Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coecavalla

POCZTA POLSKA - CZY TAK JEST CZY TYLKO U MNIE W MIEŚCIE

Polecane posty

Gość coecavalla

od ponad pół roku sprzedaje na allegro , często wysyłam listy polecone ... tak może 3x w tygodniu po 3-6 listów. kobiety z poczty już powinny mnie kojarzyć ... a za kazdym razem wciskają mi opcje "wysłanie z deklarowaną wartością" tłumacze ze nie ... ze nie mam az tak wartościowych wysyłek i ze jak będzie taka potrzeba to wtedy będę wysyłać z tą deklarowaną wartością. przychodze nastepnym razem i to samo wciskanie ... ze z wartością ze paczki nie są ubespieczone bla bla bla... ze w razie zaginięcia nie będzie uwzględniana reklamacja ... i tak w kółko kiedy przyjdę ... no ale jak nie moze byc uwzględniana reklamacja .. niby jest jakiś przepis ze przez 14 dni rozpatrują .. itp itd. czy te ubespieczenie z deklatowaną wartością nie nest ciągłym naciąganiem na koszty??? ja juz troche sie znam ... widzę jak osoby podchodzą do okienka które sie nie znają chcą wysłać nie wielki list to one już im wciskają karty do wysyłki paczek ... to wiadomo ze koszt większy. raz się odezwałam w tej sprawie kobita przedemną miała własnie tą sytuacje ... wysyłała list a sie nie znała to jej ta z okienka wcisneła kartę na paczkę . powiedziałam kobicie ze taniej jej wyniesie jak wysle list polecony. to ta z tego okienka wściekła mało co nie wyleciała. ze nieeee bo to z wartością!!! ze to i tamto .. wymyslala bzdury takie co nie są w regulaminie. wogole sie nie znała. to co ze z wartością ... jak list polecony tez mozna wysłać z wartością!! a z resztą kobieta nie chciała wysłać z deklarowaną wartością ... baba tak sie gotowała w tym okienku ze machnełam ręką ... a swoje myślałam ... była taka wsciekła ze jak przyjmowała mojke paczki to rzucała o ziemię ... kiedy zwruciłam jej uwage zaczeła kłaść normalnie ... i coś tam burczała do kolezanki obok .. usłyszałam tylko słowo "oszukuje" bo tak chyba jest .. wydaje mi sie ze kroją specialnie ...

Gość coecavalla
up

Gość coecavalla
nikt nic nie napisze ??

Gość coecavalla
dddd

Gość liczbapi
u mnie tak nie ma, co prawda już coraz częściej wysyłam paczki w małej agencji pocztowej, a nie na głównej poczcie, ale nigdy nie spotkałam się z czymś takim. Na głównej przeszkadza mi tylko to, że jest 6 okienek a czynne max 2, i przerwy techniczne, które wg kartki mają trwać np. od 9:30 do 10:00, a o 10:30 dalej zamknięte.

Gość coecavalla
u mnie niestety niema agencji pocztowej ... szkoda. kiedyś jak byłam w takiej w wiekszym mieście ... to nie powiem tez byłam zadowolona... szybko podbicie ... i juz płaciłam .. a tam musze sie nastac bo ruszają się jakby chciały a nie mogły

Gość liczbapi
No to jest niestety najgorsze, nie wiem gdzie taki osoby się uchowały, moja mama twierdzi że od czasów prlu na większości poczt nic się nie zmieniło. U mnie największy problem jest z opakowaniem, ja swój towar opakowuje w pudła kartonowe z nazwą firmy i obklejam taśmą "bezpieczeństwa" i był taki okres w zeszłym roku na poczcie, kiedy to musiałam pudło obklejać szarym papierem, bo w samych kartonach nie chcieli przyjąć mi paczki, albo że przeszkadzała im taśma, że czerwona, ale potrwało to kilka miesięcy i teraz już jest spokój (ale to wszystko na główniej, na małych nikt nigdy nie robił z tego problemu). Spotkałam się też z tym, że na jednej poczcie nie chcieli mi przyjąć paczki ze wzg na gabaryty, a na drugiej przyjęli, czasem też na dużej poczcie opłaty są o 0,5, 1 zł droższe. Ciekawe czemu?

Gość agagagagagaaa
to bardzo dziwne, mnie sie tak nigdy nie przydarzylo. Moze u ciebie w miescie te pindy pocztowe są na prowizji dlatego namawiają żeby brać droższe

Pocztę powinno się sprywatyzować, może wtedy będą te baby pracowały tak jak się powinno pracować.

Gość coecavalla
niby za 3 lata ma się coś zmienić ... bo to co sie dzieje to porażka ... zdaza sie tez czesto ze jesli nie odbierzesz przesyłki nie zostawiają ci awizo

Gość co racja to racja fere
ja sie spotykam z chamstwem ... biorą odemnie te paczki z wielkim fochem ... ze muszą ... najlepiej jakby siedziały przed okienkiem i sie patrzyly i plotkowaly ... zero uprzejmosci ... co chwile glupie uwagi .. czepianie sie pierdól .. typu ze to nie tak tamto .. i zucanie nimi ... a jak przyniose duza liczbe to ojej ze muszą wziasc zie za robote ... wzdychanie i foch

Gość aposteriori
Nikt Ci nie każe pocztą wysyłać są jeszcze firmy kurierskie