?

Gość ginekolog dr
skoro lubisz sex to zdajesz sobie sprawę, że z tego mogą być dzieci. Ty zapewne jeszcze nim jesteś skoro jako metodę anty stosujesz płukanie piczki.

Gość mam problem!
nie stosuje takiej metody,gumka pękła,więc pierwszy odruch,to się umyć i pozbyć spermy,myślę,że każda by tak zareagowała,nie rozumiem tego czepiania się i tego że musze każdemu z osobna dokładnie tłumaczyć. Naczelny-Cham-Kafe- z Polskiego zawsze byłam najlepsza w klasie :-D

Gość mam problem!
"Ale, że co k**wa do ch*ja wafla mamy ci wyłyżeczkować dziecko czy ki ch*j ?" Ciebie pewnie tego na Polskim uczyli :-D :-D :-D

Gość mam problem!
qdzibo Masz rację,cała partia jest jakaś słaba,a są to durex,dosłownie jak jakiś bubel najtańszy

Mam problem- i jak my Ci mamy pomóc? Bo naprawdę nie łapię po co ten temat. Skoro tabletek Ci nie wolno, to raczej takiej 72h po też nie (nie znam się, może możesz). A mycie się nie jest żadną metodą, ale to już ktoś Ci tu napisał. Za to płukanie pochwy wodą pod ciśnieniem to dobry sposób na infekcję bo sobie niszczysz florę bakteryjną. Albo nie uprawiaj seksu w dni płodne, albo używaj dodatkowo środka plemnikobójczego, albo bądź gotowa na dziecko (co i tak ZAWSZE się może zdarzyć) i tyle w tym temacie.

Gość blizniaczka:)
jeśli taka nadarzyła sie sytuacja to powinnaś pójść do swojego ginekologa on przepisał by tobie tabletkę 24h wzieła byś i po problemie. Też miałam taka wpadkę i też jestem mamą tyle ze bliżniaczek ale wzielam tableteczke i na szczęście nie ma trzeciego hehe:)

Gość mam problem!
Sama nie wiem po co ten temat.....może po to i dlatego,że nie mam z kim o tym pogadać,a naprawdę mam stracha.... Kafe jest chyba po to żeby pogadać......o wszystkim

Gość kuraNaGrzedzieZawsze iWszedzie
jesli to bylo niedawno, idz do ginekologa, on ci moze zrobic plukanie pochwy. Skoro sama je zrobilas, to tez idz tym bardziej, bo napewno nabawisz sie infekcji, jak juz ktos wyzej napisal (chyba, ze dobra strona infekcji bedzie poronienie ciazy, w twoim wypadku) A umycie sie - hmmm, ja jak mialam 12 lat to sadzilam, ze w ciaze sie zachodzi przez kontakt spermy przez skore.. Uwazaj przy oralu zatem tez, bo jak plemniki doleca przez jelito do macict, to mozesz zajsc... :P

Gość mam problem!
Naczelny-Cham-Kafe- bądź sobie jaki chcesz,nie przeszkadzają mi tacy jak Ty

Gość gość
W 8 dniu cyklu pękła nam gumka wytrysk na zewnątrz, test owulacyjny robiony 9 dnia prawie pozytywny a 10 pozytywny i straszny bol po prawej stronie11stego już negatywny. Teraz jestem w 14 dniu cyklu mam bolace piersi i podbrzusza, kłucie po lewej stronie i nudności. 4 miesiące temu byłam w ciąży pozamacicznej. Ostatni cykl 26dniowy. Kiedy mogę zrobić test i czy to mogą być objawy ciazy? Wcześniej takie miałam ale zaczęło się na kilka dni przed spodziewana miesiączka

Gość gość
Skoro do wytrysku doszło na zewnątrz, to ryzyka ciąży nie ma. Wszystko jest OK :)

Gość gość
No wiesz nie zawsze da się przewidzieć że gumka pęknie a w pupę za często się nie robi. Martwią mnie te wszystkie dolegliwosci może lepiej zrobić betę tylko kiedy może być już wiarygodna?