Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabiegana mamaaa

czy to odparzenie od pampersów- mamy prosze o pomoc

Polecane posty

Gość zabiegana mamaaa

witam u mojej corci pojawiły sie w szparze posladkowej drobne kroski , pekly i lekko schodzi naskorek miejsce jest lekko zaczerwienione - czy to jest odparzenie od pampersów nigdy nie mialysmy takich problemow co powinnam zastosowac czy jakis krem np sudocrem czy cos innego - bede wdzieczna za pomoc dziekuje

Gość radzę kupić
tormentiol zł w aptece i często wietrzyć pupę

Gość radzę kupić
miało być ok 9 zł

Gość zabiegana mamaaa
zastanawiam sie dlaczego wczesniej sie nie odparzała a bylo duzo cieplej niz teraz , a pampersy tez zmieniam naprawde czesto , czy po tych masciach poprawa jest szybka czy musimy sie smarowac dłuzej ?? dziekuje

moją córeczkę odparzyły pampersy sleep &play (brakło białych senstive których zawsze używam ) kiedy wróciłam do białych i smarowałam sudokremem wszystko wróciło do normy .Wszystko jest możliwe , a czy stosowałaś jakiś nowy kosmetyk może to od niego ??

Gość jest taki, ktory dobrze otula
pupe umyj, bardzo dobrze wysusz(nawet suszarka jesli chcesz :) i naloz cieniutka warstwe sudocremu (ma lekkie osuszajace i antyseptyczne dzialanie)Kontynuuj do czasu az odparzenia sie zagoja.

Gość ladaco
pewnie jej dupska nie umyłaś i wyszły jej krosty od kału

Gość rowniez mam pytanie
dziewczny,a moj synek ma tez troche zaczerwienione to miejsce,ale zadnych wypryskow tam nie ma.czy to tez jest odparzenie?prosze o pomoc

Gość wkurzona położna
może nie odparzenie,ale na pewno podrażnienie. myj dupke wodą osusz do sucha i po kremuj, lub raz dziennie do kąpieli wlej parafinę (natłuszcza naskórek) albo odpowiednik tego oilan. i jak najczęściej w upały i nie tylko zdejmuj pieluszkę, niech sie przewietrzy

Gość trrt
Moja córa prawie nigdy się nie odparza ale czasem odparzenie pojawia się po zrobieniu kupy, gdy miała zatwardzenie. Mam wrażenie że nawet to co dziecko zjadło może mieć znaczenie.

Gość mamusia piusia
to moze byc odparzenie od pampkow jedyna rada- jak najczestsze wietrzenia pupy mozesz tez sie zastanowic nhad zmiana pieluch na inna marke ( u nas sprawdzily sie dada z biedronki- najmniej odparzen. sudokrem u as sie nie sprawdzil jedyna rada do mysice ciuepla woda i wata ( odstawic chusteczki) wietrzenie a na noc lub jak dizekco siedzi dlugo w foteliku samochodowym smaroiwanie pupy kremem - najbardzoej slutecnzy okazla sie nivea przeciw odparzeniom