Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biednaaamama

Dlaczego ciągle wymiotuję???!!! nie mogę już tego znieść !!

Polecane posty

Gość biednaaamama

Jestem w 12 tyg ciąży i mam straszne mdłości i wymioty, które pojawiają sie nie rano tylko od godz 19 i trwają nawet do 2 w nocy. Czasem budzę się w nocy i wymiotuje samą żółcią, pianą z żołądka. Mam potworne skurcze żołądka, do tego stopnia że czasem odechciewa mi się żyć!!! Jak dlugo będę się jeszcze tak MĘCZYĆ ??? Nic mi nie pomaga, żadne herbaty z imbirem...itp....

Gość ladaco
tak się żyga po sztafecie:D

Gość bershkaa
chyba cie nie pociesze ale ja wymiotowalam nawet calymi dniami, po 16tc wymiotowalam juz tylko do poludnia ale mdlilo mnie strasznie calymi dniami tez nie chcialo mi sie zyc, zaczynalam zalowac decyzji ale jakos dalam rade ....

idź do lekarza, moja znaoma tez tak strasznie wymiotowała i jej lekarka cośtam pomogła konkretniej.

Gość biednaaamama
Za każdym razem jak idę do gina to mu mówie że nie daje już rady z tymi wymiotami. Wczoraj od 19 do 4 w nocy wymiotowałam 28 razy i w sumie samą wodą którą piłam żeby się nie odwodnić. Zle sypiam. Rano jak w staje to kręci mi się w łowie. Ogólnie czuję sie jakbym była cały czas na kacu :(((

Gość to zmień lekarza
prowadzącego, bo te wymioty normalne nie są. Jakieś zatrucie ciążowe albo co... To niemożliwe, aby lekarz nie dał ci nieczego na poprawę

idź do lekarza. przy silnych wymiotach może dojść do skurczy macicy które mogą zagrażać Twojemu dziecku

Gość dziwnie mi sie ulozylo
dziwny lekarz, powinien zadbac o to zebys sie nie odwodnila, na takei wymioty z tego co mi mowili to nawet pod kroplowke do szpitala wysylaja, ze wzgledu wlasnie na odwodnienie ja sie zle czuje do tej pory w ciazy, malo wymiotowalam ale straszne mialam skurcze zoladka, wszystko mi sie podnosilo ale zwymitoowac nie moglam, raz na jakis czas tylko, nawet palce nie pomogly, mialam mega nudnosci i wszystko razem wziete, nie dalo rady wymusic wymiotow najgorsze to to ze jak zwymiotujesz to jest nawet w miare dobrze, mozesz funkcjonowac dalej do nastepnego wymiotu, a jak mdli to masz to 24h/dobe masakra a to moj 36tc sa tabletki Torecan na wymioty, podobno bardzo dobre, aczkolwiek mi nie pomoglo na mldosci,

Gość bershkaa
ja tez dostawalam czopki torecan i stosowalam przez 2 m-ce

Gość torecan
moja przyjaciółka po nich czuła się lepiej więc może Tobie też pomogą:)

też dostalam Torecan w czopkach, pomagają, ale strasznie mi sie po nich chcialo spac.

Witaj miałam tak samo jak Ty ,wymiotowałam od rana do nocy i w nocy też :O Ból żołądka nie do opisania, do tego nic nie jadłam bo nie bylo takiej mozliwośći ,a moja Pani doktor mówiła 'No przecież w ciąży Pani jest" Schudłam ok 10kg,nie miałam siły na nic nawet by wstać z łóżka,zmieniłam lekarza ktory natychmiast wziął mnie do szpitala ,odżywili kroplówkami,dawali torecam ,ale on mało działał i tak powoli polowi doszłam do siebie.. Zmień lekarza ewentualie jedz do szpitala napewno coś zaradzą Trzymam kciuki