Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlota rybkaaaa

Co sadzicie o ostawie Nergala?

Polecane posty

Gość zlota rybkaaaa

Co sadzicie o postawie Nergala, mam na mysli fakt, ze stwierdzil, ze sie nigdy nie nawroci? Sprawa oczywista jest, ze wiara to indywidualna sprawa kazdego czlowieka, ale wydaje mi sie, ze nie powinien tak ostro reagowac na wiadomosc, ze tyle osob wspiera go modlitwa. Moze nie wierzyc w Boga, ale gdybym byla nim, to milo by mi sie zrobilo, ze kogos poruszyl moj los. Ja przyznaje mu racje tylko co do postawy wobec KK, to co sie dzieje wsrod ksiezy przechodzi ludzkie pojecie, znam ksiedza, ktory ma corke nastolatke, ktora zabiera na zakupy do najdrozszych sklepow, w niedziele chodzi do kochanki na obiady, jezdzi super autem, gra regularnie w pokera i wszystko ma w d...

Gość fghjklll
nie porównuj go do tego księdza, bo Nergal ma swoją ideologię a ten kssiadz to zwykły ,nędzny materialista któremu dobrze w kościele bo ma ciepły stołek. Poza tym obiektywnie podchodzi do wpajanej od dziecka religii, która jest tak wrośnięta w każdego że nawet boi się pomysleć racjonalnie, boi się szatana, klątwy, kary. Nawet człowiek niewierzący się boi, bo całe społeczeństwo jest katolickie. Nie zdziwiłabym się gdyby pewne złe myśli o Nergalu, w związku z tym że potargał Biblie, skumulowały się w głowach katolików i byc może od tego zachorował. O mnie moja matka źle myślała i teraz jestem chora, całe życie mi źle życzyła

"tyle osob wspiera go modlitwa" Jeśli ktoś po prostu modli się za niego i nie robi z tego widowiska, to czyni to w dobrej wierze. Ale jeśli ktoś ostentacyjnie i publicznie wzywa do modlitwy za Nergala to jest to klasyczna prowokacja i pokazówka. Dlatego nie dziwi mnie jego odpowiedź :)

Gość no i koniec mego szczescia
mam w obsranej dupie tego nergala i nie dam mu szpiku chociaż moj pasuje :D :D :D nie dam mu chyba że zapłaci mi 2-3 miliony jak jest taki boagty i bedzie leżał w kosciele jako dywan

Gość zlota rybkaaaa
fghjklll chyba zle odebralas moj post, gdzie ja porownalam Nergala do tego ksiedza? przeczytaj jeszcze raz