Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sąsiadka_i_mama

Mały terrorysta placu zabaw-bije, kopie, sypie piaskiem-co robić?

Polecane posty

Gość sąsiadka_i_mama

Rodzice młodego rozkładają ręce, są bezradni, młody rzucił we mnie piachem z wiaderka, uszczypał i kopnął, bo zabrałam mu zabawkę mojej córki, którą niszczył. Powiedziałam do dziecka, że tak nie wolno robić, to go rozwścieczyło. Potem cały czas popychał moje dziecko w piaskownicy, bo cała jest jego itd. Jego tata wytłumaczył mi, że to tylko dziecko i chłopiec, więc wszystko mu wolno. Inne mamy unikają tego dzieciaka i nie rozmawiają z jego rodzicami. Mieszkamy we wspólnocie, więc będę często oglądać to dziecko i jego rodziców-co byście zrobiły na moim miejscu?

Gość meeeea85
skopałabym dupę po kryjomu gówniarzowi :P :D

Gość sąsiadka_i_mama
No tak, skuteczne ale niedozwolone :)

Nie pozwól żeby popychał Twoje dziecko, podejdź i odsuń, delikatnie ale stanowczo, jak rodzice są obok powiedz żeby zajęli się swoim dzieckiem, bo Ty sobie nie życzysz aby ich dziecko popychało Twoje.

Gość mama-mama
nie wiem czy by zadzialalo ale pare lat temu taki gnojek wkroczyl do piaskownicy gdzie byl moj syn. demolowal babki z piasku, rozwalal wiaderka i samochody, podeszlam do niego i zwrocilam mu uwage delikatnie z usmiecham i powiedzialam, ze jesli chce niszczyc zabawki mego syna to niech zniszczy ale ja zrobie to samo z jego zabawkami. posluchal i zabawek nie dotykal a po jakims czasie zaczal byc bardzo grzecznym chlopcem i bawic sie ladnie ze wszystkimi dziecmi. mysle, ze dotychczas tylko na niego krzyczano lub bito i nigdy spokojnie nikt z nim nie rozmawial...

Gość sadze wrecz przeciwnie
mama-mama, raczej wychowanie bezstresowe i kompletna olewka wychowawcza ze strony jego rodzicow:o w glowie mi sie to nie miesci, nie umiesz gowniarza skarcic, przywolac do porzadku? chocby i za reke szarpnac, trzepnac po łapach? skoro tłumaczenie i grozby nie dzialaja - trudno... jezeli rodzice nie reaguja i sa bezczelni, a Ty nie chcesz z malym sie szarpac (w sumie nie dziwie sie), to zglos sprawe do dzielnicowego, zarzadcy/przewodniczacego wspolnoty, opiekuna socjalnego. kogokolwiek. troche to chamow - rodzicow wystraszy i utemperują gowniarza albo przestana z nim przychodzic na ten plac zabaw.