Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mania17

Jak sprzedawać kosmetyki Oriflame? jestem nowa

Polecane posty

Gość Mania17

Witam.To pytanie kieruje do konsultantek.Niedawno zapisalam sie i jestem konsultantka.Jednak jakos ta sprzedaz mi nie wychodzi. Tzn jak narazie kupuje u mnie mama i ciotka. Kolezanki raczej nie chce bo mowia ze nic nie ma ciekawego w Oriflame. Prosze o jakies rady jak je namawiac gdzie zostawiac katalogi jak sie przelamac pozdrawiam

Gość gryhtjj
jak juz kupisz kilka kosmetykow dla siebie pokaz kolezankom :) jak zobacza uwierza ze sa fajne rzecxzy w oriflame:)

Gość diabelkowa007
z przelamaniem sie ja mam do tej pory problem...a pracujesz gdzies?? czy uczysz sie jeszcze? Jak chodzi do fryzjera czesto mozesz zapytac czy nie byla by zainteresowana badz czy nie mozesz zostawiac katalogu:)

Gość diabelkowa007
U mnie pierwsze zamowienie tylko mama i babcia a pozniej to troszke u mamy w pracy biara kobietki :) troszke u mnie:) pogadaj ze swoja sponsorka , ta osoba ktora Cie zapisywala jak masz mozliwosc

Gość diabelkowa007
widac zainteresowanej juz nie ma;/ kurcze

Gość Mania17
A wiec tak u fryzjera jest tego pełno pytałam ;/ Wogole w najblizszym miasteczku jest ono male ale jest kilka salonow sklepow itd ktos od dawna ma oriflame bo mi pewna pani powiedziala. Na allegro tez probowalam nic nie sprzedalam ;/ Chyba nie mam do tego smykałki ;/

Gość Mania17
Chodze do szkoly. Dziewczyny w szkole uwazaja ze oriflame jest fuuu. Dobra OK nie bede ich prosila. Sponsorka jest akurat moja ciotka ktora potrafi zapisac i tyle potem ma Cie gdzies.

Gość kaszalotjeden
Powiem ci coś zapisałam się do Oriflame rok temu .Byłam pełna entuzjazmu,poniewaz lubię te kosmetyki używałam i wiem że są dobre. Niestety zawiodłam się na tej firmire straszliwie.Na początku miałam dużo zamówień w nowym katalogu.Złozyłam zamówienie i co....dupa blada pełno braków .Musiałam się tłumaczyc klientką .Tak samo było drugi raz i trzeci,straciłam klientki a one stwierdziły że to jakaś nie poważna firma. Czasem zdarz mi się zamówić jakiś kosmetyk ale jak nie masz zamówienia na poziomie 200 pp to dopłacasz 10 zł za pakowanie i 5 za przygotowanie . Także musisz jeszcze do tego interesu dopłacić. Oriflame ma bardzo dobre kosmetyki ale nie dba o konsultantki ,tylko o dyrektorów i menadżerów . Jak nie zmienią podejścia to nikt nie będzie im ufał.Jak dla mnie to naciągacze nie dbający o pracownika i klienta !!!!!!!!!1

Gość Mania17
Czeste braki tak to minus jest ale zazwyczaj pod koniec katalogu sa dostawy jeszcze. Ja zazwyczaj zamawiam na samym poczatku kiedy jest wszystko. Teraz potrzeba 100 pp zeby miec za darmo paczke. Właśnie ja tez lubie te kosmetyki i jestem konsultantka bardziej dla siebie ale jak ja juz jestem to przy okazji moglabym cos zarobic bo ciezko jest dla samej siebie i mamy zrobic co katalog 100 pp

Gość evvv
Witam, Podpisuje się pod koleżankami. Oriflame ma naprawdę dobre kosmetyki, nie drogie, a przekonuje mnie także to, że są naturalne.. ale cóż z tego, konsultantów mają gdzieś, te notoryczne braki wkurzają i robią kłopoty. Moi klienci też nie są zadowoleni...

Gość Konsultant1
Słuchajcie dziewczyny, nie zgodze sie do konca z wamiw kwesti brakow kosmetykow. Oczywiscie, zdarza sie to czasem, ale glownie pod koniec trwania katalogo, badz przy duzym zakupie przzez kila osob jednego produktu. Jesli bedziecie zamiawiac produkty w pierwszym tygodniu, zawsze one beda. Dlatego dobrym sposobem na oferowanie produktow, jest posiadanie nowego katalogu kilka dni przed jego rozpoczeciem jego trwania. Chodzenie na zajecia i roznego rodzaju kursy,prowadzone przez oriflame tez wiele daja, ulatwiaja nam ich sprzedarz i to jak je oferowac. Jestem konsultantem, tak konsultantem oriflame, teoretycznie jako facetowi powinno mi isc gorzej, a tak wcale nie jest. Wystarczy miec pomysl na rozmowe, rozkrecac sie z kazdym dniem.. Mozna, tak jak ktos chyba wyzej pisal, zakupic kilka, nawet tych tanszych produktow tak dla siebie i pokazac je kolezanka, kolegom, znajomym itd mowic jak dorbe sa. na tych zajeciach prowadzonych przezoriflame pokazywane sa kosmetyki z katalogu, jak dzialaja, ktore na co pomagaja itd dzieki temu mozna latwiej jereklamowac. Troche wiary w siebie, odpowiedniej gatki i mozna na ttm zarobic.

Gość Kaśka22222
Zapraszam do współpracy z firmą Aroma Group>Jak poznasz nasz plan marketingowy od razu zrezygnujesz z oriflemu.zapraszam chętne osoby pod numerem GG 8140731 http://kasiamoszczynska.aromagroup.pl

Gość ANIKA2222
ZAPRASZAM do obejrzenia katalogu i zamówienia u mnie lub zapisania się do firmy MARIZA-www.mariza.com.pl lub FM GROUP-www.perfumy.fm albo do AROMA GROUP-www.anika2222.aromagroup.pl Anna.K GG -8861243

Firma Kosmetyczna zatrudni osobę na stanowisko: konsultant kosmetyczny-handlowiec Opis stanowiska: nawiązywanie, utrzymywanie i rozwój kontaktów handlowych z klientami, aktywne pozyskiwanie nowych klientów, analiza potrzeb klienta i dobór najlepszych rozwiązań, telefoniczna i osobista obsługa klienta, aktywne doradztwo i sprzedaż produktów, dbałość o wizerunek firmy. Oczekiwania: mile widziane doświadczenie w branży kosmetycznej, wysoka kultura osobista, komunikatywność, zaangażowanie, kreatywność, zdolność organizacyjne i negocjacyjne, sporządzanie wymaganej dokumentacji i raportów, znajomość obsługi komputera, miła aparycja, oferta dla osób z całej Polski. Oferujemy: pracę w terenie i w domu, ciekawą pracę w dynamicznie rozwijającej się firmie, szkolenia w zakresie kosmetyki profesjonalnej i sprzedażowe, możliwość rozwoju w zawodzie, stabilne zatrudnienie, pracę w młodym i dynamicznym zespole. Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie zgłoszenia na ewelina@mariza.waw.pl

Gość chaanges
Witam Tak czytam na temat sprzedaży bezpośredniej czyli sprzedaż produktów takich firm jak Oriflame. Jest to bardzo trudne dla osób , które maja małe grono znajomych. Zgadzam sie z opiniami, że w miejscach takich jak allegro , salony kosmetyczne , sklepiki itp. nasi potencjalni klienci nie chetnie kupują te produkty bo sa braki , sa drogie a w przypadku salonów kosmetycznych mają lepsze i tańsze kosmetyki od swojego dystrybutora. Bardzo trudno w Polsce o lojalnego klienta, który bedzie naszym usługą wiernie oddanye ze wzgledu na ciagly brak pieniedzy i czesto nie stac nas kupno co miesiac np. zelu pod prysznic o pojemnosci 250 ml. Sponsorzy,którzy nas zapisują do tych firm przeważnie nie dbają o swoich współpracowników i zostawiają przy pierwszych problemach ich samych. Owszem są szczęśliwcy , którym sie udało ale jest ich nie wielu. Zeby zacząć zarabic lub dorabiac na tym interesie trzeba miec duże grono znajomych i potrafic sprzedawać.

Gość gość
ja tez właśnie zaczynam sprzedawać:P Wybrałam sobie moment na zapisanie kiedy jest końcówka katalogu, więc czasu na zrobienie zamówienia mam niewiele... ale z drugiej strony moment chyba dobry bo walentynki:P Nie liczę na kokosy ze sprzedaży, zaproponowałam kilku koleżankom że jak każdy zamówiony zapach dostaną o 20% taniej jeśli zamówią do tego jakiś kosmetyk. Na perfumach więc nie zarobię, ale może chociaż uzbieram te 80PP :P Zaczęłam wczoraj, mam zamówienie na razie na 190zł i 51 punktów. Liczę na to, że w poniedziałek zrobię swoje pierwsze zamówienie, a potem od katalogu nr 3 będę musiała wymyślić jakiś nowy sposób:P Piszę o tym, bo myślę że dla świeżych konsultantek, jak ja, to dobry sposób na zdobycie klientek i otrzymanie tego progu punktów żeby nie dopłacać do przesyłki... Oczywiście osoby z większą ilością znajomych i talentem sprzedażowym poradzą sobie bez tego i pewnie uda im się zarobić już w pierwszym kataogu, ja jednak jestem realistką:D

Gość aneczka14

nie wiem jak to wygląda w Oriflame ale w Avonie jest to bardzo proste i przyjemne 🙂 zarejestrowałam się tutaj https://start.avonpolska.pl/pierwsza-rejestracja dostalam telefon of managerki i zaczęłam swoją przygodę z kosmetykami 😄 lubię ta pracę, bo lubię kosmetyki Avon więc korzyść jest obopólna a ja mam z tego fajne benefity