Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani Władza

Jakie mięso najlepsze do gulaszu?

Polecane posty

Gość Pani Władza

to będzie mój pierwszy gulasz ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o gustach sie nie rozmawia
wołowe chyba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wieprzowe jest najlepsze
łopatka albo kawałek szynki swieżej, mozna ewentualnie zrobić gulasz z podrobów jak któś jest amatorem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na pierwszy raz wez wieprzowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cebulka ze szczypiorkiem:)
serca:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pani Władza
ok a jesli wieprzowe to co? schab czy co? nie znam się :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pani Władza
hmmm piszcie mam jeszcze chwilę i lece do sklepu ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość od szynki najlepsze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asiiiiiiiiiiiiiiiiii
ja najbardziej lubie z udźca indyka,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Weź indyka albo kurczaka, bo trudno jest je zepsuć, wysuszyć czy zostawić krwiste. Mięso i tak zdrowsze niż wołowina czy wieprzowina. Ja bardzo często robię gulasz z drobiu, bardziej mi smakują niż te z czerwonego mięsa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
karkówka albo szynka wieprzowa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pręga wołowa , szynka, łopatka też bardzo dobra - schab suchy może wyjść - moja mama często robiła gulasz z udźca indyka z warzywami - ale Tobie raczej o klasyka chodzi bez warzyw ewentualnie z papryką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dżizas :O gulasz robi się z wołowiny! Z innego mięsa to jest potrawka, a nie gulasz. To tak jakby powiedzieć, że bigos robi się z kapusty pekińskiej, albo z samej słodkiej kapuchy, w końcu to też kapusta :o Najlepszy jest z udźca lub ligawy wg mnie. I gulasz potrzebuje czasu. Najpierw mięso obsmaża się, na smalcu najlepiej, tak żeby je zrumienić, a potem dusi godzinę - półtorej. Z papryką. I to jest prawdziwy gulasz; bo gulasz to rodzaj potrawy pochodzący z Węgier. Podobnie jak nasz bigos, różni się nieco u każdego, ale jednak pewne zasady są obowiązujące ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wieprzowinka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mniam mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
UWIELBIAM GULASZ WEGIERSKI

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×