Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziunia

jakie konto bankowe wybrac

Polecane posty

No to zakładając konto internetowe jeszcze zaoszczędzisz bo zamiast płacić za każdy rachunek po (co najmniej) 2,50 zł zrobisz to wygodnie z domu za darmo. Że o kolejkach do pocztowego okienka nie wspomnę...

Gość Emmett Fitz-Hume
Przelew- generalnie trzeba przepisać dane z tego kwita, który zabiera Ci babeczka na poczcie ;)

ale co mi to da jesli bede miala tylko 91zl mc na koncie wiec raczej przelewu za prad nie zrobie bo rachunek jest 125zl dobrze mysle czy zle

Gość Emmett Fitz-Hume
Mając 91 zł na koncie możesz przelać 91 zł na inne konto (np. zakładu energetycznego tytułem zapłaty za prąd) ale możesz przecież inne dochody (alimenty) również dostawać na konto...

Gość popopoppo
piszesz ze w twojej miejscowosci są tylko 2 banki wybierz bank spoldzielczy oni mają w ofercie takie bezpłatne konto na swiadczenia z opieki społecznej do tego mozesz zlozyc wniosek o bezplatna karte bankomatową

Gość Emmett Fitz-Hume
Zielona Wyspa- za wypłatę w bankomacie BS z konta <30 w BZ WBK jest prowizja!

pytalam juz w banku spoldz u nas w miescinie kobieta powiedziala mi ze musi wplywac minimum 100zl co mc by moc prowadzic konto a ja nawet tyle niemam niewiem co robic jak nie zaloze gdzies konta nie dostane zasilku rodzinnego takie zrobili wymogi w mopsie

Gość Emmett Fitz-Hume
ZielonaWyspa - za wypłatę z konta, które wymieniłaś w bankomacie BS jest prowizja. Czy Ty nie potrafisz czytać? dziunia - załóż konto polecane przez Zaciekawioną. Jest darmowe więc jeśli Ci się nie spodoba to nic nie stracisz ale jestem pewny, że sobie poradzisz i będziesz zadowolona.

dziekuje wszystkim za rady :) skorzystam z tego wlasnie co zaciekawiona polecila mam nadzieje ze na tym nie strace bo kazdy grosz sie dla mnie liczy:)

ja dziwnym trafem nie płace zadnej prowizji - na dodatek mieszkam za granica i tu wypłacam w bankomacie Banku Aib I NIE płace nic za wyciagnie złotówek w euro.!

Gość Przecież dostajesz jeszcze do
ręki alimenty. Możesz wpłacać je na konto w banku i tym sposobem miesięczne wpływy przekroczą 100 zł

Gość Dagmara Rybnik
Polecam dbNET, bo dają bankomaty za darmo: - otwarcie konta - 0 zł - prowadzenie rachunku - 0 zł - przelew internetowy - 0 zł - wydanie karty - 0 zł - użytkowanie karty - 5 zł lub 0 zł, jeżeli w ciągu miesiąca zostanie zrealizowana przynajmniej jedna transakcja finansowa - wypłaty z bankomatów innych banków - 0 zł Więcej informacji: http://www.konto-internetowe.dlamnie.com/dbNET.htm albo mBank, konto za darmo i ponad 3800 bankomatów bez prowizji: http://www.konto-internetowe.dlamnie.com/mBank.htm

Gość different
Ja posiadam konto w Credit Agricole. Nie płace w nim za nic. Jednak dla innych może nie być dobre. Każdy musi zbadać swoje potrzeby. Do autorki: wybierz najtańsze konto, w którym nie będziesz za nic płacić, bo po co. Jeśli wszędzie każą płacić za kartę, to z niej zrezygnuj i pieniądze wybieraj z okienka. Na wszystko jest sposób. Nie ma ogólnego najlepszego konta bankowego. Konto dobiera się do własnych potrzeb. Oczywiście najlepiej mieć darmowe i bezpieczne. W poniższym linku można znaleźć świetny poradnik, jak wybrać samemu dla siebie konto. Wystarczy mieć internet i chwilę czasu http://toniepotrzebne.pl/moja-bankowosc/jakiekontobankowe/