Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabriel's_fall

Chcialem studiowac medycyne, ale moja rodzina twierdzi, ze jestem dnem

Polecane posty

Gość gabriel's_fall

I nawet nie mam co probowac i zebym wybral cos do czego sie bardziej nadaje, czyli cos latwiejszego... Nie wspominajac o 'i tak sie nie dostaniesz, wymyslasz bzdury i skonczysz i tak na bruku'. Uslyszalem jeszcze 'myslelismy ze cos z ciebie bedzie, a widac, ze gowno...' musialem sie wygadac :O do teraz jest mi przykro i czuje sie jak bezuzyteczne scierwo.

Gość aaaaaaaaaauuuuuuuu
Nie słuchaj ich, rodzina to zuo :)

rodzinę masz podobną do mojej a sytuację identyczną. nie sugeruj sie nimi bo tak naprawdę zazdroszczą ci aspiracji, ogólnych planów na przyszłość. rób swoje i to co uważasz za słuszne a kiedyś oni przyjdą do ciebie .

Gość dfybd
Eee, ja jestem jeszcze gorszym dnem, bo sama nawet nie śmiem marzyć o medycynie :D

Gość luna0000
nie przejmuj się takie głupie gadanie tylko cię nie porzebnie dołuje

Gość gabriels_fall
mila10025, tez staram sie tak myslec, ale jest mi ciezko, bo codziennie jest to samo. moge prosic, blagac, zeby juz nie wspomnali o tym, a oni kazdego dnia prowokuja ten sam temat. nie dociera do nich, jak im powtarzam, ze to moja sprawa, ze jak sobie nie poradze to moj problem. A Ty rowniez chcesz studiowac medycyne? Czy inny kierunek, tylko tez im sie to nie podoba? PS ladny rysunek ;)

Gość aaaaaaaaaauuuuuuuu
A może rodzice widzieli Twoje świadectwo maturalne? :)

Gość gabriels_fall
z nauka akurat nie mam zadnego problemu..

Gość skoro nie masz problemow
z nauka, to chooj z rozina. w ogole to nie powinno Cie zabolec, skoro jestes swiadomy swoich zdolnosci...

Gość ali..
rodzice zawsze mają racje..:)

Gość gabriels_fall
nie powinno zabolec to, ze maja mnie za nic? niestety zabolalo :/

Gość pije krople beskidu
olej rodzinę, jak chcesz iść na medycynę, to idź. to największy błąd życiowy, rezygnować z marzeń i sugerować się zdaniem rodziny w kwestii wyboru studiów i przyszłego zawodu. to twoje życie i ty decydujesz jak je przeżyjesz. a jeśli skończysz studia i zostaniesz lekarzem, to jeszcze rodzinka się zleci do ciebie, żebyś załatwiał im po znajomości badania itd.

mnie nie prawda nie boli... poza tym zadzialalo by na mnie jak plachta byka, zeby pokazac im jak sami sa beznaddziejni przy mnie...

Gość aaaaaaaaaauuuuuuuu
Mojego kolegi mama była zła, gdy ten czytał książki. Różni są rodzice i cholerka ich wie, czym się kierują :)

Gość pije krople beskidu
btw ja jestem taką głupią co posłuchała rodziców. Kazali mi skończyć ekonomię, żebym później mogła poprowadzić ich małą rodzinną firmę. Wytrzymałam pół roku. teraz jestem studentką germanistyki i jestem zajebiście szczęśliwa ;)

mnie na szczescie rodzice nigdy nie mowili, co mam robic. skonczylam studia ekonomiczna, mam spoko prace, dobrze zarabiam.. a co do autora, to jesli rodzina Cie nie wesprze finansowo, to nawet jak sie dostaniesz na medycyne, to moga byc to naprawde ciezkie lata...

Gość Lose Yourself
Nigdy nie rezygnuj z marzeń dla rodziców, ja tak zrobiłam i żałuję, siedzę teraz z depresją w domu, brak jakiekolwiek nadziei na pomyślną przyszłość :(

Gość gabriels_fall
skoro nie masz problemow, mysle, ze pomocy finansowej raczej nie odmowia... Moze w ogole jeszcze wszystko przemysla i zmienia zdanie... Dzieki wszystkim za odezwe, troche mi lepiej.

Gość Clarisa66
Co za jebnięta rodzina!!! Olej ich! Jeśli chcesz studiować medycynę, idź na nią. Nie pozwól aby tacy durni ludzie zmarnowali ci życie. Wybacz jeśli cię uraziłam, obrażając twoich bliskich, ale co to za bliscy??? Powinni cię wspierać, dodawać sił i odwagi, a nie dołować.