Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kay Skarpetta

Ile zarabiacie i co robicie?

Polecane posty

Gość Kay Skarpetta

Wpisujcie gdzie pracujecie, z jakimi kwalifikacjami i jakie sa wasze zarobki. Pytanie kieruje głównie do absolwentów studiów w wieku 24-28 lat ale inni tez moga zabrac głos oczywiscie:).

Gość Kay Skarpetta
:) super, a jakies konkrety?

Gość Kay Skarpetta
No nie bójcie się, przecież nie pytam o szczegóły a tylko o rodzaj pracy i zarobki. No i jak to się ma do kwalifikacji.

Gość Świat się nie robi coraz
Ja na razie jeszcze nic nie zarabiam bo kończę aplikację sądową,ale wiem,że bedę bogaty i sam do tego dojdę, i nie będę czekać na spadek po bogatej matce.

Gość Kay Skarpetta
Sądową powiadasz, to ciężko ci będzie, mało jest etatów dla osób spoza towarzystwa:). Ale powodzenia.

Gość Kay Skarpetta
ja nie zagladam w niczyje gary cwaniaczku, zadalam proste pytanie ale najwyrazniej ty nic ni emasz do powiedzenia w tej sprawie, kieszenie puste i pracy brak.

Z etatem sędziego może być ciężko, ale z etatem referendarza to nie aż tak ciężko ,a zarabia 85procent tego co sedzia. A poza tym jak uporam się wreszcie z egzaminami prawniczymi to chcę zdawać na aplikację dyplomatyczno konsularną.

Gość Kay Skarpetta
ciekawe kto ci to wszystko finansuje... ja tez konczylam prawo, niestety nikt mi nie placil za nauke i nie zaplaci. Egzamin zdaje dopiero w tym roku - we wrzesniu (3 lata po studiach) bo musialam najpierw na to zapracowac. Pracuje jako kadrowa.

sędzia to można powiedzieć,że jest oficer wymiaru sprawiedliwości a kapral to taki kapral lub sierżant,

Gość Kay Skarpetta
chyba trafilam na pore dyzuru bezrobotnych..

Finansuje to wszystko matka,która twierdzi, że do pracy w jej firmie zawsze mam czas trafić,jak mój brat,któremu się nie chciało uczyć specjalnie,a dopóki mam szansę na coś innego to jej to mogę się uczyć do czterdziestki.

Gość Kay Skarpetta
prawdziwe dziecko szczescia. Tylko co to za satysfakcja cos osiagnac skoro za wszystko placili inni.. ja nie mam znikad pomocy a jednak daje sobie rade i z tego jestem dumna.

O matko, ale fajne przekleństwo : "wołku zbozowy". Musze zapamiętac. Tenksju

Gość Kay Skarpetta
chyba urazilismy dume bezrobotnego lenia:) biedactwo, moze jeszcze do rozladunku wagonow z weglem sie zalapiesz.

Kay Skarpetto, a na aplikację prawniczą płatną korporacyjną,szkoda nerwów i pieniędzy,absolwentów tcyh aplikacji za jakiś czas będzie więcej niż absolwentów marketingu i zarządzania.

Gość Kay Skarpetta
Może i szkoda, zobaczymy, myslałam zawsze tak samo o Ogólnej, zwłaszcza teraz, jak trzeba się rozbijac po krakowie. Jestem z pomorza więc nie za bardzo by mi to odpowiadało.

Zgłębianie tych nauk prawnych wymaga jednak sporego wysiłku,wieć przejście przez nie daje satysfakcje, gratuluje tobie,że utrzymywałaś się sama, ja nie musiałem, gdyby musiał to pewnie odechciałoby mi się dalszej nauki,biorąc pod uwagę realia polskiego rynku pracy.

Gość bidek
wolku zbozowy hahahahaha .To nie jest godzina na taki topik.Teraz siedza tu dzieciaki i bezrobotni,osoby pracujace i te na wyzszych stanowskach i nawet jak maja dostep do internetu w pracy to raczej nie siedza na kafeterii!:)

Gość Kay Skarpetta
Dzis jest NIEDZIELA\!!!!!!!!!

Jesteś Kay z Pomorza,może też z Trójmiasta i kończyłaś Wydział Prawa UG, aplikacja ogólna sądowo prokuratorska nie jest złym pomysłem,jeżeli odpadniesz po tym póltora roku i będziesz mieć szczęście i dostaniesz etat referendarza, bo robić tą 6 letnią sądowo prokuratorską to trzeba być zdesperowanym, i nie mieć jeszcze gwarancji etatu sędziego.

Gość Kay Skarpetta
Nie bardzo rozumiem o czym piszesz. Jakie 6 lat?

Po skończeniu aplikacji ogólnej jeżeli się zakwalifikujesz na tę nową aplikację sądową lub prokuratorską to uczysz się chyba na niej 6 lat i nie masz żadnej gwarancji etayu sędziego,może będziesz musiała odpracowywać otrzymane stypendium np. jako sekretarz sądowy.

Gość Kay Skarpetta
koncze temat bo i niczego sie tu nie dowiem, dzieki.

Gość Kay Skarpetta
no to tym bardziej wole zdawac na notariat - przez reszte zycia wstawiac dane do szablonów i odczytywac je na glos hahahaha

Kay,nie bądź taka pewna, ze po tym, jak zdasz na notarialmą to w ogóle dojdziesz do egzaminu końcowego :)))) A jesli dojdziesz, to jeszcze mogą uwalić na końcowym :) Poczytaj, co sie działo w tym roku :)