Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tiramisu25

Ludzie to są dziwni - dieta atkinsa vs dieta dukana

Polecane posty

Od dawna stosuję dietę atkinsa, z każdej strony słyszałam, że jestem nienormalna bo decyduje się na takie restrykcje w jedzeniu - atkins odrzuca produkty zbożowe, wszystkie węglowodany (w tym owoce). Je się głównie warzywa i mięso. Ludzie mówili, że to niezdrowe itp. A teraz co? W telewizji, gazetach i w internecie rozreklamowana przez gwiazdy dieta DUKANA, która stosują wszyscy. Jest to dieta niemal zwalona od atkinsa, różni się tym, że można jeść jeszcze mniej produktów. A mimo to już nagle nikt nie krzyczy że dieta niezdrowa :D Nie ma to jak robienie papki z mózgu za pomocą mediów.

Gość tiramisu mylisz pojecia chyba
dukan to dieta ODCHUDZAJACA i nie trwa w nieskonczonosc, atkinsa dieta jest ZŁA bo brak węglowodanów, one są jednak potrzebne żeby MÓZG mógł prawidłowo funkcjonować. nadmiar tłuszczu jest niezdrowy, dukan mówi o białku, atkins o tłuszczu też.

Gość poza tym widac jak malo sie
znasz :O warzywa to tez węglowodany :O🖐️

poza tym ty też mylisz pojęcia, bo atkins również dzieli się na fazy i w ostatniej fazie je się węglowodany: Faza ostatnia: "Faza utrzymania wagi Gdy uzyskałeś już optymalną dla siebie wagę, możesz jeszcze bardziej wzbogacić swoje menu o więcej węglowodanów, niż w poprzednich fazach. Ważna jest zasada: NIE MA POWROTU DO STARYCH NAWYKÓW ŻYWIENIOWYCH !!!!"

nie krzyw się tak bo robisz dramat a nie powinnaś odrzuca się produkty w których jest DUŻO węglowodanów, a je się te w których jest ich mało np warzywa

Gość gość34
Tiramisu25, jak się czujesz po Atkinsie na dzień dzisiejszy?? Sporo czasu minęło....Zamierzam zastosować te dietę wbrew wszystkim opiniom :) Nie ma to jak jak własna, sprawdzona na sobie :) albo napisz na maila do mnie:)pozdrawiam ciepło:)