Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MłodziutkaMamusia

kobietki pomóżcie ... pytanko do Was. BoboVita ?

Polecane posty

Gość MłodziutkaMamusia

Witajcie. Mój synek ma już 4 miesiące i samo mleczko modyfikowane mu nie wystarcza. Chciałam zagęszczać mu je kaszką ryżową z BoboVity. Kupiłam ją i wyczytałam na opakowaniu, że zawiera też żelazo, witaminę B6 i kwas foliowy. Mój synek ma problemy z morfologią i bierze witaminę B6, kwas foliowy w tabletkach oraz żelazo w syropie. Jak myślicie czy mogłabym podawać mu tą kaszkę bez żadnych zastrzeżeń? Czy może mam odstawić te leki, dopiero wtedy ? a może któraś z Was jest w podobnej sytuacji? Proszę o radę .

Moim zdaniem mozesz podawac bez obaw bo w tych kaszkach zelaza i wit jest tyle co kot naplakal.

Gość MłodziutkaMamusia
tak. Tylko, że Nasz lekarz rodzinny jest na urlopie, a kiedy zapytałam o to innego lekarza przy okazji w przychodni stwierdził, że on nie może narzucać norm leczenia jeśli pacjent nie jest pod Jego opieką ;/

Gość PaniDoktor12345
spokojnie możesz podawać dziecku kaszkę .

Gość MOJA MA TO SAMO
spokojnie możesz podawać a jeżeli nie kaszkę ryżową to możesz kupić kleik kukurydziany

Gość MłodziutkaMamusia
A czy mogę tę kaszkę podawać od razu przy każdym posiłku czy mam ją wprowadzać jakoś stopniowo ?

Kaszka to oddzielny posilek i to bardzo sycacy wiec nie podawaj kaszki po innym posilku tylko np na noc , wtedy dziecko bedzie dluzej spac.

Na początku spróbuj na śniadanie, a jeżeli nic dziecku nie będzie i polubi to możesz też na kolację. Będzie bardziej syte w nocy. Ale odradzam dawania do każdego posiłku, bo kaszka spowoduje zatwardzenie. Lepszy jest kleik kukurydziany. Zwłaszcza jeśli już otrzymuje żelazo. Moja córeczka miała ogromne problemy z wypróżnieniem jak dostawała żelazo i długo po odstawieniu też.

Podawaj kaszke na razie rano. :) A jak lekarz wróci z urlopu to zapytaj sie go o te witaminy czy masz odstawic. :)