Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość płomień w nas

imie Matylda-skrzywdze dziecko?

Polecane posty

Gość płomień w nas

tak twierdzi moja rodzina...już sama nie wiem

Gość mami82
mi się bardzo to imię podoba sama się nad nim zastanawiam a skrzywdzone dziecko? niby czym to tylko imię a skrzywdzic mozna brakiem miłosci a nie imieniem które jest orginalne i ciekawe

Gość spec
Matylda - mnie się dobrze kojarzy. Ale przy wyborze imienia dla dziecka zastanów się jak będziesz na Nią skrótowo mówić. Bo Matylda to trochę będzie oschle do dziecka.

Gość 3=3-3=3
znam bardzo fajna dziewcczynke Matylde i mysle ze inne imie do niej nie pasuje. jest naprawde super. zreszta kazde imie spaja sie z charakterem czlowieka ktory je nosi =tak mysle.

Gość płomień w nas
wiem, że mi ma się podobać, ale jeśli wszyscy naokoło twierdza ,z ę to imię to masakra to logiczne że zaczynam miec wątpliwości...nie chcę skrzywdzić dziecka

Gość mami82
przede wszystkim imię to tylko imię!!!!!!! dziecku daj tak jak ci się podoba !!!!!!!! a jak masz wątpliwości to daj np ania albo kasia jak tysiące innych dzieciaków ma :/ ludzie trochę oryginalności a że niektórym się kojarzy z niemiecka lochą sorki to do psychiatry z takimi skojarzeniami bo na zdrowe to mi one nie wyglądają

Gość płomień w nas
do może i ładna-tak mi właśnie wszyscy mówią, ze to imię dla wielkiej baby i kojarzy sie z Klotyldą:O

Gość śliczne imię i już
mnie się bardzo podoba i dobrze kojarzy. Matylda i wielka baba? - nie mam takich skojarzeń. Mnie się właśnie bardzo delikatnie kojarzy z motylkiem :)

Gość może i ładna
z czym jeszcze biegasz mami do psychiatry? dziewczyna pyta, my odpowiadamy, jaki masz problem?

Gość glupota za glupota
Kazdy komu nie podoba sie dane imie twierdzi, ze skrzywdzisz dziecko :O Nigdy nie dogodzisz wszystkim. Imie ma sie tobie podobac i twojemu partnerowi.

Gość mami82
nie mam problemu ale sorki jak na taki post o imię dla dziecka czytam że się z niemiecką lochą kojarzy to mi sie słabo robi :/ imię jest tylko imieniem i najważniejsze by się matce podobało już prędzej argument ze zdrobnieniem do mnie trafia niż ten o grubej babie :/

Gość płomień w nas
powiem szczerze, ze moim zdaniem wątpliwości budzi końcówka tylda...wydaje mi sie że gdyby imie brzmiało tak jak np. w USA Matilda to wydawałoby się miękksze i nie było by tych skojarzeń z wielką babą...

Gość płomień w nas
w Polsce to w ogóle cięzko....szaleję też za imieniem Natasza to znowu za ruskie...ale przyznam, ze to imię jest cieplej przyjmowane przez otoczenie niż Matylda. co sądzicie o Nataszce?

Gość mami82
mi się ogólne imiona pochodzenie rosyjskiego bardzo podobają synowi najchętniej dałabym Sasza ale obawiam się że tego to nawet mój mąż by nie przetrzymał że o otoczeniu nie wspomnę :D:D:D dlatego dla syna będę obstwiać Borys lub Igor te mój jakoś znosi a Borys mu się nawet podoba większy problem mamy z córką bo mój uparcie chce Tatiane a ja bym chciała Zośke ehhh z tymi imionami to normalnie urwanie głowy a przecież dziecko kocha się tak samo mocno nie ważne jak ma na imię :) najlepiej wypisac na małych karteczkach wszystkie imiona danej płci które nam się podobają i losować sprawiedliwie będzie :)

Gość glupota za glupota
Oba imiona ladne :-) Nie kieruj sie opiniami innych, ja bym chyba w ogole dziecku imienia nie dala jakbym miala sie przejmowac opiniami innych :D

Gość płomień w nas
mami ja tez uwielbiam rosyjskie imiona!:) Borys i Igor super, ale Borys bardziej mi sie podoba:) to mój typ dla syna;) a co do propozycji dziewczynkowych to wybrałabym Tatianę;) awe1, ale które? Matylda czy Natasza?:)

Gość płomień w nas
to które ja mamy wybrać hehe...chyba zdecyduje sie na Nataszę;) uwielbiam zdrobnienie Saszka:D

Gość mami82
nie przejmuj się opiniami innych imie ma się tobie i mężowi podobać a reszta niech spada na drzewo banany prostować :)

Gość płomień w nas
;)

Gość płomień w nas
szczerze mówiąc jak słysze Julka lub Zuzia to mam delire:p ilez mozna? czyżby kalendarz sprowadzał się do 3-4 imion na krzyż?

Gość liczbapi
świetne imię, zdecydowanie lepsze niż wszystkie jessici i nicoletty

Gość luska.s
Oba imiona ładne

Gość Kometka33
A mój synek ma na imię Waldemar-Walduś:) najważniejsze,że nam się podobało a to co mówia inni to mnie nie interesuje..

Kometka33 pewnie wszystkim kojarzy się z Waldusiem Kiepskim. Ja jestem za tym że każde imię ładne jak się ładnie woła. Ale jak zapanowała moda na Julie, Oliwie i Kacpra to matki zaczęły je nadawać bez opamiętania.

Gość płomień w nas
Duszyczka to się pochwal jakie imie wybrałaś? ps prosze też o opinie o imieniu Natasza (niezbyt "ruskie" jak na nasze polskie realia? to samo tyczy sie imienia Borys:) )